Новини змагань

Генеральна репетиція "Миколаєва", нестримна "Десна". Анонс матчів. Перша ліга. 26-й тур

09:00, 21 квітня 2017

Анонс матчів 26-го туру у першій лізі

У Києві зустрінуться давні суперники, "Миколаїв" проведе генеральну репетицію перед півфіналом Кубка України проти "Динамо", а нестримна «Десна» прийме амбітний «Авангард» - представляємо матчі 26-го туру у першій лізі.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 24 квітня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано матчі 26-го туру з експертом у студії Павлом Кікотем.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 

21 квітня 2017 рік. 19:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: Єременко – немає

Протистояння команд триває вже давно. Фото: fcbrovar.obolon.ua

Тур почнеться із протистояння двох давніх суперників, нинішніх сусідів по турнірній таблиці. «Оболонь-Бровар» та «Черкаський Дніпро» свого часу були суперниками у боротьбі за золоті медалі Другої ліги, потім – за срібні Першої (в обох випадках черкаський клуб фінішував на крок вище київського).

Утім, нині срібний та бронзовий призери Першої ліги сезону 2015/16 знаходяться в середині турнірної таблиці. Кияни – десяті з 33 очками, черкасці – дев’яті, маючи лише на одне очко більше.

У минулому турі оболонці дещо несподівано вирвали в кінцівці вольову перемогу в Охтирці, а ось дніпряни нині у смузі невдач і з березня не знають смаку перемог (три поразки й одна нічия). Проблема господарів – через перебір карток не зіграє один з основних атакувальних півзахисників, Дмитро Єременко.

 

22 квітня 2017 рік. 14:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал-Київ» - «Буковина»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: Кизилатеш, Матвєєв – немає

Обидві команди синхронно підвищилися у класі, однак успіхи «Арсеналу-Київ» значно кращі – зараз «каноніри» йдуть сьомими з 35 очками. Однак мотивація у «Буковини», можливо, навіть більша – на 12-му місці з 28 очками чернівчани все ще не відірвалися від зони вильоту, де триває запекла боротьба. Тож гості у Бориспіль їдуть за очками.

Обидві команди заслужили навесні реноме непробивних – у п’яти весняних турах у них лише по одному пропущеному м’ячу, причому, «сухі» серії вони обірвали саме у минулому турі («Арсенал» поступився у Харкові «Геліосу», а «Буковина» – на своєму полі «Інгульцю»).

«Арсенал» не виграє три тури (хоча й набирає очки завдяки нічиїм), однак цього разу киянам буде особливо важко через дискваліфікацію відразу двох півзахисників – Джемаля Кизилатеша та Кирила Матвєєва.

 

22 квітня 2017 рік. 14:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

У першому колі – 1:1

Дискваліфіковані: немає – Піднебенной

Пряма трансляція Футбол2

Важливий матч двох недавніх чвертьфіналістів Кубка України, який буде принциповим для господарів, адже «Нафтовик-Укрнафта» нерідко відбирав очки у маріупольців, у тому числі – й у першому колі.

Весняний відрізок «Іллічівець» проводить досить успішно, здобувши 13 очок із 15 можливих. Лише у минулому турі маріупольці вперше пропустили – з пенальті від МФК «Миколаїв» (перемога в гостях 2:1). Охтирська команда, навпаки, вела в рахунку, однак програла вдома «Оболоні-Бровар» – 1:2.

«Нафтовик-Укрнафта» в гостях грає досить переконливо – 14 очок і без поразок уже місяць (нічия у Полтаві та перемога над «Інгульцем» на його полі). Утім, у матчі з лідером претендентам на місце у п’ятірці не допоможе Піднебенной – один із лідерів півзахисту відбуває дискваліфікацію.

 

22 квітня 2017 рік. 15:00. м.Полтава. «Локомотив».

«Полтава» - «Геліос»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська область)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: немає – немає

ФК «Полтава» у чемпіонаті не знає поразок три тури, а в гостях виграла вже чотири матчі поспіль (останній виїзд – в Черкаси – також завершився перемогою).

При цьому команда йде на 11-му місці з п’ятиочковим відривом від найближчого переслідувача, тому може спробувати покращити своє положення й спробувати піднятися у верхню частину таблиці.

Для цього треба перегравати «Геліос», що буде досить важко. Річ у тім, що п’ята команда першості після поразки від «Гірника-Спорт» не пропускає й набрала чотири очки (нічия в гостях у «Інгульця» й домашня мінімальна перемога над «Арсеналом»). В гостях харків’яни не знають поразок уже чотири матчі поспіль – ще з минулого року.

 

22 квітня 2017 рік. 15:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Миколаїв»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

У першому колі – 0:4

Дискваліфіковані: немає – немає

Всього два очка відділяють ці команди, а якщо врахувати, що обидві намагаються вибратися із небезпечної зони, то для них це буде битва не на життя, а на смерть.

Сумчани навесні набрали чотири очки, лише раз програвши у п’яти зустрічах, а ось миколаївці, навпаки, виграли один матч і програли інших чотири. Напередодні кубкового матчу з «Динамо» «корабели» мають складний графік, адже після домашньої поразки від лідера їх чекає виїзд до одного з головних конкурентів.

У першому колі сумчани поступилися в Миколаєві з розгромним рахунком, утім, з того часу склад гравців та тренерів у команди суттєво змінився. У випадку перемоги господарі полишать зону безпосереднього вильоту, тож мотивація для того, щоб здобути першу весняну перемогу, у них буде значна.

 

22 квітня 2017 рік. 16:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Тернопіль»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

У першому колі – 1:1

Дискваліфіковані: немає – Захарків

Іще одне значне протистояння аутсайдерів – причому, обидва будуть у бойовому настрої.

«Гірник-Спорт», в принципі, навесні значно успішніший – сім очок у п’яти зустрічах, відразу 10 забитих м’ячів (правда, при дев’яти пропущених). Однак у минулому турі горішньоплавненці програли у Рівному «Вересу» (2:4), а от ФК «Тернопіль» здобув довгоочікувану перемогу, здолавши з мінімальним рахунком «Скалу». Цього команда чекала ще з жовтня місяця.

Однак на виїзді тернополяни все ще жодного разу не вигравали – а в гості до 14-ї команди першості вони поїдуть ще й без дискваліфікованого Захарківа, лідера атаки. «Гірник-Спорт» має в доробку 26 очок – є навіть ризик опуститися у зону стикових матчів. Тож, зрозуміло, обидві команди гратимуть винятково на перемогу.

 

22 квітня 2017 рік. 17:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Авангард»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: немає – Тимофієнко

«Десна» утримує друге місце – причому, до честі цього колективу, він досягає чудових спортивних результатів, весь сезон граючи в інших містах у зв’язку з реконструкцією свого стадіону.

Шість турів поспіль не знає поразок чернігівський клуб, з минулої осені під час цієї серії набравши 14 із 18 можливих очок. Навіть приймаючи суперників у домашніх матчах в інших містах, «Десна» набирає чимало очок, а за виїзними іграми взагалі є найкращою в Першій лізі.

У минулому турі чернігівцям вдалося з мінімальним рахунком обіграти «Колос» на його полі в Ковалівці. Що ж стосується гостей, то вони зіграли внічию без голів у Сумах, чим реабілітувалися за домашню поразку від того ж «Колоса». За кількістю матчів без пропущених м’ячів воротар «Авангарду» Денчук поступається лише колезі з «Десни» Махновському (11 проти 13-ти).

Одне розчарування – не допоможе гостям із Краматорська дискваліфікований Віталій Тимофієнко, один із основних півзахисників.

 

23 квітня 2017 рік. 16:00. с.Стрий. «Сокіл»

«Скала» - «Колос»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі – 1:0

Дискваліфіковані: немає – немає

«Скала» суттєво омолодила свій склад, однак результати команду поки не радують. 12 матчів поспіль з жовтня минулого року стрияни не знають перемог, програвши всі п’ять своїх весняних матчів.

З ковалівцями «Скала» знайома ще з минулого сезону – стрийська команда тоді до останніх турів боролася за бронзові медалі (утім, їх не здобула), а от «Колос» став чемпіоном Другої ліги в дебютному сезоні.

Нині ковалівський клуб бореться за найвищі місця й на новому рівні. Тому домашня поразка від «Десни» розчарувала ковалівців. І додала мотивації до західноукраїнського виїзду, адже «Скала» – суперник, який веде боротьбу за виживання й після поразки в Тернополі потребує реабілітації перед власними вболівальниками.

 

23 квітня. 16:00. смт.Петрове. «Інгулець».

«Інгулець» - «Верес»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

У першому колі – 0:4

Дискваліфіковані: немає – Котляр

Пряма трансляція телеканал XSPORT

Досить цікаве протистояння суперників, які минулого сезону боролися між собою за медалі (й здобули їх – петрівці стали третіми, рівняни – другими).

Цього сезону «Верес» веде боротьбу за п’єдестал уже в Першій лізі, однак останнім часом поступається «срібним» другим місцем «Десні». Тож у кожному турі підопічні Мазяра мусять грати на результат. Навіть без дискваліфікованого Антона Котляра, який дуже переконливо грає останнім часом (у матчі з «Гірником-Спорт» він виявився причетним до всіх чотирьох голів своєї команди).

«Інгулець» також у гарному настрої після перемоги у Чернівцях. Утім, вдома петровський клуб не вигравав ще з минулого року, а мусить це робити, адже за очками все ще не надто відірвався від небезпечної зони.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору