Новини змагань

Красивий дубль. Перша ліга. Герой 29-го туру. Сергій Кравченко (відео)

17:00, 11 травня 2017
Інтерв’ю Героя 29-го туру в Першій лізі сезону 2016/17 форварда ФК "Геліос" Сергія Кравченка

Інфографіка Sport Arena

Для харківського «Геліоса» перемога над «Миколаєвом» гарантувала багато преференцій. Впродовж матчу вже була інформація, що «Колос» очки втратив, тому перемога гарантувала харків'янам повернення четвертого місця через десять турів. А для Сергія Кравченка цей матч стояв окремо, адже йому довелося пропустити попередню гру через дискваліфікацію. Набравшись сил, форвард видав черговий неймовірний матч цієї весни, поклавши в ворота суперника два голи-красені, а другий став настільки красивим, що навіть партнери взялися за голову.

 

Відзначаючи важливість перемоги і красиві голи, ПФЛ і Sport Arena визнали Сергія Кравченка Героєм 29-го туру. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Сергій Кравченко  отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію. В інтерв'ю 27-річний футболіст розповів про роботу на тренуваннях, фініш сезону і назвав свою найближчу футбольну мрію.

 

- Сергію, не сумнівалися, що ви обов'язково станете Героєм туру в цьому сезоні. Чи вважаєте себе героєм матчу з «Миколаєвом»?

- Нам потрібно було перемагати, але вважати себе героєм я б не став. Грала вся команда, вона і перемогла. Я вдячний хлопцям, адже самовіддача була на всіх лініях. Добре відпрацювали і в обороні, і в нападі. А якщо виходити з того, що забив два м'ячі, то може й так. Мене можна вважати героєм матчу (посміхається).

 

- Для вас має значення, що ми визначили вас найкращим з-поміж усіх футболістів?

- Приховувати не буду, що має значення. Мені вдалося забити двічі, принести перемогу і зробити приємно собі і команді.

 

- Перемога дозволила вам повернути собі четверте місце через десять турів. Складно буде утримати його? Складніше, ніж піднятися?

- Складніше буде утримати, ми не на багато відстаємо від «Колоса», всього на одне очко. Вже найближча гра з «Нафтовиком-Укрнафтою» буде для нас чимось схожим на останній бій. Суперник теж не на багато відстає від нас, для них гра з нами - шанс наблизитися до «Геліосу» в таблиці. Та й кожен наступний матч у нас буде складним. Буде складно втриматися на четвертому місці, але на сьогодні це наша мета. Намагатимемося її виконати, все залежить тільки від нас.

 

- Зазирали у календар вже, якими будуть суперники на фініші?

- Зараз всі команди хороші, зі своїми завданнями. Будемо намагатися утримати це місце. Хотілося б і вище піднятися, але втратили багато необов'язкових очок. На фініші сезону у нас ігри на четвертий день, невелика пауза на відновлення. Важко по 90 хвилин грати, така доля футболіста.

 

- Напевно, пропущений вами попередній тур через дискваліфікацію дозволив відновити сили або ж розлютив вас?

- Пропустив і набрався сил. Може, це теж дозволило додати спортивної злості, хоча зрозуміло, що це суб'єктивно. Все одно старався, треба було забити, нам потрібна була перемога.

 

- Ваш перший гол вийшов складним у виконанні. Здалося, що для вас такі удари - буденність? М'яч добре ліг на ногу?

- Відкрию секрет, цю комбінацію ми кілька разів намагалися награвати на тренуванні перед грою. Такі стандарти - шанс для голу. «Миколаїв» перебував у своїх зонах під час кутового. Ось і ми так розташувалися, щоб я опинився один. І якщо йде подача, то на мене. Такий розіграш вийшов вдалим.

Фото: gelios.ua

- У випадку з вашим другим голом, удар став точно несподіванкою для воротаря? Ви відразу зважилися пробити?

- Від другого м'яча сам навіть був трохи в шоці. Хотів пас віддавати, потім вирішив пробити, вдалося так влучити. Такий собі ефект несподіванки. Навіть Віталік Субочєв за голову схопився, каже, що не повірив.

 

- Зізнайтеся, п'ять забитих м'ячів усезоні - не той показник, на який ви самі розраховували до цього туру?

- Хочеться більше. Зараз почав забивати і з'явилася впевненість. Раніше не йшло, не міг забити, хоча і моменти були.

 

- Матч проти «Миколаєва», схоже, поки найкращий цієї весни для «Геліоса». Погодьтеся, що весняна частина для вас особисто складається добре, а з вами і команда показує хороші результати.

- Так. Розмовляли з хлопцями. Прийшли до висновку, що так і є, найкраща гра - проти «Миколаєва». Хлопцям сподобалося, намагалися через пас грати, все виходило. Після гри поговорили, всі були задоволені.

 

- Поїздка до Охтирки буде дуже складною? Що знаєте про суперника?

- Нам доведеться не просто, там теж команда хороша, тим більше, майже поруч з нами в таблиці. Для них теж цей матч буде мати величезне значення. Але ми будемо старатися.

Голи С.Кравченка з 1:32.

Бліц:

• Я народився в Скадовську Херсонської області.

• Вихованець Скадовської школи. Мабуть, вважаю себе вихованцем ФК «Гірник-Спорт», де провів три роки

• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед»

• Стежу за ігровою кар'єрою Кріштіану Роналду

• Моя футбольна мрія - пограти в Прем'єр-Лізі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору