Новини змагань

Дебют Вірта, битва у Черкасах. Анонс матчів. Перша ліга. 27-й тур

13:30, 27 квітня 2017

Анонс матчів 27-го туру у першій лізі змагань ПФЛ сезону 2016/17

Фото: ckdnipro.com.ua

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 01 травня, 0 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 27-го туру.  

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


28 квітня 2017 рік. 18:00. м.Черкаси. КП «Центральний стадіон».

«Черкаський Дніпро» - «Іллічівець»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: немає – Кольцов

Вісім очок відриву від найближчого переслідувача, 16 очок із 18 можливих у весняних поєдинках, вражаюча різниця голів 10:1 у цих шести матчах. «Іллічівець» упевнено йде прем’єр-ліговою доріжкою, однак максималізм маріупольців не дозволяє їм розслаблятися навіть за такої суттєвої переваги.

Однак візит у Черкаси буде непростим навіть для лідера. По-перше, місцевий «Дніпро» – команда зі славою «домашньої». Навіть у нинішньому, далеко не найуспішнішому для себе, сезоні черкасці набрали відразу 24 очка із 37-ми на своєму полі. Та ще й будуть у хорошому настрої, адже у минулому турі обірвали більш як піврічну безвиграшну виїзну серію перемогою над своїм принциповим суперником – «Оболонню-Бровар».

По-друге, у самих маріупольців є певні проблеми. Дискваліфікація не дасть зіграти провідному центральному півзахисникові Кольцову. Є питання по готовності Вакуленка – центрбек пережив пошкодження й навіть не грав у минулому турі.

Утім, «Іллічівець» нині в успішній смузі. Загальна безпрограшна серія лідера складає 9 матчів, в гостях він не знає поразок ще з минулого року (поразка у Рівному). Тож цей матч – іще одне випробування для черкасців, які щойно намітили вихід з певної кризи.


28 квітня 2017 рік. 18:00. м.Харків. «Сонячний».

«Геліос» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: fcbrovar.obolon.ua

Важливий матч суперників, які стали принциповими – господарі спробують реваншуватися за єдину в сезоні крупну поразку, гості – пригадати минулий сезон і реабілітуватися за програш від черкасців у минулому турі.

«Геліос» не знає поразок від перших чисел місяця, а останні два матчі виграв у досить непростих суперників – «Арсеналу-Київ» та «Полтави». «Оболонь-Бровар» до поразки від дніпрян обігрувала миколаївців та охтирчан.

Особливість протистояння – висока надійність оборони «сонячних» проти сьомої атаки сезону («пивоварів»). І ще один важливий момент – у матчах за участі «Геліоса» забивається найменше м’ячів (лише 39 у 26 іграх – по 1,5 в середньому).


29 квітня 2017 рік. 14:00. м.Охтирка. «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Миколаїв»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Перше коло – 3:0

Дискваліфіковані: Передистий – немає

Кубкові герої ПФЛ зійдуться в очному протистоянні. Нагадаємо, обидві команди дійшли у розіграші Кубка України до «Динамо» – Охтирка побачила чвертьфінал, Миколаїв – півфінал.

Однак минуле залишилося історії, а сьогодення змушує суперників грати з повною самовідданістю заради своїх завдань у чемпіонаті. Охтирська команда продовжує боротьбу за місце у першій п’ятірці, від якої відстає вже аж на шість очок. Миколаївцям доводиться боротися за виживання, і вони поки в небезпечній зоні, яка загрожує стиковими матчами.

Господарі будуть особливо мотивованими – чотири матчі поспіль вони не знають перемог, набравши при цьому лише два очка. І знову переживуть перебудову в півзахисті, адже повернеться після дискваліфікації Піднебенний, однак пропустить тур через перебір карток інший провідний хвилеріз – Передистий.

У Маріуполі «Нафтовик-Укрнафта» тримався 75 хвилин, видавши еталонний оборонний футбол і заслуживши поваги навіть від лідера. А чи вистачить атакувального потенціалу на такого суперника, як «Миколаїв»?


29 квітня 2017 рік. 16:00. м.Рівне. «Авангард».

«Верес» - «Арсенал»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Орловський – немає

Від перших чисел квітня рівненські вболівальники не бачили вживу своєї команди – за цей час миколаївці встигли перервати невдачі й виграли аж три матчі поспіль, але й змусили фанів похвилюватися – перемоги були важкими.

Напередодні цього туру стало відомо, що Володимир Мазяр пішов у відпустку за сімейними обставинами. У той же час, за відсутності головного тренера команду готує його помічник Юрій Вірт. Що ж стосується вболівальників, то клуб порадував їх зустріччю й «Зірковими уроками футболу».

Тож візит «Арсеналу-Київ» у гості до найвідвідуванішої команди Першої ліги – це велика подія для всіх рівнян, які дуже люблять футбол. А між тим, господарям може бути важко. У них кілька травмованих, дискваліфіковано Орловського (провідний півзахисник був вилучений у Петровому). А в гості їде міцний середняк, який навесні пропускає дуже мало й уміє зіграти на результат.

Команди добре знайомі ще з Другої ліги, однак з того часу занадто багато змін у їхніх складах – тож це буде немов нове знайомство. Гості спробують реабілітуватися за домашню поразку від «Буковини», господарі – продовжити переможну серію.


29 квітня 2017 рік. 16:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Скала»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: Тимофієнко – немає

Фото: fcskala.com

«Авангард» завжди з особливим натхненням грає вдома, а тим більше – тепер, коли в гості їде аутсайдер. Є проблеми у господарів – перебір карток у Тимофієнка, слабка результативність форвардів. Однак це перевершається мотивацією порадувати своїх фанів.

«Скала» – остання команда, яка ще не набрала жодного очка навесні. Все глибше самобутній стрийський клуб у зоні вильоту, а в гостях він не виграє вісім матчів ще із вересня місяця. У минулому турі стрияни обірвали безгольову серію, але все ж поступилися «Колосу». «Авангард», у свою чергу, в гостях програв «Десні».


29 квітня 2017 рік. 16:30. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Полтава»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Покотилюк – немає

Чернівці мають тепло зустріти свою команду – в Борисполі вона здолала «Арсенал-Київ», давнього суперника ще з минулого сезону Другої ліги, який навесні виступав так же успішно й переконливо, як і буковинці, маючи таку ж сильну оборону.

Гол «джокера» Ілюка дозволив «Буковині» здобути важливу виїзну звитягу. Утім, за останні три гостьові матчі – це єдиний (!) гол, тож команда Ратія може мати славу «сухої». Щоправда, випробуванням стане дискваліфікація Покотилюка, який навесні став основним опорником чернівчан.

Що ж стосується гостей, то «Полтава» у минулому турі поступилася на своєму полі «Геліосу», причому, долю матчу вирішив пізній гол і прикра помилка. В гостях команда Ярошенка грає надзвичайно успішно. З часу, відколи його призначили (у вересні минулого року), ФК «Полтава» набрала 16 очок у 9 виїзних матчах, що є третім показником Першої ліги за цей період.


29 квітня 2017 рік. 17:00. с.Ковалівка. «Колос».

«Колос» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Сивка – немає

Обидві команди виграли у минулому турі в аутсайдерів – «Колос» справився у Стрию зі «Скалою», «Гірник-Спорт» на своєму полі здолав ФК «Тернопіль».

Тепер же горішньоплавненцям належить нанести візит на Київщину, де «Колос» рідко втрачає очки. «Гірник-Спорт», утім, уже також не той, що був раніше. Навесні ця команда багато пропускає, але й багато забиває – за результативністю вона поступається лише «Вересу» (12 проти 13 голів), та й то – провівши на матч менше.

У господарів є втрата – півзахисник Сивка, який здорово увійшов у гру зі «Скалою» й став співавтором переможного голу, пропустить матч через перебір карток. Утім, десь наближається повернення після травми іншого вінгера – Морозка. Є й інші гравці, які хочуть себе проявити.


29 квітня 2017 рік.  16:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»

«Десна» - «Суми»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Мостовий - немає

Чотири перемоги поспіль й семиматчева безпрограшна серія – напередодні Північного першолігового дербі чернігівці виглядають його фаворитами. Сумчани у минулому турі поступилися дома миколаївцям, та й узагалі навесні ще не вигравали. Безвиграшна серія триває 13 матчів, і за цим показником ПФК «Суми» разом із «Скалою» є антирекордсменами нинішнього сезону.

У чернігівців є проблема – не зіграє через перебір карток Андрій Мостовий, а не забуваймо, що у гостей є відразу кілька екс-деснянців, у тому числі – правий латераль Жук та центрбек Стеценко, для яких дуель може бути принциповою.

Мотивація господарів зрозуміла – перемога дозволяє їм утриматися на другому місці, а за можливості – й скоротити відставання від лідера. А ось гості в зоні безпосереднього вильоту, і навіть у зону стикових матчів дістатися нині важкувато – тож очки їм дуже потрібні.


30 квітня 2017 рік. 14:00. м.Тернопіль. Міський стадіон

«Тернопіль» - «Інгулець»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: Музика, Курило - немає

Трансляція XSPORT

Тернопільська команда на останньому місці, утім, головна проблема навіть не у цьому – дискваліфіковані обидва центральних захисники, Ігор Курило та Олександр Музика. Є й інші втрати.

При цьому гості також ще не гарантували собі продовження першолігової прописки, не мають дискваліфікацій і володіють значним кадровим потенціалом. «Інгулець» нині – це клуб, який може задіяти навіть таких гравців, як недавній збірник Немтінов або вихованець «Барселони» Елла Кен.

При цьому «Інгулець» незадоволений домашньою поразкою від «Вереса» на останніх хвилинах, та й взагалі спробує взяти максимум, щоб поліпшити своє турнірне положення. І має на це підстави – в гостях команда Лавриненка стрімко прогресує й виграла свої останні виїзди у Черкасах та Чернівцях. «Тернопіль», нагадаємо, в останньому домашньому матчі перервав безвиграшну серію й здолав у дуже важливому для себе поєдинку «Скалу».

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору