Новини змагань

"Реал Фарма" на прапорці, медальна гонка "Кременя". Друга ліга. Анонс матчів 27-го туру

14:30, 27 квітня 2017

Анонс матчів 27-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

Фото: fckremen.com

Чи підніметься "Енергія" на сьоме місце, чи втримається "Реал Фарма" у зоні перехідних матчів до першої ліги, чи продовжить "Жемчужина" свою шалену переможну серію? Дізнаємося після матчів 27-го туру у другі йлізі.

А ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97.

У понеділок, 01 травня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде проаналізовано матчі 27-го туру у другій лізі. 

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Інгулець-2» пропускає цей тур через зняття «Кристала» зі змагань Ліги, а «Суднобудівник» через непарну кількість команд.


28 квітня 2017 рік. 16:00. с.Великий Луг. Навчально-тренувальна база

«Металург» (Запоріжжя) - «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає – Стеценко

«Енергія» у смузі удач – після перемоги над «Суднобудівником» вона здолала навіть «Балкани» на їхньому полі, причому, у цих двох зустрічах новокаховська команда забила аж дев’ять м’ячів. Виїзд у Запоріжжя нібито обіцяє легкі очки, однак варто перестерегти будь-яку команду Другої ліги від недооцінки хай і молодого та малодосвідченого, але досить талановитого й бойовитого «Металурга».

«Металург» програв два останніх матчі «Тепловику-Прикарпаттю» та «Реал Фармі» із загальним рахунком 1:11, однак повертаються після дискваліфікації півзахисник Артем Чернявський та форвард Артур Каськов, основний бомбардир команди. Тож, ясна річ, це буде значне підсилення для команди господарів. На своєму полі запоріжці взяли три з чотирьох весняних очок (яскрава перемога над «Арсеналом-Київщиною» – 3:2).

«Енергія», до слова, у першому колі не змогла переграти «Металург» (0:0 ще при Близнюку). А зараз не зможе допомогти команді гостей універсал Стеценко, який відзначився в Одеській області не тільки голом, а й вилученням у минулому турі.

У разі перемоги команда Федорчука може замахнутися навіть на сьоме місце. Але й у господарів підвищена мотивація – в разі успіху «Металург» уже може значно відірватися від зони вильоту.


28 квітня 2017 рік. 17:30. м.Одеса. «Спартак»

«Реал Фарма» (Одеса) - «Нікополь»

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Перше коло – 2:2

Дискваліфіковані: немає – немає

 

Дев’ять матчів триває безпрограшна серія одеситів – завдяки цьому вони піднялися на четверте місце, не зважаючи на значну конкуренцію зі сторони «Інгульця-2» та «Балкан».

Щоб утриматися на цій перспективній позиції й надалі претендувати на плей-оф, варто обігрувати нікопольську команду. Тим більше, порцію впевненості «Реал Фарма» отримав у минулому турі, завдавши розгромної поразки «Металургу» на його полі.

А ось «Нікополь» зумів обіграти дома «Тепловик-Прикарпаття», ухитрившись у кінці матчу не реалізувати два пенальті. Утім, повертається після дискваліфікації основний захисник Махнєв – він же найвлучніший пенальтист Другої ліги. А нікопольська команда, до слова, лідирує за кількіст зароблених пенальті в поточному сезоні.

Гості претендують на десяте місце, від якого відстають на два очки. Й надихаються нічиєю у матчі першого кола. Є підстави вважати цю пару принциповими суперниками – отже, гра буде цікава й із огляду на турнірну складову, і через історію взаємин.


28 квітня 2017 рік. 18:00. м.Івано-Франківськ. МЦС «Рух».

«Тепловик-Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: fckremen.com

«Кремінь» продовжує медальну гонку – і якщо заявка на бронзові нагороди дуже серйозна (+9 очок від найближчого переслідувача), то за медалі вищої вартості доведеться поборотися. На цьому шляху кременчужанам варто перегравати навіть такого суперника, як «Тепловик-Прикарпаття».

Тим більше, у господарів серйозні проблеми: кілька травмованих, добре, що повертаються після дискваліфікацій лідер оборони Приймак та провідний атакувальний півзахисник Боришкевич, а також в строю забивний Худоб’як – лідер гонки бомбардирів Другої ліги.

У гостей є свої козирі – й один із головних це переконлива гра в гостях. На чужих полях тільки «Жемчужина» взяла більше очок (31 проти 25-ти). Матч віч-на-віч проти найрезультативнішого гравця дивізіону – виклик для досить результативних Козлова та Тимченка.


29 квітня 2017 рік. 16:00. м.Біла Церква. ЦДЮНСБ «Трудові резерви».

«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Олег Буяшов (Дніпро)

Перше коло – 0:4

Дискваліфіковані: немає – Малиш

Білоцерківська команда заслужила повагу виїзною нічиєю з «Кременем», а тепер вона очікує в гості іще одного претендента на медалі – лідера, «Жемчужину».

Гості з Одеси, нагадаємо, утримують найтривалішу безпрограшну серію (20 матчів поспіль ще з минулого літа – половина з них виїзди). Навесні унікальна команда-дебютант ще не втрачала очок – 18 у шести поєдинках при різниці м’ячів 14-2.

Щоправда, півзахист гостей зазнав втрати – через перебір карток не зіграє Малиш, а у господарів ще й повертається після дискваліфікації його колега за амплуа, основний центральний півзахисник Шкуратько.

Господарі не можуть похвалитися стабільністю й пропускають більше за всіх (74 м’ячі у 25 матчах – 2,96 за матч у середньому), однак при цьому можуть покарати за недооцінку – наприклад, земляки «Жемчужини» з Одещини, «Балкани», на цьому полі втратили очки (0:0). Із 4-очковою перевагою над найближчим конкурентом одеський клуб точно залишиться лідером за підсумками туру – за будь-якого результату. А у господарів мотивація підвищена – вони сподіваються покинути останнє місце.


29 квітня 2017 рік. 17:00. м.Винники. Стадіон ім. Богдана Маркевича.

«Рух» (Винники) - «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська область)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: Кікоть – немає

Один із фаворитів сезону з нетерпінням очікує в гості одного з аутсайдерів, наймолодшу команду Другої ліги. «Рух» розчарований виїзним синдромом – громлячи всіх на своєму полі, команда втрачає чимало очок в гостях (три нічиї та одна поразка з минулого року – останній результат це нічия у Горностаївці).

«Поділля», в свою чергу, в минулому турі відпочивало (за календарем), та й взагалі в квітні мало небагато офіційних матчів (була ще технічна перемога над «Кристалом», який знявся зі змагань). Козир гостей – можливо, більша свіжість, адже їм не довелося ні грати офіційний матч минулого тижня, ні долати великий і тривалий шлях із Херсонщини додому.

Утім, навіть попри дискваліфікацію Кікотя й кілька травм, «Рух» – фаворит протистояння, і друга згори таблиці команда прийме другу знизу.


29 квітня 2017 рік. 17:00. м.Вінниця. СК «Нива».

«Нива-В» (Вінниця) - «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: fc-mir.com.ua

«Нива-В» пропускала минулий тур (отримавши три очки за «Кристал»), а ось «Мир» вдома на тяжкому полі відіграв непростий матч з «Рухом» і досяг позитивного результату проти одного з лідерів (0:0).

Утім, в гостях горностаївська команда останнім часом грає невдало – поразка від «Жемчужини» (0:5) та нічия з одним із недосвідчених аутсайдерів – «Поділлям» (2:2). А головне – команди по сусідству в турнірній таблиці, маючи по 37 очок.

Цей матч – справжнє випробування для гравців та тренерів, і за рівнем напруження та відповідальністю його можна називати центральним в турі.


30 квітня 2017 рік. 15:00. м.Маріуполь. «Західний»

«Іллічівець-2» (Маріуполь) - «Балкани» (с.Зоря, Одеська обл.)

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає – Гаврилюк

Обидві команди мають підстави для невдоволення. «Іллічівець-2» програв два останніх своїх матчі (1:3 від «Ниви-В» та 0:1 від «Суднобудівника») – це були виїзди.

А ось «Балкани» вперше за час виступів у Другій лізі поступилися на своєму полі (2:4 від «Балкан»), перервавши 12-матчеву домашню безпрограшну серію в першості. Чотири матчі поспіль не може виграти один із претендентів на підвищення в класі – три нічиї й одна поразка.

Найгірше ж – є кадрові втрати. Вилучений у минулому матчі центральний півзахисник Гаврилюк, а ось воротар Паламарчук вибув на тривалий період через серйозну травму. Тепер довелося заміняти основного гравця, повертаючи в заявку тренера воротарів, 45-річного Шуховцева, який провів один матч у поточній першості (крім нього, лишається лише молодий і не надто досвідчений Лукаш).

У випадку перемоги гості можуть повернутися у п’ятірку найкращих і знову загрожувати «Реал Фармі» у боротьбі за четверту позицію й плей-оф. Господарям виграш може дозволити зробити крок вперед і, за успішного перебігу подій, зрівнятися з десятим місцем за очками.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору