Новини змагань

Найкращий бомбардир. Герой 24-го туру. Руслан Степанюк

15:00, 12 квітня 2017

ПФЛ України визнала форварда «Вереса» Руслана Степанюка Героєм 24-го туру Першої ліги сезону 2016/17

Іллюстрація: Spot Arena

Невдало стартував «Верес» навесні, програвши три матчі після перемоги у перенесеному матчі над «Нафтовиком-Укрнафтою». Тому гра 24-го туру проти «Скали» мала величезне значення для рівнян перш за все у психологічному плані. Тут важливо було налаштуватися як слід на одного з аутсайдера змагань, котрий пережив взимку справжню кадрову революцію. Але м'яч Степанюка на початку гри дозволив заспокоїтися рівнянам, потім був ще один гол від форварда і підсумкові – 3:0 вже у першому таймі.

Зважаючи на стратегічну важливість гри для кандидата на підвищення в класі, ПФЛ України спільно зі Sport Arena визнали головного творця перемоги над «Скалою» Руслана Степанюка Героєм 24-го туру.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує Uероїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Степанюк отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

Зазначимо, що це вже третє визнання лідера гонки бомбардирів кращим з кращих у турі в цьому сезоні. А розпочали розмову ми не з ненайприємнішої для 25-річного гравця теми.

— Руслане, не можемо не запитати про три поспіль поразки, причому в матчах з двома конкурентами. Назвете причини?

— Якщо говорити відверто, то мені складно відповісти на це питання. Я не можу сказати, що команда погано грала. В одних матчах не пощастило, у деяких просто суперник був сильнішим. Можливо, просто настав психологічний спад. Найголовніше те, що розібрали всі свої помилки, і вже в наступному матчі команда змогла досягти позитивного результату.

— Зізнайтеся, було хвилювання за результат перед грою чи ви розуміли, що у "Скали" в кадровому плані справи йдуть не дуже?

— "Скала" – гідна команда. Там багато молодих футболістів, які з кожною грою прогресують. Ми виходили на поле з повною мотивацією, хотіли показати хорошу гру і досягти позитивного результату. Якщо на всі матчі виходитимемо з такою мотивацією, то зможемо досягти гарних результатів в подальшому.

– Ви вирішили всі питання в першому таймі. Напевно, ваш перший гол був і більш важливий, і більш складний у плані виконання?

— Нашим завданням було забити швидкий м'яч. Радує те, що вдалося в дебюті це зробити і в подальшому вже було легше. Взяли під свій контроль хід гри і контролювали її майже всі 90 хвилин. У другому таймі у нас були моменти, але не вдалося відзначитися. Можливо, десь підвела концентрація, а десь - суперник більше не хотів пропускати.

— До матчу зі «Скалою» готувалися у Львові. Добре попрацювали?

— Так. Якість газону нас порадувала. Ми змогли добре провести тренувальний процес, провели роботу над помилками. Дякую керівництву за надану можливість готуватися у відмінних умовах.

— Невже все так погано з полями на Рівненщині?

— На жаль, ми, футболісти, не можемо вплинути на ці процеси. Всіма питаннями з приводу газону займається керівництво. Звичайно, нам дуже хочеться грати вдома, хочеться проводити більше часу зі своїми рідними. На даний момент ситуація не дозволяє грати в рідних стінах.

— Попереду 10 турів, відставання в гонці бомбардирів від вас складає чотири м'ячі. Все тільки починається в боротьбі форвардів та Руслан Кисіль за сприятливого збігу обставин може вас наздогнати і перегнати?

— Спокійно ставлюся до цих всіх моментів, намагаюся не звертати на них уваги. Я більше командний гравець, намагаюся допомогти команді. Спасибі хлопцям, які допомагають мені забивати. Кисилю бажаю удачі, він гарний футболіст.

— Матч з "Гірником-Спорт" після 6:1 у першому колі матиме велике значення для суперника, який зараз показує інший футбол...

— Ми дивилися їхні ігри. Вже в четвер буде теорія, на якій розберемо всі сильні і слабкі сторони суперника. У хорошому настрої готуємося до матчу, моральний стан на рівні. Будемо старатися показати якісну гру і порадувати уболівальників

Бліц

• Я народився в селі Веселе, Нікопольського району, Дніпропетровської області

• Мій перший тренер – Віталій Іванович Меняйло

• Я є вихованцем Дніпропетровського вищого училища фізичної культури

• У європейських чемпіонатах улюблена команда – мадридський "Реал"

• Слідкую за кар'єрою Кріштіану Роналду і Бензема

• Моя найближча футбольна мрія – вийти з "Вересом" до Прем'єр-ліги

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору