Новини змагань

Битва у Ковалівці. Перша ліга. Анонс матчів 25-го туру

10:10, 13 квітня 2017

Центральний матч у Ковалівці, бійня у Миколаєві, надії "Арсенала" у Харкові. Анонс матчів першої ліги 25-го туру

Фото: koloskovalivka.com

Центральним за турнірним становищем та напругою безперечно стане матч «Колос» - «Десна» у Ковалівці в суботу. Не менш цікавим очікується протистояння півфіналіста Кубка України МФК «Миколаїв» проти лідера змагань «Іллічівця». У Рівному натхненний останніми результатами «Гірник-Спорт» спробує реабілітуватися за принизливі 1:6 у першому колі «Вересу», а «Геліос» у Харкові прийме поки непереможений «Арсенал». Одним словом буде весело!

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 17 квітня, 0 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Буде детально проаналізовано центральний матч 25-го туру «Колос» - «Десна» та інші поєдинки цього туру.  

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


14 квітня 2017 рік. 14:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».

«Тернопіль» - «Скала»

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Західноукраїнське протистояння відкриватиме 25-й тур і таїть у собі досить цікаву турнірну інтригу. Річ у тім, що саме ці команди замикають таблицю, тож або «Тернопіль» зробить рішучий ривок, щоб покинути останнє місце, або ж «Скала» суттєво відстане від конкурентів і застрягне у зоні безпосереднього вильоту.

Як і належить аутсайдерам, вони мають суттєву безвиграшну серію, яка триває з жовтня минулого року. «Тернопіль» не виграє вісім матчів (дві нічиї), «Скала» – 11 (три нічиї). Однак нема сумнівів, що на цей матч у них буде однаково величезна мотивація, тож чекаємо цікавої гри.


14 квітня 2017 рік. 16:00. м.Охтирка. «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Олег Дєдов (Житомир)

Перше коло – 3:0

Дискваліфіковані: немає – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Склавши повноваження у Кубку України гідною поразкою у чвертьфіналі від «Динамо», охтирська команда повертається до справ першолігових. Вона йде у п’ятірці найкращих, а при існуючій щільності в таблиці краще б удома очок не втрачати.

Чотири матчі поспіль «Нафтовик-Укрнафта» не знає поразок, а два останніх матчі зіграв внічию з «Арсеналом-Київ» та «Полтавою». У свою чергу, «Оболонь-Бровар» перервала чотирьохматчеву безвиграшну серію красивою перемогою над миколаївцями.

В гостях кияни не вигравали ще з минулого року (нічия і дві поразки, в тому числі – крупна від «Іллічівця» під час попереднього виїзду). У свою чергу, охтирська команда не знає домашніх поразок у чемпіонаті вже 10 матчів поспіль – від серпневого програшу від «Скали».


14 квітня 2017 рік. 16:00. м.Рівне. «Авангард».

«Верес» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

Перше коло – 6:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

У Горішніх Плавнях "Верес" виграв 6:1. Фото: gornyak-sport.net

Без уболівальників прийме «Гірник-Спорт» рівненський клуб – і це прикра обставина для «Вереса», який володіє найбільшою глядацькою підтримкою в першій лізі. З огляду на це рівненський клуб навіть розглядав варіанти з проведенням гри в інших містах (у тому числі, на Львівщині, де проходили міні-збори команди Мазяра). Утім, за погодженням з суперниками, вирішено грати матч на «Колізеї» – рівненському стадіоні «Авангард».

До гри проти горішньоплавненців «Верес» підходить у поліпшеному настрої – він обіграв «Скалу», забивши три м’ячі без відповіді, тож таким чином перервав прикру триматчеву програшну серію. А очки рівнянам дуже потрібні, адже вперше за тривалий час вони опинилися на третій позиції й сподіваються повернути втрачене в заочній боротьбі з «Десною».

«Гірник-Спорт» не знає поразок три тури поспіль. Хоча в минулому турі він розійшовся миром з «Буковиною» (0:0), загалом цей колектив відзначається вражаюче відкритою, атакувальною грою. Тож Пучков постарається здивувати Рівне, а «Гірник-Спорт» – реабілітуватися за принизливу поразку в першому колі.


14 квітня 2017 рік. 16:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Авангард»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: Суходуб - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

В минулому турі сумчани наприкінці матчу пропустили два м’ячі без відповіді від «Іллічівця», а тепер чекають в гості іншого представника Донбасу – «Авангард». Поки лідер буде екзаменувати в цьому турі МФК «Миколаїв», для сумської команди це шанс наздогнати «корабелів», щоб мати надію на вихід із зони вильоту.

«Авангард» зазнав мінімальної домашньої поразки від «Колоса», хоча догравав матч у більшості. Це єдина поразка краматорського колективу, який навесні набрав сім очок (для порівняння – у сумчан три за три нічиї). На виїзді команда Косевича цього року ще не пропускала і не програвала.

Додамо, що господарям не допоможе через дискваліфікацію захисник Суходуб. Це – суттєво, адже за пропущеними м’ячами сумчани в трійці гірших і якраз у цьому складі навесні дещо поліпшили своє положення.


14 квітня 2017 рік. 17:00. м.Черкаси. КП «Центральний стадіон».

«Черкаський Дніпро» - «Полтава»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: Цибульник – Дмитренко, Насібулін, Парамонов

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Афіша з сайту ckdnipro.com.ua

Черкаська команда не може виграти три матчі поспіль, а тут – візит досить міцного колективу із «Полтави», який у першому колі, ще при попередньому штабі, перегравав «Дніпро».

Гостям, правда, не допоможуть відразу троє основних гравців (у господарів одна подібна втрата). На чужих полях «Полтава» виграла три останніх матчі, що є її козирем у візиті до Черкас, які входять у п’ятірку найкращих за домашніми зустрічами.

Чотири очки розділяють суперників, і якщо черкасці не здобудуть перемогу – то ще більше відстануть від п’ятірки лідерів, куди хотіли б потрапити.


14 квітня 2017 рік. 17:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Інгулець»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Пряма трансляція на XSPORT

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Чернівецька команда навесні все ще не пропустила жодного м’яча – як і «Арсенал-Київ», «Десна» та «Іллічівець». Утім, і за забитими м’ячами «Буковина» дивує – всього один.

З огляду на це «Інгульцеві» буде непросто у Чернівцях. Утім, ці клуби добре знайомі одне з одним ще з друголігових часів, тож нині гратимуть уже знаючи потенційні сили й слабкості одне одного.

Особлива риса матчу – суперники по сусідству в таблиці, їх розділяє всього одне очко. І одне проти одного можуть зіграти відразу кілька футболістів, які пограли за обидва клуби. Зокрема, й чернівчанин Покотилюк та петрівець Немтінов, які починали сезон якраз у найближчих суперниках.

Немтінов – один з найбільш славних сучасних вихованців буковинського футболу, екс-збірник, який мав шанс у «Динамо» та пробував сили у Прем’єр-лізі. Для нього візит у рідне місто в якості гравця іншого клубу – небуденна подія.


14 квітня 2017 рік. 18:00. м.Харків. «Сонячний».

«Геліос» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Кіча – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Дуже важливий і відповідальний матч для обох суперників. Вони по сусідству на шостому й сьомому місцях, хоча й розділяє їх чотири очки. Обидві команди славляться прагматичним футболом і надійною обороною, тож ми побачимо неймовірно напружене протистояння, підсумок якого важко спрогнозувати.

По чотири тури не програють і «Геліос», і «Арсенал». Обидві команди в минулому турі зіграли внічию без голів. Харків’яни – в гостях у «Інгульця», кияни – вдома проти «Черкаського Дніпра». Побачимо, у кого спрацюють козирі. Додамо, що у господарів пропустить тур вінгер Кіча, зате підписаний новий форвард – Ольховський із друголігового «Кристалу».


15 квітня 2017 рік.  16:00. м.Ковалівка. «Колос»

«Колос» - «Десна»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Перше коло – 4:0

Дискваліфіковані: Семенко - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Топовий матч двох команд із групи лідерів, які, до того ж, добряче знайомі за традиційними зимовими турнірами. Можна собі уявити мотивацію чернігівців, які цього сезону жодного разу більше двох м’ячів не пропускали окрім як протистояння з «Колосом».

Той харківський матч – найчорніша сторінка загалом надзвичайно вдалого сезону «Десни». «Сіверяни», будучи номінальними господарями, пропустили чотири м’ячі, не спромігшись на відповідь. Якщо відняти цю зустріч, оборона чернігівців буде лідирувати за оборонними статистичними показниками. Тож реванш – велике бажання гостей.

«Колос», у свою чергу, не знає поразок ще із минулого року впродовж восьми матчів поспіль (найбільша із діючих серій). Навіть із суттєвими втратами ковалівці змогли здобути перемогу в Краматорську, хоча вилучений Семенко цього разу не допоможе їм проти «Десни» (зате повернеться Лисицький, який відпочив за час дискваліфікації).

Що ж стосується «Десни», то вона не знає поразок п’ять матчів. У гостях цьогоріч виграла всуху два матчі поспіль. Переконлива перемога над «Тернополем» продовжила перебування чернігівців на другому місці, утім, «Верес» відстає лише на одне очко й мотивує «деснянців» на подальші успіхи.


15 квітня 2017 рік. 17:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон»

МФК «Миколаїв» - «Іллічівець»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)

Перше коло – 0:2

Стартовий склад, відеотрансляція - тут

Дискваліфіковані: немає - Фомін

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Вдруге в сезоні Миколаїв чекає візиту «Іллічівця». Восени в драматичній серії пенальті МФК «Миколаїв» здолав лідера першої ліги й вийшов у півфінал Кубка України. Нині останній представник ПФЛ у кубковій весні готується до візиту «Динамо».

Матч з «Іллічівцем» – одна з генеральних репетицій напередодні візиту столичного гранда. І добре для господарів, що через перебір карток не зіграє грізний форвард маріупольців Фомін, який демонструє чудову форму навесні (саме його дубль забезпечив перемогу азовців над «Сумами» в минулому турі).

Показники команди Севидова вражають – 7-матчева безпрограшна серія, дві поспіль виїзні перемоги. У чотирьох весняних турів у «Іллічівця» три перемоги й одна нічия при різниці м’ячів 7:0. А ось миколаївці тільки раз навесні уникнули поразки (стартова мінімальна перемога над «Інгульцем»). В минулому турі команда Забранського поступилася в Києві «Оболоні-Бровар».

Зрозуміло, що лідер, маючи 8-очкову перевагу над найближчим переслідувачем, все одно прагнутиме її збільшити. Але мотивація господарів ніяк не менша – «Миколаїв» після трьох поспіль «сухих» поразок опинився на 15-му місці. А ця позиція загрожує участю в плей-оф, при тому, що зона вильоту – на відстані однієї перемоги/поразки.

Протистояння двох відомих форвардів 90-х та тренерів нової доби – а також двох клубів із самобутньою історією та яскравими очікуваннями від весни закриє 25-й тур першої ліги.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору