Новини змагань

Рекорди, досягнення та букмекери. 25-й тур у тезах + інфографіка

10:00, 18 квітня 2017

Згадуємо важливі моменти у 25-му турі змагань ПФЛ

У зв'язку зі святами 25-й тур було розбито на кілька днів. І якщо у першій лізі команди відіграли протягом двох днів, то останній матч у другій лізі буде зіграно лише сьогодні. Про цікавинки матчу у Вінниці ми розповімо окремо. А поки аналізуємо матчі, які вже відбулися.

Непереможні лідери

У 25-му турі трійка лідерів здобула чергові перемоги. «Іллічівець» та «Десна» по три очки записали у гостях. Маріупольці добряче «намучилися» в Миколаєві, де сперечалися з одним із аутсайдерів. Забивши двічі, гості спокійно завершити гру не змогли. За хвилину до закінчення основного часу Віктор Берко з пенальті скоротив відставання, але врятувати матч господарям так і не вдалося. До того ж гол Віктора дозволив миколаївцям перервати сумну серію з трьох матчів без забитих м’ячів.

Продовжує колекціонувати перемоги і «Десна». Цього разу жертвою команди з Чернігова вступив амбітний новачок першої ліги - «Колос». Господарі чинили опір як могли, більше володіли м’ячем та створювали моменти. Але забити так і не зуміли. У підсумку гол, який стався незадовго до перерви так і став вирішальним. Перемогу «Десні» приніс новачок Володимир Лисенко. Таким чином гравці подарували святковий настрій своєму наставнику Олександру Рябоконю, для якого матч проти «Колоса» став 150-м на чолі «Десни».

Фото: koloskovalivka.com


Біди та успіхи «Вереса»

Від дуету лідерів намагається не відставати і рівненський «Верес». На минулому тижні ширилися чутки, що його матч з «Гірником-Спорт» може пройти у Львові на місцевій «Арені-Львів». Річ у тім, що рівняни гру проти команди з Горішніх Плавнів мали провести за порожніх трибун. Адже поведінка фанів одного з претендентів на підвищення в класі вже давно турбує керівні футбольні органи країни. Після гри проти «Колоса» вболівальники рівненської команди вчинили безлад по відношенню до бригади арбітрів, за що і покарали футболістів. Окрім того, за використання піротехніки казна клубу збідніла ще й на 5 тисяч гривень. Але не одними бідами живе Рівне.

Є і приємні моменти, причому їх значно більше. Гра проти «Гірника-Спорт» усе ж пройшла хоч і за порожніх трибун, але у рідному для «Вереса» місті. Рівняни у красивому стилі перемогли - 4:2 і продовжили гонитву за двійкою лідерів. А днями в місті побував президент ФФУ Андрій Павелко, який ще раз переконався, що футбол в області розвивається і над поліпшенням інфраструктури почнуть працювати вже найближчим часом.

Гроза господарів - «Полтава»

Дивні метаморфози відбуваються з «Полтавою». Команда в гостях себе почуває як риба у воді. У турі полтавчани гостювали у Черкасах, де поле хоч і не бездоганне, але на нинішню пору року перебуває у доброму стані. Саме це дозволило команді перемогти. Цей успіх став четвертим гостьовим поспіль. Таким показником може похизуватися далеко не кожен клуб ліги, тим більше, коли мова йде лише по команду, яка міцно сидить у середині турнірної таблиці.

Смуток у Сумах і свято в Тернополі

До туру «Суми» і «Тернопіль» мали невтішні для себе серії. Сумчани одинадцять матчів поспіль не могли виграти, а «Тернопіль» - вісім. Однак тепер тернополяни цю серію перервали, перемігши на своєму полі «Скалу». До речі, при Романі Гнатіві команда зі Стрия в лізі залікових балів ще не набирала (5 поразок поспіль).

Щодо «Сум», то вони знову не перемогли, розійшовшись миром з «Авангардом» - 0:0.

Веселу і рекордну для себе серію перервав і столичний «Арсенал». Команда Сергія Литовченка до матчу у Харкові сім ігор поспіль не програвала. «Геліос» зумів перервати цю веселу статистику.

Фото: Андрія Конька

Рекорд «Тепловика-Прикарпаття»

В Івано-Франківську місцевий «Тепловик-Прикарпаття»» зливою голів знову потішив своїх прихильників. Цього разу за повною програмою отримав запорізький «Металург» - 7:0. «Тепловик-Прикарпаття» переписав відразу два рекорди. По-перше, команда з таким рахунком у нинішньому сезоні ще не перемагала. Раніше з рахунком - 6:0 був битий «Арсенал-Київщина» та «Суднобудівник». По-друге, форвард франківців та лідер бомбардирських перегонів ліги, Ігор Худобяк, встановив особистий рекорд, відзначившись у матчі «покером».

Букмекери вірять у другу лігу

Звітний тур у другій лізі був цікавим ще й тим, що букмекери знову вирішили приймати ставки на матчі її команд. Адже після зимової перерви прихильники ставок на футбол не мали можливості виграти грошенят на матчах другої ліги. З 25-го туру усе змінилося, коли в лініях з’явилася гра «Інгулець-2» - «Кремінь». Це і стало першою весняною ластівкою. Хотілося б вірити, що так буде і надалі, адже букмекери можуть суттєво допомогти у справі боротьби з договірними матчами.

Футбольна весна: відвідуваність, голи та порушення 25-го туру змагань першої ліги

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору