Новини змагань

Універсальний футболіст. Перша ліга. Герой 27-го туру. Олексій Моїсеєнко

13:00, 2 травня 2017

Інтерв’ю Героя 27-го туру в Першій лізі сезону 2016/17 півзахисника ФК Гірник-Спорт Олексія Моїсеєнка

Інфографіка: Sport Arena

"Гірник-Спорт" під керівництвом Сергія Пучкова заявляє по себе як про команду, яка вміє і любить атакувати. Уже в двох матчах весни команда із Горішніх Плавнів здобувала красиві вольові перемоги, а лінія атаки розкрилася по-новому. Недарма інформаційний партнер ПФЛ сайт Sport Arena виокремила "Гірник-Спорт" як найбільш видовищну команду нинішнього сезону.

Одну з важливих скрипок у нинішнього ігровому ансамблі "гірників" відіграє Олексій Моїсеєнко, який провів неймовірний матч у 27-му турі, відзначившись голом і асистентом у переможному виїзному матчі проти "Колоса". Його активність та результативність дозволили ПФЛ спільно зі Sport Arena визнати півзахисника "Гірника Спорт" Героєм 27-го туру.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Олексій отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

В інтерв’ю Моїсеєнко розповів про красиву перемогу та поділився планами на майбутнє.

– Олексію, напевно, матч проти "Колоса" на сьогодні видався найбільш захоплюючим за інтригою, напругою і кінцевим результатом?

– Я б хотів ще відзначити гру з "Черкаським Дніпром". Як ви пам’ятаєте, ми поступалися 0:2, але все ж зібрались і змогли перемогти з рахунком 5:2. "Колос" – також дуже гарна команда, яка сповідує комбінаційну гру, контроль м’яча. Нам особливо важко було грати в першому таймі, адже заважали погодні умови. В другій половині гри наша команда почувала себе більш впевнено і змогла показати хороший футбол.

– Матч з "Колосом" ви розглядали як останній бій? Напередодні було передчуття, що вдасться виграти?

– Ми себе налаштовуємо на позитивний результат в кожному матчі. Намагаємось не зважати на суперника, а показувати свою гру і радувати вболівальників. Не відчували себе аутсайдером, адже в футболі є приклади, коли команди, які знаходяться нижче за рангом — перемагають свого більш іменитого суперника. Підходили до матчу з повної концентрацією і старалися виконати всі тренерські настанови.

– Напевно, пощастило, що швидко сквитали гол? Напевно, швидкий пропущений м’яч і зіграв хорошу службу, розсердивши вас?

– Швидкий пропущений м’яч став для нас холодним душем. Хотів би відзначити, що команда змогла перелаштуватися і зіграти надійно в захисті. Ми використали свої моменти біля воріт суперника. Єдність гравців та командний дух допомогли нам переломити хід зустрічі.

– У моменті з вашим голом ви могли знайти інше продовження, віддати раніше передачу партнерам, котрі вбігали у штрафну. Але ви прийняли непросте рішення пробити здалеку.

– Ми працюємо на тренуваннях над виконанням ударів із-за меж штрафної площі. Перед грою тренер нам дав установу, щоб грали більше завдяки індивідуальним діям поблизу штрафної суперника, щоб не боялись брати ініціативу на себе.

Олексій Моїсеєнко (праворуч) проти досвідченого Віталія Лисицького із Колоса. Фото: koloskovalivka.com

– Ваш третій гол і комбінація стали взагалі показником вищого пілотажу. Згадаєте як забивали?

– На той момент отримали травми наші центральні захисники. Наш правий захисник змушений був закрити позицію в центрі захисту, а я посів його місце на правому фланзі. Ми вибігали в швидку контратаку, я бачив що мій партнер не встигає, призупинив десь атаку і зміг віддати чудову передачу. Самому сподобалося, якщо чесно.

– Ви в цьому матчі знову грали в два форварди. Якими були ваші функції на полі в цьому матчі.

– Так, ми зараз постійно граємо за системою 4-4-2. Тобто, завжди в два форварди. Я на даний момент граю на фланзі півзахисту. Від мене тренер вимагає загострювати гру в нападі і, звичайно, не забувати про гру в захисті. В першій половині гри не було особливих проблем в обороні, а в другому таймі ми почали грати більш в атакуючий футбол і треба було більше відпрацьовувати в обороні. Наша команди завжди хоче демонструвати комбінаційний, атакуючий футбол та радувати вболівальників.

– За час роботи в "Гірнику-Спорт" ви грали і в півзахисті, і в захисті, і в нападі. Яке у вас все ж таки зараз амплуа?

– Мені більш комфортно грати на лівому фланзі півзахисту.

– Після цієї перемоги "Гірник-Спорт" не лише віддалився від зони вильоту, але ще й отримав можливість поборотися за місце у верхній частині таблиці. Ще не говорили про це з колегами?

– Ми це не обговорюємо, а просто хочемо в кожному матчі показувати хорошу гру і перемагати.

– Матч проти "Авангарда" очікується з великим нетерпінням. Вся команда, так як і ви – показує рівень, має гарний підбір гравців, амбітного тренера.

– Це буде дуже напружена та цікава гра. Команда суперника теж налаштована на здобуття позитивного результату, зараз "Авангард" перебуває в хорошому тонусі. Наші гравці налаштовані тільки на позитивний результат, хочемо порадувати своїх вболівальників.

Бліц

  • Я народився в смт. Новобогданівка Запорізької області
  • Перші футбольні кроки робив у Мелітополі, в 14 років перейшов у ФК Металург (Запоріжжя)
  • Мій перший тренер – Анатолій Григорович Купцов
  • У європейських чемпіонатах вболіваю за Реал
  • Стежу за ігровою кар’єрою Кріштіану Роналду
  • Моя футбольна мрія – потрапити до Прем’єр-ліги

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору