Новини змагань

Грузинський самородок. Друга ліга. Герой 28-го туру. Леван Кошадзе

11:30, 7 травня 2017

Інтерв’ю Героя 28-го туру в Другій лізі сезону 2016/17 півзахисника ФК "Кремінь" Левана Кошадзе

Інфографіка Sport Arena

«Креміню» була необхідна перемога у домашньому матчі проти прямого конкурента «Реал Фарми». Команда Сергія Ященка починала весняну частину на першому місці, але за сім турів до фінішу уже перебуває в зоні боротьби за бронзові медалі. І для того, аби зберегти шанси «поборотися» за золото, господарям надважливо було досягати максимального результату. І команда впорала з цим блискуче, обігравши «фармакоголів» з нищівним рахунком 3:0. В усіх трьох м’ячах взяв участь плеймейкер, який забив швидкий м’яч, потім віддав гольову в другому голі, довівши показники свого асистентського активу до дев’яти.

ПФЛ разом зі Sport Arena визнали Левана Кошадзе Героєм 28-го туру.  Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Леван Кошадзе отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію. В інтерв’ю прес-службі ФК «Кремінь» півзахисник розповів про невдалий старт «Кременя», про свою результативність та рівень Другої ліги.

 

 - Дякую, дуже приємно, що мене відзначили. Але для мене ця номінація не має особливого значення. Я повинен грати і в кожному матчі бути найкращим, допомагати команді. Це моя мета, - відверто зізнався Кошадзе.

- Весняна частина сезону у «Кременя» склалася не найкращим чином, втратили багато необов’язкових очок. Спілкувалися з хлопцями, що не вийшло, аби вдало стартувати?

- Ми були лідерами і фаворитами у кожному турі, тому всі суперники налаштовувались на нас надмотивовано. А ось у нас багато що не виходило, чогось не вистачало і у захисті, і у нападі, аби забивати більше, ніж суперник. Над нами тяжіло лідерство, ми повинні були підтримувати статус найкращої команди, це психологічно тиснуло на нас. Але ми дуже серйозно налаштовувались на кожен матч, у домашніх іграх нам допомагали переповнені трибуни. Думаю, ми подолали цей період, станемо сильнішими.

- На матч із прямим конкурентом налаштувались як слід? Говорили одне з одним перед грою?

- Говоримо перед кожною грою, серйозно налаштовуємося. Цього разу були дуже злі, адже не вигравали дві гри поспіль. Думаю, цього разу довели, що то було випадково. Дякую партнерам і керівництву клубу, які в нас завжди вірять.

- Атмосфера всередині колективу стала більш розкутою?

- Напруга спала, відчувається, що настрій бойовий, повернулася впевненість у своїх силах. До чергової виїзної перемоги готуємося відповідально і з гарним настроєм.

- В моменті з вашим голом передача від Кравчука вийшла шедевральною. Гол вам сподобався?

- Можу сказати, що цей гол ми готували ще до гри. Домовилися з Євгеном, що я зміщуватимуся до центру, а він закидатиме за спину центральним захисникам суперника. Домашня заготовка спрацювала.

- В наступному моменті з другим голом, виходить, ви йому віддячили?

- Виходить, що я зробив йому удар у відповідь. А якщо серйозно, то я виконував навіс у ту зону, куди ми й відпрацьовували на тренуваннях. Знав, що хтось обов’язково замикатиме. Вийшло так, що забив наш центральний захисник. Удвічі приємніше.

- Ви віддали дві гольові у цьому матчі. Яка з передач сподобалася більше у плані виконання?

- Більше сподобався навіс на Кравчука. Хоча й передача Козлову теж непогана.

- На якій позиції ви найбільш комфортно почуваєтесь?

- Лівий півзахисник.

- Минулого літа Ви переходили до «Кременя» на правах оренди? Уже маєте повноцінний контракт?

- До завершення сезону я все ще в оренді, і у червні повертаюся до Черкас. А далі побачимо.

- «Кремінь» збирається в Першу лігу у наступному сезоні і поки що все вдається. Де б хотілося грати в новому чемпіонаті?

- Не можу сказати. І в Кременчуці, і в Черкасах почуваюся, наче вдома. Хто довірить мені грати, там і буду.

- Слідкуєте за виступами колишньої команди?

- Авжеж, хвилююся. Для мене це не чужа команда, спілкуюся з хлопцями, хвилююся за них. Впевнений, що їм вдасться подолати непростий ігровий період.

- Можна сказати, що в Другій лізі боротьба стає цікавішою?

- Усі команди рівні, борються. Може, команди з нижньої частини таблиці відверто слабші за інших, але вгорі, як показали ігри, рівних команд дуже багато.

- Який матч ви б назвали центральним у наступному турі: ваш з «Енергією», яка напередодні встановила рекорд за забитими м’ячами, забивши у ворота «Металурга» 14 голів, чи одеське дербі «Реал Фарма» - «Жемчужина»?

- Звісно, наш матч. Ми слідкуватимемо за одеситами, як за нашим конкурентом і не хочемо, щоб вони перемагали. Але більше зосередимося на нашій грі проти гідного суперника. Та й гра у Вінниці нас цікавитиме не менше.

- Що знаєте про майбутнього суперника – «Енергію»?

- Ця команда дуже непогано грає на рідному стадіоні. І ми вирушаємо до Нової Каховки, щоб зіпсувати їм цю статистику.

- Вдома часто буваєте? Чи ваша родина і батьківщина вже в Україні?

- Вдається вирватися до Грузії тільки на Новий рік, тобто раз на рік. Вся моя родина там, вони дивляться кожен матч, стежать за моїми виступами, хвилюються і підтримують мене.

- Кого з грузинських футболістів назвали б найвидатнішим в історії?

- Для мене це Давид Капіані.

Бліц:

- Народився у місті Тбілісі

- Вихованець дитячого клубу «Іберія»

- Перший тренер – Єлгужа Гузіташвілі

- У європейських чемпіонатах з дитинства вболіваю за «Барселону»

- Моя футбольна мрія – вирости в хорошого професіонального футболіста

 

Анастасія Гудзь, pfl.ua

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору