Новини змагань

Гекса-трик у Запоріжжі. Герой 27-го туру. Друга ліга. Роман Бочак.

17:00, 2 травня 2017

Інтерв’ю Героя 27-го туру в Другій лізі сезону 2016/17 півзахисника ФК "Енергія" Романа Бочака

Іллюстрація Sport Arena

Розгром запорізького "Металурга" став однією з найбільш резонансних новин минулого футбольного вікенду. Воно й не дивно, адже новокаховська «Енергія» цього сезону демонструє напір і прагнення, з якими не кожен суперник може впоратися. Чого тільки вартий той факт, що команда Олега Федорчука оформила вже шість розгромних перемог у сезоні (цей показник на рівні лідерів).

Особливо постарався в цьому матчі Роман Бочак, забивши в запорізькому матчі шість м'ячів і переписавши таким чином рекорд трирічної давнини – в листопаді 2013-го в матчі «Гірник-Спорт» – «Реал Фарма» (7:1) п'ять голів забив Ігор Кирієнко. 23-річний нападник новокаховців цілком заслужив перемогу в номінації, адже його прогрес очевидний. За рік у складі «Енергії» з початку весняної частини минулого сезону і донині він відзначився 23-ма голами у 37-ми матчах.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Роман Бочак отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

В інтерв'ю прес-службі ПФЛ він розповів про події скандального матчу з "Металургом" і назвав найкрасивіші голи.

— Визнання журналістів для мене, звичайно ж, має велике значення, — підкреслив форвард. — Приємно, коли твоя праця і результати роботи на тренуваннях не залишаються непоміченими.

— Гра «Енергії» проти «Металурга» стала найрезультативнішою в історії всіх українських ліг. Приємно, що взяли в ній безпосередню участь, чи все ж шкода суперника?

— Ми добре налаштувалися на гру, багато атакували, команда створила достатньо небезпечних моментів. Приємно, що багато чого вдавалося протягом гри, ще й реалізація не підвела. Під час матчу «Металург» не шкодували, всі думки були про гру. Хоча, може, тільки після фінального свистка стало трохи шкода господарів, але в цьому полягає і професійний спорт: хтось виграє, хтось програє.

— Напевно, цей матч не забудете ніколи?

— Точно не забуду. Це один з найкращих і найбільш значущих моментів моєї кар'єри станом на сьогодні.

— Який з шести своїх м'ячів ви б виділили у плані майстерності?

— Мабуть, мій шостий гол. Партнер прострілив з флангу, воротар вийшов на перехоплення, але я випередив і проштовхнув м'яч у сітку. Ефектно вийшло.

— А який гол вам найбільше сподобався з 13-ти?

— Гол Россохатого п'ятою поза конкуренцією. Тут без варіантів.

— Як вийшло пропустити гол від суперника, який був деморалізований, та ще й грав у меншості?

— Напевно, такий рахунок розслабить будь-кого. Ми трошки не дограли і суперник цим скористався.

Фото: fcbalkans.com.ua

— Третій матч поспіль ваша команда забиває більше трьох м'ячів (п’ять — «Суднобудівнику», чотири — «Балканам», тепер відразу 13 — «Металургу»). Які слова для вас добирає тренерський штаб Олега Федорчука?

- Стимулює на максимальну самовіддачу. Каже, щоб атакували за будь-якого рахунку, постійно продиралися вперед і показували гідний рівень гри. Ми прислухаємося до нього, намагаємося виконати все, а результат не змусив себе чекати.

— Відчуваєте останнім часом до вашої команди підвищену увагу?

— Так і є. Відчувається. Багато телефонують, розпитують, вітають, і в місті були приємно здивовані перемогою з настільки великим рахунком. Ми зараз ніжимося в променях слави (сміється – прим. ред.). А якщо серйозно, то, авжеж, це приємно, але не повинно нас розслабляти.

— Можна сказати, що у Другій лізі боротьба стає цікавішою? Адже, крім перших трьох команд, яскраво «Тепловик-Прикарпаття» грає з «Халком» Худоб'яком, «Реал Фарма» вже четверта, а Біла Церква, не зважаючи на статус аутсайдера, регулярно відбирає очки у лідерів...

— Так, у складі всіх команд є низка хороших гравців, кожен вирішує свої завдання і нікому не хоче поступатися. Але ми повинні бути зосереджені на своїй грі, у нас є свої зірки і гравці, які заявили про себе на повну в цьому сезоні. Тому ми повинні отримувати з цього свої дивіденди. Особливо хочеться перемагати вдома, щоб радувати своїх уболівальників. Ми граємо тільки для них, вони відповідають нам тим же. Все повинно бути по-чесному.

— Нікополь, у гості до якого ви їдете в найближчому турі, теж не подарунок? Що знаєте про суперника?

— Знаємо, що вони молоді, швидкі, технічні, і що дуже часто заробляють і пробивають 11-метрові удари. Тому нашим захисникам необхідно бути максимально сконцентрованими. Гра буде важкою, але ми до неї готові.

 

Бліц:

- Народився в Компаніївці, Кіровоградської області

- Вихованець ФК «Олімпік» Кіровоград і ФК «Дніпро» Дніпропетровськ

- Перший тренер – Юрій В'ячеславович Кевліч (перший тренер Євгена Коноплянки)

- З дитинства вболіваю за «Ювентус»

- Моя футбольна мрія – грати в Прем'єр-лізі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору