Новини змагань

Шалений травень, дві ТБ-трансляції. Анонс матчів 28-го туру. Перша ліга.

10:15, 3 травня 2017

Анонс матчів 28-го туру у першій лізі сезону 2016/17

У цілому травень видасться дуже складним для команд - доведеться провести протягом найближчих десяти днів три календарних матчі. А в цілому в травні команди проведуть по шість матчів.

Зазначимо що ФК «Полтава» до кінця сезону свої домашні матчі проводитиме на стадіоні Ворскла ім. Бутовського. Це рішення пов'язане з тим, що на стадіоні Локомотив було пересіяно поле. Перший матч на цій арені «Полтава» проведе вже 03 травня проти «Вереса».

Центральним турі напевно стане поєдинок в Маріуполі, де «Іллічівець» прийме «Геліос», не менш цікавим стане поєдинок «Оболон-Бровар» - «Буковина», а також «Миколаїв» – «Черкаський Дніпро». Звертає на себе увагу і зустріч у Борисполі, де «Арсенал» спробує розжитися максимумом очок у подинку з «Тернополем»,  а в плані інтириги найбільш видовищним обіцяє стати зустріч у Горішніх Плавнях, де «Гірник-Спорт» прийме «зірковий» краматорський «Авангард», який як і гірники не сприймає авторитетів цієї весни. Цей тур обіцяє чергові нсподіванки!

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У п’ятницю, 05 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 28-го туру зі спеціальним гостем програми.  

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


03 травня 2017 рік. 15:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал» - «Тернопіль»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає – Червонецький, Музика

Якщо від початку весни експерти відзначали «Арсенал» за вдалу побудову оборони, то нині настав час відзначити проблеми киян з атакою. 5 матчів не може виграти клуб канонірів, не забивши за цей час жодного м’яча.

Тому до візиту аутсайдера «Арсенал» готується з особливим завзяттям, сподіваючись одним матчем перервати всі негативні для себе серії. І реабілітуватися за поразку в Рівному, де, нагадаємо, команда Литовченка не змогла відповісти на дубль лідера гонки бомбардирів Степанюка.

Гості, у свою чергу, не можуть виграти уже 14 матчів поспіль – ще із жовтня місяця. Кожен тур наближає їх до дострокового вильоту, а тут іще й тяжка кадрова ситуація – низка травмованих і дискваліфікованих не допоможе тернополянам у Борисполі.

Зате преса повідомляє, що відомий у минулому захисник, а нині – екс-тренер «Ниви» Петро Бадло прибув на Київщину разом із «Тернополем». Наразі у ПФЛ не надходило офіційних документів щодо його призначення, тому просто відзначимо цей факт.


03 травня 2017 рік. 15:00. м.Полтава. «Ворскла» ім. Бутовського.

«Полтава» - «Верес»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Перше коло – 2:2

Дискваліфіковані: Голіков – немає

Фото: fc-poltava.at.ua

Полтавська команда завоювала симпатії винятково сміливою грою на виїзді – п’ять перемог поспіль, у тому числі, над «Буковиною» минулого уїк-енду. Втім, дома підопічні Юрія Ярошенка грають гірше.

І, можливо, їм допоможе кращий газон стадіону «Ворскла», де вони прийматимуть «Верес». Рівняни, нагадаємо, в минулому турі також виграли – у «Арсеналу», тож повернули собі друге місце.

З полтавськими командами у «Вереса» особливі рахунки. Восени вони не змогли переграти ФК «Полтава» (2:2 вдома), а також поступилися в кубку «Ворсклі».  На руку гостям дискваліфікація Голікова, який прийшов у «Полтаву» під час зимової перерви й одразу став стрижневим футболістом на фланзі оборони.


03 травня 2017 рік. 16:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Авангард»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: Дячук – Тимофієнко

Фото: gornyak-sport.net

«Гірник-Спорт» у минулому турі приємно здивував перемогою в Ковалівці над одним із найкращих дебютантів сезону, от тільки один із героїв того матчу – причетний до всіх трьох голів Дячук – пропустить цей матч через перебір карток.

Є аналогічна втрата й у гостей, у яких Тимофієнко продовжує відбувати дискваліфікацію. «Авангард» у минулому турі завдав поразки іншому новачкові Першої ліги – «Скалі», тож перебуває в гарному настрої.

Особливість господарів у тому, що навесні вони ще не програвали на своєму полі. Горішньоплавненці 4 матчі не знають поразок на рідному стадіоні, тож сподіваються продовжити серію навіть у протистоянні з «Авангардом», чиє турнірне положення наразі значно краще.


03 травня 2017 рік. 17:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Геліос»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: Кожанов – Кравченко С.

Пряма трансляція – ТК «Футбол-2»

Фото: fcilich.com

Центральний матч туру – протистояння команд з найкращою обороною. «Іллічівець» та «Геліос», як і «Десна», пропустили всього по 16 м’ячів. Однак є підстави очікувати яскравого протистояння, і на боці такого твердження чимало статистичних та історичних факторів. По-перше, це матч учня проти учителя – Севидов свого часу очолював «Геліос», де грав у нього маріуполець Сизихін.

По-друге, лише один матч цих суперників між собою із п’яти завершився без голів. По-третє, грають між собою топ-команди Першої ліги, а такі зіткнення часто спричиняють особливо цікаві протистояння.

Є у суперників проблеми – через перебір карток пропускають тур основний правий хав маріупольців Кожанов і форвард харків’ян С.Кравченко, який наразі у чудовій формі. Травми не дозволять зіграти проти колишньої команди екс-захиснику «Іллічівця» К.Сидоренку, а вихованцеві харківського футболу Вакуленку – проти земляків із «Геліоса».

Але найголовніше – мотивація у суперників висока. Для «Іллічівця», який рік не програє вдома, чергові три очки на своєму полі – це іще один рішучий крок на шляху до Прем’єр-ліги. Для «Геліоса» ж перемога у такому протистоянні – шанс випередити «Колос», з яким харків’яни ведуть відчайдушну боротьбу за четверту позицію.


03 травня 2017 рік. 17:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Перше коло – 0:4

Дискваліфіковані: Жук – Черній

Дербі Сумщини – завжди подія, і хоча суперники не є рівними, а впевнену перевагу в історії протистоянь ведуть охтирці, є підстави вважати матч інтригуючим.

По-перше, сумчани борються за збереження першолігової прописки – на цьому шляху треба обігрувати будь-якого суперника, а тим більше – вдома. По-друге, господарі все ще не вигравали навесні, хоча грають непоступливо – свідчення чому відразу п’ять нічиїх.

Охтирська команда у квітні ще не вигравала в гостях, до того ж, вимушена буде обійтися без травмованого лідера оборони Бояринцева та одного з основних форвардів Чернія, який перебрав карток. А ось у господарів, натхненних виїзною нічиєю з «Десною», не зіграє Жук, котрий отримав «зайву» картку якраз у матчі проти колишньої своєї команди. Гості в хорошому настрої після довгоочікуваної перемоги над миколаївцями.

Що ще треба, щоб дербі вдалося?


03 травня 2017 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний муніципальний стадіон.

«Миколаїв» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Олег Дєдов (Житомир)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає – немає

Сергій Алексанов поступово стає одним із лідерів МФК "Миколаїв". Фото: mfc.mk.ua

Миколаївська команда завершила виступи в Кубку України, у півфіналі склавши зброю перед «Динамо». Напевно, це був найбільш пам’ятний матч для місцевих фанів за останні роки. Утім, треба рухатися далі – а за можливості покидати обережну зону, адже наразі вони знаходяться на місці, яке загрожує стиковими матчами.

Дніпрянам Черкас перемоги дуже потрібні – сезон у них не складається так, як хотілося б. А ще цей матч – шанс реваншуватися перед миколаївцями, які останнім часом регулярно відбирали очки у Черкасах (в тому числі, й у нинішньому сезоні).


03 травня 2017 рік. 19:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Буковина»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Корольчук – Клак

Оболонці в минулому турі відвоювали нічию в гостях у «Геліоса», утім, втратили через дискваліфікацію Корольчука (форвард в минулому турі заміняв травмованого Продана).

А ось буковинці після поразки від «Полтави» мають намір реабілітуватися – тим більше, в гостях навесні вони не лише не програють, а й не пропускають м’ячів. Мінус – відсутній через вилучення в минулому турі Клак, який у команді Ратія є одним із основних півзахисників.


04 травня 2017 рік.  16:00. смт.Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Колос»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

Перше коло – 2:2

Дискваліфіковані: немає - немає

Пряма трансляція – XSPORT

Надзвичайно цікавий матч двох давніх знайомих, які конкурували між собою ще з друголігових часів. У минулому сезоні «Колос» завоював золоті медалі, а «Інгулець» – бронзові, до того ж, нині ковалівська команда також знаходиться значно вище в таблиці.

Утім, «Інгулець» прогресує й минулого туру обіграв «Тернопіль», у той час, як «Колос» зазнав поразки від «Гірника-Спорт» і втратив би четверте місце, якби не осічка «Геліоса» у грі з «Оболонню-Бровар». У першому колі команди розійшлися миром, як і в поєдинку першого кола минулого сезону. Однак удома «Інгулець» минулого сезону обігрував ковалівців, тож сподівається на успіх і в цьому матчі.


04 травня 2017 рік. 17:00. м.Стрий. «Сокіл»

«Скала» - «Десна»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає - немає

Стрияни все ще не набрали навесні жодного очка – це єдина команда, яка програла всі сім матчів березня-квітня. Однак, як справедливо зазначають тренери «Скали», команда бореться, старається – тож після першого ж успішного матчу її може «прорвати».

«Десна» у цьому плані – підходящий «подразник». От тільки вона їде у Стрий у ненайкращому настрої, після нічиєї з Сумами втративши друге місце. Весь сезон граючи в чужих містах, «сіверяни» не розрізняють матчі на домашні та виїзні, а сезон уже в такій фазі, коли й про жодні недооцінки не може бути й мови.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору