Новини змагань

Повернення форварда. Перша ліга. Герой 26-го туру. Віктор Берко

12:30, 26 квітня 2017

ПФЛ визнала форварда «Миколаєва» Віктора Берка Героєм 26-го туру Першої ліги сезону 2016/17  

Іллюстрація: Sport Arena

Для «Миколаєва» матч 26-го туру проти ПФК «Суми» мав величезне значення. Команда Руслана Забранського у весняній частині сезону опустилася в небезпечну зону перехідних матчів, що ніяк не додає команді вістів перед історичним півфіналом на Кубок проти «Динамо». У підсумку з поставленим завданням впоратися вдалося багато в чому завдяки швидкому дублю старожила команди Віктора Берко, на який господарі відповіли лише одним голом.

У підсумку, ця перемога стала чи не найважливішою в турі за всіма параметрами, тому ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали автора обох м'ячів Віктора Берка Героєм 26-го туру в Першій лізі.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Берко отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

 

— Приємно перемогти у номінації, адже кожному гравцеві важливо ставати кращим в турі, – сказав 24-річний нападник в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Нашій команді потрібно було перемагати, щоб убезпечити себе від зони вильоту. Потрібно підходити з максимальною мотивацією до кожної гри. Всі живуть грою на Кубок, зустріч з "Динамо" для нас дуже важлива, потрібно показати себе з кращого боку.

 

— Матч з «Сумами» розглядали як останній бій? Адже поразка могла вас ще глибше опустити в зону вильоту.

— Своєю грою ми повинні довести не тільки собі, але і президенту, що він не даремно шукає кошти для існування колективу. Ми зобов'язані докласти всіх зусиль, щоб команда не понизилася в класі. Звичайно, для нас цей матч був дуже важливим. Команда зобов'язана демонструвати хороший футбол і досягати результату. Кожна гра для нас як останній бій.

 

— З приводу останніх невдач клубних, були якісь рухи у вашому клубі?

— Звичайно, розмови між собою були. В матчах із «Арсеналом» і ФК «Полтава» команда показувала непоганий футбол, але десь не щастило, десь - не змогли більш якісно зіграти в завершальній стадії атаки. Та й у матчі з «Іллічівцем» цілком могли здобути очко, не вистачило концентрації.

 

— Господарі, звичайно, вас жорстко зустрічали і були налаштовані дуже серйозно з самого початку. В цілому сподобалася гра?

— Протягом всього сезону у нас ніяк не виходить якісно провести старт гри. Але цей матч команда почала зібрано, зуміли забити перший м'яч, який зіграв велику роль в остаточному результаті матчу. У другому м'ячі команда суперника не розібралася при стандарті, і я зміг випередити захисників, забити м'яч. Але все-таки ми знову не змогли на одному рівні провести весь матч. Після пропущеного м'яча наша команда починає нервувати, втрачає концентрацію. Ми повинні всю гру проводити на одному рівні, повинні грати з повною концентрацією.

 

— Другий тайм був особливо цікавим?

— Після перерви гра повинна була сподобатися вболівальникам. На початку тайму пропустили, тим самим відновивши інтригу. Було цікаво глядачам, але точно не нашому тренеру.

 

— Як ви не забили в першому таймі відіграному воротареві, коли лише захисник господарів Суходуб встав на шляху м'яча у воротах?

— В цьому моменті мені не вистачило холоднокровності. Потрібно було зробити хибний замах і спокійно забивати м'яч.

 

— Кого б ще зі своєї команди одного включили до символічної збірної?

— Мені дуже імпонує гра Куценка, який володіє прекрасним першим пасом, чудово бачить поле. Хоча потрібно відзначати всю команду, яка в єдиному пориві працювала на результат.

 

— Колишні партнери Антон Муховиков та Євген Сантрапинських грали проти вас. Ви спілкувалися перед грою з ними? Може просили грати не в повну силу проти вас?:-)

— Чесно кажучи, особливо з ними не поспілкувалися, після гри потиснули один руку. Ви, до речі, не згадали і Сашу Стеценка, з яким грали в одній команді в Миколаєві. Кожен працює на полі і приносить успіх своєму клубу. Звичайно, як жарт, мабуть, попросив би не грати проти нас у повну силу за спільні минулі часи в Миколаєві. Але переміг той, хто більше цього хотів.

Віктор Берко №7 у синьому. Фото: mfc.mk.ua

— Зрозуміло, що до Кубка ви підходите у всеозброєнні – перевірили сили на рівні команди топ-рівня ФК «Іллічівець» в попередньому турі, в цьому турі перемогли, підготовлено належним чином домашній газон. Шанси проти «Динамо» зросли?

— Поле підготували дуже добре, в чому чимала заслуга агрономів «Динамо», спеціально приїхали допомогти нам. Воно не ідеальне, але в добротному стані. Добре, що готують поля до матчів з грандами, але хочеться в кожному матчі грати на якісному газоні. Наші шанси у грі оцінюю позитивно.

 

— Прикро, що не зіграєте в цій грі через дискваліфікацію?

— Я впевнений в тому, що ще обов'язково зіграю з "Динамо". Шкода, що в цій грі не вийде цього зробити. Такі матчі завжди свято для вболівальників та виклик для футболістів.

 

— Чули пісню, присвячену виходу в півфінал?

— Я чув її в соціальних мережах. Мені дуже приємно, адже не кожен футболіст досягає виходу до півфінальної частини кубка. Востаннє подібний кубковий успіх був майже 50 років тому, коли команда з Миколаєва пробилася у чвертьфінал союзного Кубка.

 

— Миколаївський губернатор купив річний абонемент на матчі Миколаєва за 12 тисяч гривень. Це моральна підтримка клубу з закликом бізнесменів підтримати клуб таким чином?

— Чесно, я не чув про це. Сподіваюся, що представники бізнесу теж допоможуть нашому клубу. У нас складна матеріальна ситуація, футболісти змушені навіть купувати амуніцію за свій рахунок. Головне, щоб президент не закінчив займатися футболом. Будемо сподіватися на краще.

Хочу відзначити і нашого піклувальника Сергія Кантора, який обіцяв допомогти з тренувальними полями, ніби вирішується питання з клубним автобусом. Тут нам пощастило з цією людиною, на плечах якої багато в чому і тримається клуб.

 

— Виходить, що вам особисто вдасться як слід підготуватися до матчу з «Нафтовиком-Укрнафтою»?

— Команда докладе всі зусилля для того, що б перемогти в цьому матчі. Нам нікуди відступати. Звичайно, гра з «Динамо» забере багато сил, але ми не повинні нарікати на це, будемо працювати на всі 100. Матчі з «Нафтовиком» ось уже кілька років носять принциповий характер, а я цій команді ще не забивав. Тому у мене є і власний стимул.

Бліц

• Я народився в місті Вознесенськ, Миколаївської області

• Є вихованцем дитячої школи міста Зелений Гай

• Мій перший тренер – Геннадій Олександрович Сорочан

• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Барселону»

• Стежу за ігровою кар'єрою Пауло Дібали

• Моя футбольна мрія виграти Першу лігу з МФК «Миколаїв»

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору