Новини змагань

Український Марадона. Герой 25-го туру. Василь Продан

08:40, 19 квітня 2017

ПФЛ України визнала півзахисника «Оболоні-Бровар» Василя Продана Героєм 25-го туру Першої ліги сезону 2016/17

Інфографіка: Sport Arena

Другий тур поспіль лідер «Оболоні-Бровар» Василь Продан відзначається красивими забитими м'ячами. Минулого тижня кияни виграли у МФК Миколаїв – 2:0, автором одного з голів став теж Продан, і цей м'яч було визнано найкращим в 24-му турі.

А ось цього разу киянин забив двічі – і зробив це під кінець матчу, коли команда Мазуренка поступалася з мінімальним рахунком у гостях в Охтирці. А його другий м'яч за кілька секунд до фінального свистка було забито в стилі Марадони у ворота збірної Англії: пройшовши півполя, зламавши опір відразу п'яти польових гравців суперника і дальнім ударом з лінії штрафного з останніх сил надіславши м'яч під ближню штангу.

Тільки за цей прекрасний м'яч Продана можна було носити на руках, але ж Василя внесок навіть більший – його дубль дозволив вирвати «Оболоні-Бровар» вольову перемогу над «нафтовиками». Тому ПФЛ України спільно зі Sport Arena визнали футболіста Героєм 25-го туру.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Uероїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Продан отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

Не забули ми, що Василь Продан вимушено виконує і функції кращого бомбардира команди після того як Ілля Коваленко перейшов у «Десну», а також майстерно виконує функції сполучної ланки між захистом і нападом своєї команди і вже не вперше потрапляє в число кращих (восени Продан вже визнавався Героєм туру).

— Забиті м'ячі – це одні з найбільш позитивних моментів, які є у футболі, – впевнено заявив Продан в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Перемоги на останніх хвилинах додають оптимізму, додають сил і впевненості на майбутнє. Для футболіста це дуже важливо: відразу з'являється задоволення від виконаної роботи. Перемога – загальний успіх всіх хлопців. Отримав багато привітань, був дуже радий заслуженій перемоги команди.

— В цілому сподобалася гра вашої команди? Візуально було помітно, що перший тайм «Оболонь-Бровар» практично провалила.

— Так, до перерви грали не зовсім у свій футбол, доводилося більше стримувати натиск суперника. У другому таймі команда перебудувалася, змінили тактичну схему гри. Важливу роль зіграли заміни, які підсилили нашу команду. У другій половині гри виглядали набагато краще. Тренерський штаб добре попрацював у перерві, змогли внести корективи по ходу матчу.

— Зізнайтеся, без Іллі Коваленко важкувато доводиться в атаці «Оболоні-Бровар»?

— Ілля Коваленко – дуже хороший гравець. Втрата такого футболіста завжди відчутна. Я радий за нього, так як він зробив крок вперед у своїй кар'єрі. Його нова команда претендує на вихід в Прем'єр лігу. Потрібно рухатися далі.

— На його місце заміну так і не вдалося знайти, отже вам доводиться брати на себе ініціативу?

— Не можна виділяти окремі особистості, потрібно говорити про всю команду, про колективний футбол. Наприклад, у першому м'ячі дуже важливу роль зіграв Антон Шевчук, без його несподіваної передачі мені б не вдалося забити. У другому м'ячі велику роль зіграв Артем Корольчук, коли суперник почав читати передачу на нього, а я прокинув м'яч повз захисника. Футбол – командний вид спорту, кожен гравець працює на результат.

— Які відчуття від зробленого дубля?

— Перші відчуття від такої перемоги – це втома. Матч в Охтирці був дуже важким, бойовим, ми залишили на футбольному полі багато сил і, як наслідок, заслужено перемогли. Ми билися один за одного до останнього, тому ці три очки стали для нас закономірною винагородою.

Фото: Олег Романовський

— Який гол вам сподобався найбільше?

— Напевно, другий м'яч. Я думаю, що він був більш видовищним і дуже важливим.

— У випадку з першим голом передача Антона Шевчука застала зненацька захисників суперника?

— Суперники здебільшого акцентували свою увагу на м'яч, а передача пішла їм за спину.

— Напевно, цей матч для вас буде особливим у кар'єрі – перший дубль, вольова перемога завдяки вам?

— Звичайно, подібне не забувається. Такі вдалі поєдинки додають упевненості і сил на майбутні перемоги.

— У вас в цьому сезоні в активі не тільки шість голів, але і чотири передачі. А ось Котляр з Вереса в одній грі з Гірником-Спорт взяв участь у чотирьох голах. Як вважаєте, це дуже хороший показник?

— Основне завдання футболіста: забивати, віддавати передачі і приносити користь команді. Дуже важливим елементом є ККД, який говорить про рівень гри футболіста. Голи і результативні передачі – наслідок виконаної роботи футболістом. Звичайно, така кількість результативних передач вражає.

— Ви знаєте, що наступний матч для вас стане 150-м в кар'єрі?

— Я не знав про це, але мені приємно, що зміг провести стільки ігор.

— «Оболонь-Бровар» виграє другий матч поспіль. Знайшли свою гру після зимової паузи?

— Перемоги – результат виконаної роботи. Сподіваємося, що змогли знайти свою гру і будемо далі радувати своїх уболівальників.

— На позитивній хвилі приймете «Черкаський Дніпро». Знаєте, що команда перебудувалася на модну нині модель гри в три захисника. Щось знаєте про цю систему?

— «Нафтовик-Укрнафта» теж грала в три захисника, наша команда теж пробувала таку схему гри. Будемо готуватися до матчу, розберемо гру суперника. Головна наша задача – показати хорошу гру, тоді і результат буде.

Бліц:

• Я народився в Одеській області – Саратський район, село Миколаївка-Новоросійська

• Мої перші тренери – В'ячеслав Миколайович Кудряшов і Куліковський Віктор Володимирович

• Я вихованець ДЮФК Чорноморець Одеса (зараз ДЮСШ-11)

• Улюблені команди в європейських чемпіонатах – «Боруссія» Д і «Ліверпуль»

• Стежу за кар'єрою Мессі, Бензема

• Моя найближча футбольна мрія – вийти в Прем'єр-лігу з «Оболонню-Бровар»

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору