Новини змагань

MATCHDAY! "Миколаїв" уже в історії. Анонс матчу 1/2 фіналу Кубка України (відео)

09:00, 26 квітня 2017

У матчі 1/2 фіналу Кубка України аутсайдер Першої ліги МФК "Миколаїв" зіграє проти київського "Динамо"

Чи є у Руслана Забранського переможний план на матч проти гранда українського футболу, дізнаємося після матчу. Фото: mfc.mk.ua

  Кубок України. 1/2 фіналу

"Миколаїв" - "Динамо"

26 квітня. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 18:00

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Асистенти арбітра: Олександр Павлінов (Одеса), Євген Данильченко (Луганськ)

Трансляція: канал "2+2"

Кубок України у поточному сезоні чимось схожий на своїх європейських побратимів. І в нашій країні боротьба у півфіналі передостанньої команди УПЛ з її фаворитом стала реальністю, а також зустріч представника Першої ліги із віце-чемпіоном країни. Але який би статус не присвоювали "Миколаєву" у матчі півфіналу Кубка проти "Динамо", для самих підопічних Руслана Забранського це точно буде гра сезону (якщо не кількох поспіль).

На початку весни "корабели" відчували значні кадрові проблеми, але з наближенням цього поєдинку більше гравців поверталися до когорти. Так, в останньому на даний момент матчі з "Сумами" у запасі "муніципалів" були вже далеко не тільки молоді і "зелені" гравці, зазначає інформаційний партнер ПФЛ ua-football.com. Інше питання, чи готові Буличов та Пакоме до виходу відразу ж у старті в такому важливому матчі. Ще важче питання по Рогозинскому. Валерій з'явився на полі з тими ж сумчанами по ходу другого тайму, однак його було замінено ще до фінального свистка. Єдиною офіційно підтвердженої втратою є відстуність Берко, який пропустить зустріч через вилучення в кубковій грі з "Іллічівцем". Його на вістрі може замінити Моріс, якщо буде здоровим. Із зовсім фантастичних варіантів - 20-річний Морозов.

В іншому робимо ставку на той же склад, який виходив на поле в крайніх поєдинках перед Кубком. Чумак буде з усіх сил намагатися вчетверте за турнір дотягнути "Миколаїв" до серії пенальті. Сартіна, Павлов, Назаренко і Кошелюк розташуються перед ним в обороні. Бессалов, Ковальов із Куценко складуть трикутник в центрі поля, а Алексанов і Кулішенко (або Рогозинський, хто краще буде готовий) флангами підтримуватимуть єдиного форварда. Не виключаємо, що для кращої оборони тренерський штаб господарів вирішить додати ще одного гравця у захист (Буличова), пожертвувавши атакою.

Перед поєдинком головний тренер МФК "Миколаїв" Руслан Забранський розповів Sport Arena про свої відчуття напередодні історичної події.

— Руслане Михайловичу, вам доводилося багато разів грати проти "Динамо" у якості футболіста. Який матч запам'ятався найбільше?

— Одразу пригадав поєдинок 1998 року, коли "Миколаїв" під керівництвом Заяєва виходив до Вищої ліги. У травні до Миколаєва приїхало "Динамо-2", в якому була більша частина зіркового складу киян. Приїхав з ними і Валерій Васильович Лобановський. У місті був неймовірний ажіотаж, фактично матч століття - у випадку перемоги "Миколаїв" виходив у Вищу лігу. Говорили, що на стадіон тоді прийшло 27 тисяч глядачів, і це не враховуючи тих, хто виліз на знамениту миколаївську гірку (пагорб за стадіоном, звідки відкривається гарний вид на поле - Авт.). Намагалися і на щогли прожекторів вилазити, сиділи на деревах, у проходах... Адже у складі киян тоді були Белькевич, Хацкевич, Леоненко, Федоров, Венглинський, Кардаш.

Сам матч видався для нас вдалим. На початку я пробивав під кутом з семи метрів - від Кернозенка м'яч відскочив до лицьової лінії, я сильно прострелив повторно, і Толят Шейхаметов з двох метрів фактично заніс м'яч у ворота. Так ми тоді перемогли "Динамо".

— Розповісте цю історію своїм гравцям перед матчем з "Динамо"?

— (сміється) Є й інші, більш важливі речі, які варто розповісти про "Динамо".

— 20 років тому перед зустріччю з "Динамо" у місті був неабиякий ажіотаж. А яка ситуація зараз?

— Місто знову живе футболом. Панує приємна атмосфера, та знову є проблеми з квитками. Н­авіть під час тренувань люди приходять, щоб запитати про квитки. Авжеж, хотілося, щоб і на чемпіонаті Першої ліги була хоча б половина цього ажіотажу. Зрозуміло, що в першості ми багато очок втратили, бо поставили собі за мету пройти у Кубку якомога далі.

— Ви ставили таке завдання перед гравцями ще від початку розіграшу?

— Ми одразу говорили футболістам, що було б добре виступити по максимуму. А коли пройшли кілька команд, я відчув, що і фарт на нашому боці, і всі почали ставитися до Кубка України більш серйозно. І в деяких матчах Першої ліги ми були змучені складними поєдинками за Кубок ­ довелося двічі грати додатковий час і бити пенальті. Частина поразок в чемпіонаті сталася після втоми. За моїми міркуваннями, через це ми могли опинитися на десятому місці.

— Першоліговий "Миколаїв" не може дозволити собі рівноцінну заміну травмованим чи дискваліфікованим лідерам?

— Часто трапляється і таке. Молоді, як і всюди зараз, у нас багато. Останній тур грали в Сумах (перемігши 2:1), дивлюся в кінці на лавку запасних і розумію ­ випустити нікого не можу...

А зараз з'явилася і така цікава проблема: багато футболістів травмованих, але не зізнаються в цьому ­ всі хочуть грати з київським "Динамо"!

— Отже, вам не потрібно додатково мотивувати гравців...

— Так, такий настрій ­ це добре. Але можуть вийти і не зіграти на повну силу. Тож потрібен час, щоб визначитися зі складом.

— Перемога в останньому матчі в Сумах додала впевненості?

— Будь-яка перемога дає емоційний підйом і гарний настрій. Могли після першого тайму чотири забивати. Одна з проблем - ­ реалізація. В атаку із захисту виходимо добре, фланги використовуємо, але з голами буває важко. Коли не забиваємо, пропускаємо і програємо з мінімальним рахунком: 0:1 чи 1:2.

Воротар МФК" Миколаїв" Роман Чумак був героєм "Миколаєва" на попередніх етапах, ставши переможцем двох серій пенальті. Фото: Андрій Коньок

— Головна кадрова проблема "Миколаєва" ­ це відсутність Віктора Берка?

— Мабуть, так. Він універсал, але здебільшого використовували його у захисті. Якраз під час чвертьфіналу з "Іллічівцем" Віктор отримав зайве попередження. Перед цим розтягнув м'язи від перевантаження, а замін більше не було. Довелося фолити на Киселі, щоб врятувати команду від небезпечного прориву. Шкода, адже він роззабивався у нас в останніх матчах. А якщо згадати два його класних штрафних "Металісту" в 2015 році, то ми залишились одночасно без захисника і нападника.

— "Динамо" у п'ятницю програло "Шахтарю" і отримало достатньо критики на свою адресу. "Миколаєву" така ситуація на користь?

— У будь-якому випадку "Динамо" втратило шанси поборотися за чемпіонство, до того ж не тільки у грі проти гірників. Єдиний потенційний трофей у них ­ це Кубок України. Тому з мотивацією у киян проблем не буде. В "Динамо" триває процес омолодження і українізації складу, у таких випадках дуже важливо перемагати. Жодних слабких місць команда Сергія Реброва не демонструватиме. Тим паче, моєму колезі довіряють, і динамівці викладатимуться на повну. В середу прогнозую дуже хороший матч, який, окрім спортивної суті, знову популяризуватиме футбол у нашому місті.

 

Цікаво, що напередодні вболівальники присвятили історичній події пісню

 

Додамо, що у другому півфінальному матчі зустрінуться "Шахтар" та "Дніпро". Початок матчу о 20:00. Транслція - Футбол1.

 

Прес-служба ПФЛ

Spot Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору