Новини змагань

MATCHDAY! Тренерські дебюти, лідер у Чернівцях. Анонс матчів 29-го туру. Перша ліга.

08:00, 8 травня 2017

Анонс матчів 29-го туру у першій лізі сезону 2016/17

Фото: fcilich.com

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У середу, 10 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 29-го туру.  Експертом виступить член Виконкому ФФУ Артем Франков.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

08 травня 2017 рік. 15:00. м.Тернопіль. Міський стадіон

«Тернопіль» - «Полтава»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: Музика - немає

Відразу двоє дебютантів стартують на посту головних тренерів команд-суперниць.

Дебют Володимира Прокопиненка як головного тренера «Полтави» припав на виїзний матч проти головного аутсайдера. Блискуче граючи в гостях, полтавська команда разом з «Іллічівцем» та «Десною» є найкращою навесні за виїзними матчами – 12 очок із 12 можливих, жодного втраченого на чужих полях. Ясна річ, щоб повернутися у верхню частину турнірної таблиці, цей матч гостям бажано вигравати.

У господарів з кожним туром стає все менше шансів залишитися у Першій лізі. Тому дебют Петра Бадла на чолі ФК «Тернопіль» має допомогти колективу збадьоритися, тим більше, що втрачати нічого – а останні чотири матчі «муніципали» програли із загальним рахунком 0:12. Щоправда, новий очільник вимушений буде ламати голову над вирішенням старих кадрових проблем. Дискваліфікований один із основних захисників – Олександр Музика, є травмовані.

Чи варто при оновленні колективів згадувати матч першого кола? Хіба що для інформації. «Полтава» програвала вдома тернополянам після раннього голу Вонса, однак зуміла здобути вольову перемогу 3:1 (дубль Соломки й гол Лісового, який вже грає за друголіговий «Кремінь»).

Обидві команди програли в минулому турі – «Полтава» з мінімальним рахунком «Вересу» на своєму полі, «Тернопіль» – пропустивши чотири голи без відповіді в Борисполі від «Арсеналу». Хто зможе реабілітуватися за попередні невдачі й відзначити дебют нового головного тренера перемогою, покаже гра.


08 травня 2017 рік. 16:00. м.Рівне. «Авангард».

«Верес» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Олександр Дєдов  (Житомир)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає – немає

«Оболонь-Бровар» ще минулого сезону боролася за медалі й у підсумку завоювала бронзу, «Верес» же наразі веде перед у боротьбі за срібло. Зрозуміло, для господарів матч буде особливо принциповим, адже у них непростий календар, а наприкінці тижня на них чекає візит в гості до лідера.

Кияни у першому колі зуміли поставити «підніжку» рівнянам – 0:0 на полі «пивоварів». Нині ж, коли «Верес» йде другим і не має права на осічку, оновлений тренерський штаб господарів, напевно, налаштовує підопічних на кожен матч, як на останній бій.

При цьому оболонці – також суперник, з яким варто рахуватися. В останніх двох матчах вони не пропускали, розділивши очки з «Геліосом» і здолавши завдяки автоголу Бойчука «Буковину». «Верес», як найбільш результативна команда сезону, котра виграє п’ять матчів поспіль, сприймає візит такого суперника як виклик.


08 травня 2017 рік. 16:00. м.Стрий. «Скала».

«Скала» - «Суми»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецьк)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає - немає

Хтось із них обов’язково має виграти – обидві команди ще із жовтня місяця не знають перемог, їхні безвиграшні серії затягнулися до 15 матчів. Вони солідно відстали вже від безпечної зони, і таке «лобове зіткнення» – рідкісний шанс скоротити таке відставання.

Стрияни на відстані 11 очок від рятівного 15-го місця, сумчани – на 5 очок. При цьому «Скала» навесні тільки програє (8 поразок у 8 матчах), а ось сумський колектив проявляє непоступливість, добившись відразу 5 нічиїх (більше всіх у Першій лізі 2017 року). У першому колі сумчани виграли – на голи їхніх захисників Суходуба та Кравчука відповів інший оборонець – Максимович, який на той час грав за стриян.

У минулому турі стрияни на своєму полі поступилися «Десні» (2:5), а ось сумчани в обласному дербі вдома програли «Нафтовику-Укрнафті» (1:2). Не в найкращому настрої, проте з розумінням важливості цього протистояння, сусіди по зоні вильоту спробують зробити рішучий ривок до спасіння. Наразі між ними, нагадаємо, шість очок – вони можуть або вирости у «прірву», або скоротитися до відстані удару.


08 травня 2017 рік. 17:00. м.Охтирка. «Нафтовик».

«Черкаський Дніпро» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: нема - немає

Фото: ckdnipro.com.ua

Цей матч відбудеться в Охтирці, тому що черкаському стадіону потрібен час для відновлення газону. Черкащани після поразки від маріупольців та нічиєї з миколаївцями відстають від охтирців лише на три сходинки таблиці, але на аж 7 очок. Зрозуміло, завданням дніпрян буде чіплятися за очки, але й номінальні гості – й господарі стадіону намагатимуться не розчарувати своїх вболівальників.

У минулому турі охтирська команда здобула дуже приємну перемогу в Сумах, здолавши команду з обласного центру в дербі. Знаючи амбітність тренерського штабу «нафтовиків», напевно, буде у них бажання й продовжити свою переможну серію, яка нараховує два матчі загалом.

У першому колі суперники розійшлися миром – 1:1, і на ранній гол Г.Пасича тоді відповів Гончаренко. А загалом в історії протистоянь невелика перевага на стороні охтирців, хоча черкащани й не програють їм в останні роки.


08 травня 2017 рік. 17:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Іллічівець»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: нема - немає

Лідер гостює на Буковині. «Іллічівець» виграв сім матчів підряд, у минулому турі розібравшись вдома із доволі міцним «Геліосом» (2:0). А ось чернівецька команда у минулому турі зазнала виїзної поразки від «Оболоні-Бровар», особливо прикрої тим фактом, що долю гри визначив автогол наприкінці поєдинку.

У першому колі, ще при Сергієві Шищенку, «Буковина» поступилася в Маріуполі, пропустивши єдиний м’яч від Кожанова. Денис, до речі, якраз на цей тур повертається після дискваліфікації… При Олегові Ратієві «Буковина» розділяє 7-8 місця в віртуальній таблиці весняних матчів Першої ліги. Однак останнім часом розчаровує, всуху програвши вдома «Полтаві» (0:2), а потім і в гостях «Оболоні-Бровар».


08 травня 2017 рік. 17:00. с.Ковалівка. «Колос».

«Колос» - «Арсенал»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

Перше коло – 3:3

Дискваліфіковані: Гавриш - немає

З особливим інтересом очікується першолігове дербі Київщини. Хоча суперники лише дебютують у Першій лізі, історія їхніх протистоянь давня. Вони свого часу в фіналі розігрували Кубок пам’яті Олега Макарова (і Меморіал по пенальті виграли в 2015 році ковалівці –  2:2, пен. 8:7).

У Другій лізі суперники обмінялися домашніми перемогами: у Ковалівці все вирішив гол Вишняка, у Щасливому «Арсенал» реваншувався завдяки точним ударам Ковталюка, Черненка й Пахолюка, на що «Колос» відповів лише в кінці голом Морозка. А в першому полі суперники зіграли внічию – 3:3. Цей видовищний матч став першим між ними на новому рівні.

Нині «Колос» не зовсім вдоволений останніми результатами. Вдома – поразка 1:3 від «Гірника-Спорт», в гостях – нульова нічия з «Інгульцем» (та ще й ускладнена вилученням такого важливого гравця, як півзахисник Віталій Гавриш). А ось «каноніри» після серії невдач розгромили «Тернопіль» – 4:0, тож їдуть на один із найбільш ближніх для себе виїздів у хорошому настрої.


08 травня 2017 рік. 18:00. м.Київ. «Оболонь Арена».

«Десна» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Перше коло – 5:2

Дискваліфіковані: немає – Цапій, Панасенко

Фото: gornyak-sport.net

«Сіверяни» переслідують «Верес», сподіваючись повернутися на друге місце. На цьому шляху вони вимушені грати тільки на перемогу, тому яскравий виграш у Стрию (5:2) лише підбадьорив чернігівців на нові звершення.

Утім, нині суперник у «Десни» досить небезпечний – «Гірник-Спорт» на рівні з «Вересом» є найбільш результативною командою навесні (при тому, що рівняни провели на матч більше через перенос). Безпрограшна серія підопічних Пучкова нараховує три тури, в яких вони взяли 7 очок із 9 можливих.

У першому колі підопічні Рябоконя з аналогічним рахунком 5:2 здолали «Гірник-Спорт», який на той час очолював ще Жабченко. Хороша новина – один із героїв того матчу, автор дубля Філіпов, повертається після травми і вже скоро може допомогти чернігівцям на полі. А ось у гостей після бойової нічиєї з «Авангардом» дві втрати – дискваліфіковані півзахисник  Сергій Панасенко та захисник Юрій Цапій.


08 травня 2017 рік.  18:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» - «Миколаїв»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає - немає

«Геліос» ніяк не може повернутися на четверте місце, хоча конкуренти грають нестабільно й ніби є така можливість. Після нульової нічиєї з «Оболонню-Бровар» харків’яни поступилися лідеру на його полі («Іллічівець» виграв – 2:0). «Сонячні» вирізняються хорошою обороною, однак із голами поки важко. Добре, що повертається після дискваліфікації Сергій Кравченко, який забивав останнім часом досить багато.

У гостей – свої проблеми. «Миколаїв» балансує над зоною вильоту, ризикуючи опинитися в стикових матчах. В останніх двох матчах у команди Забранського одне очко й жодного забитого м’яча – а відриватися від небезпечних переслідувачів бажано вже зараз.

У першому колі, до слова, суперники також розійшлися миром – 0:0. Тож чергова зустріч давніх знайомих із численними кадровими перетинами має дарувати нам більш яскравий і результативний футбол.


09 травня 2017 рік. 17:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Інгулець»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Перше коло – 3:2

Дискваліфіковані: Лобов - немає

Трансляція XSPORT

Дорогою ціною далася «Авангарду» виїзна вольова нічия в Горішніх Плавнях. Червона картка залишила поза грою Олексія Лобова. Зате останнім часом краматорська команда не знає поразок і демонструє ігровий прогрес.

«Інгулець», у свою чергу, за аналогічний період взяв ті ж чотири очка, до того ж, не пропускаючи м’ячів. Після домашньої нічиєї з «Колосом» клуб із Петрового спробує взяти очки й у Краматорську. Причина: виїзна успішна серія. Команда Лавриненка виграла всі три квітневих матчі на чужих полях, забивши п’ять м’ячів і не пропустивши жодного.

Це мотивує гостей, щоб реабілітуватися за пам’ятну домашню поразку від «Авангарду» у першому колі (2:3).

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору