Новини змагань

Обіграти лідера. Друга ліга. Герой 29-го туру. Ігор Маляренко

09:00, 12 травня 2017

Інтерв’ю Героя 29-го туру в Другій лізі сезону 2016/17 півзахисника ФК "Ниви-В" Ігоря Маляренка

Головною сенсацією туру стала перемога Вінницької «Ниви» над зірковою командою Винниківського «Руху», який претендує на золото Другої ліги у поточному сезоні. Головним героєм зустрічі став півзахисник Ігор Маляренко, який відзначився дублем у воротах команди Руслана Мостового. До того ж, 27-річний футболіст максимально використав практично всі свої моменти, зумівши переграти досвідчених захисників суперника. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Ігор Маляренко  отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

 

Завдяки такій результативності та сенсаційній перемозі над Рухом, Sport Arena і ПФЛ визнали Ігоря Маляренка Героєм 29-го туру у Другій лізі.

 

- Дякую, такі номінації мотивують, - сказав Sport Arena футболіст. - Це ще більше додає мені впевненості! Мені приємна така увага і привітання. Я дуже радий. Зараз вже морально готуюся до наступного матчу. Дуже тішить той факт, що я став найкращим цього тижня. Зараз я кращий, наступного тижня буде хтось інший.

 

- Ви обіграли суперника з досвідченими гравцями в складі. Добре підготувалися до гри? Добре вивчили суперника?

- Так, ми знали, хто до нас приїде, і добре вивчили вінничан. Ми дивилися останню гру «Руху» в матчі проти «Поділля». Цей матч у чергове підтвердив те, що команда із Львівщини на ходу і анітрохи не ослабла порівняно з першим колом. Ми добре вивчили їх слабкі і сильні сторони, багато уваги приділили тактиці. На мій погляд, головним чинником перемоги стало те, що всі наші гравці повністю віддалися грі і змогли показати свої найкращі якості.

 

- Чи згодні з тим, що ваша перемога - це головна сенсація туру у Другій лізі?

- Ми дуже раді цій перемозі, але я не можу сказати, що це сенсація. Звичайно, «Рух» - дуже хороша команда, в розпорядженні якої багато досвідчених і майстерних футболістів. Але ми знаємо також, що матчі на виїзді абсолютно не вдаються вінниківцям - навесні вони взагалі ні разу не перемагали на чужих полях. Наша команда не хотіла робити виняток в цій статистиці, і постаралася зробити все можливе для перемоги.

 

- Можна сказати, що у вас особисто все виходило в грі? Нереалізований вами момент на 37-й хвилині після передачі Осадчого тільки розлютив вас?

- Так, це був мій день. Звичайно, для форварда головне забивати. Коли ти не реалізовуєш стовідсоткові моменти, то хочеться реабілітуватися перед своїми партнерами. У цій грі мені вдавалося багато. Добре, що виходило вибирати вигідну позицію і показати хорошу гру на другому поверсі. Хочеться, щоб у наступних матчах вдавалося допомагати команді здобувати важливі перемоги.

 

- У моменті з вашим першим голом передача Борячука була ідеальною?

- Простріл у виконанні партнера був просто мрією будь-якого футболіста. Мені потрібно було лише не зіпсувати цей чудо-пас і використати його по-максимуму. Приємно, коли забиваєш після відмінних комбінацій. Боря зіграв як маестро.

 

- Другий м'яч трапився після розіграшу кутового. Відпрацьовуєте на тренуваннях? Особливу увагу приділяєте стандартам?

- Звичайно, ми на кожному тренуванні награємо свої домашні заготовки. Старанно працюємо над виконанням стандартних положень. Радує той факт, що в цьому матчі у нас вийшло втілити на футбольному полі те, чим займаємося на тренуваннях.

Осадчий ювелірно навісив з кутового прямо мені на голову. Я з декількох метрів буквально встромив ігровий снаряд у сітку, захисникам було складно чимось допомогти своїй команді.

- Крім удару в перекладину Бохашвілі в другому таймі, згадаєте моменти у суперника? Вдало зіграла ваша оборона?

- Безумовно, оборона зіграла вдало. Особливих моментів для взяття воріт у них не було. У цій грі у нас був єдиний монолітний колектив. Усі гравці грали на атаку, але і всі поверталися в оборону, щоб не дати суперникам створити гольові моменти. Ми продемонстрували сучасний футбол, дуже вправно тактично діяли завдяки тому, що розібрали гру суперника і не дали їм нічого створити біля наших воріт.

 

- На якій позиції ви почуваєтеся найкраще?

- В принципі, я можу грати на будь-якій позиції, але більш зручно почуваюся на позиції крайнього нападника.

 

- У вас на рахунку вісім голів у цьому сезоні. Гідний результат, як вважаєте?

- Другим колом я задоволений набагато більше, ніж першим. За співвідношенням зіграних хвилин і голів, я вважаю, це гідний результат. Але буду покращувати ці показники, адже для мене головне забивати в кожному матчі і приносити користь команді. Не можна зупинятися на досягнутому, потрібно працювати і підкорювати нові вершини.

 

- Можна сказати, що у Другій лізі боротьба стає цікавішою?

- Я думаю, що рівень гри і інтрига з кожним туром дійсно зростають. Найголовніше те, що немає прохідних ігор. Сенсацію може створити будь-яка команда. Думаю, що уболівальникам приємно дивитися матчі, де інтрига зберігається до останніх хвилин.

 

- Наступний тур «Нива-В» пропускає. Важлива пауза для якісного спурту в кінці сезону, чи краще б грали в ритмі з усіма?

- Звичайно, краще не випадати з ігрового ритму і перебувати в тонусі. Але я не можу вже змінити ситуацію, що склалася. Буду тренуватися і готуватися вже до наступних матчів. Хочеться продовжити свою забивну серію.

Бліц:

• Народився в місті Вінниця.

• Вихованець дитячого клубу «Нива-Світанок»

• Перший тренер - Леонід Сергійович Мельник

• У європейських чемпіонатах з дитинства вболіваю за «Мілан»

• Моя футбольна мрія - грати з рідним братом на високому рівні

 

Прес-служба ПФЛ

Spot Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору