Новини змагань

Форвард-рятівник. Артур Каськов. Герой 24-го туру

11:30, 12 квітня 2017

ПФЛ України визнала форварда «Металурга» Артура Каськова Героєм 24-го туру Другої ліги сезону 2016/17

Іллюстрація: sportarena.com

Для «Металурга» матч проти головного конкурента у боротьбі за місце під сонцем «Арсеналом-Київщиною» носив статусний характер. У разі перемоги команді Юрія Маркіна вдалося б відштовхнутися від дна таблиці і збільшити відрив від зони вильоту. Перемагати закликав і фактор домашніх стін. У підсумку, все пройшло за драматичним сценарієм – команда з Білої Церкви двічі відігравалася, але в підсумку пропустили втретє і поступилася, запорізький клуб переміг – 3:2. Два голи форварда «Металурга» Артура Каськова дозволили запоріжцям здобути стратегічну перемогу, а ПФЛ України спільно зі Sport Arena назвали футболіста Героєм 24-го туру у Другій лізі. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Каськов отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

У інтерв'ю прес-службі ПФЛ він розповів про підготовку до цієї гри, боротьбу за вершину у гонці бомбардирів і сюрприз для свого головного конкурента Ігоря Худоб'яка.

— Артуре, напевно, матч з командою з Білої Церкви поки найбільш захоплюючий за напруженням і драматизмом цього сезону для вашої команди?

— Як на мене, то більш цікавим був матч четвертого туру проти "Руху" з Винників. Тоді вболівальники побачили справжню перестрілку, ніхто не хотів поступатися. Ми спочатку вели 2:1, потім було 2:2, і все-таки в кінцівці нам не вдалося вирвати перемогу - програли 3:4. Це був матч команд, які не хотіли поступатися.

— Матч з "Арсеналом-Київщиною" ви розглядали як останній бій? Поразка не дозволила б вам залишити небезпечну зону вильоту.

— Цей матч був дуже важливий для нашої команди. Радий, що вдалося налаштуватися на нього і показати свої кращі якості.

— В цілому сподобалася гра? Судячи з повторів – дуже навіть гарно грали.

— Обидві команди хотіли досягти позитивного результату. Ми грали вдома і хотіли порадувати своїх уболівальників. Факт домашнього поля ще більше мотивував нас. Нам все ж удалося схилити шальки терезів на свою користь.

— Напевно, обидва ваших забитих м'ячі були важливими, адже вони виводили вас вперед. Але перший важливіший був стратегічно?

— Головною нашою задачею було забити швидкий м'яч. З цим завданням ми впоралися. Пропущений гол був не обов'язковий. Радує той факт, що наша команда зуміла швидко відігратися. Мотивованими виходили на другий тайм, але знову через недбалість пропустили м'яч. Наприкінці, все-таки вдалося знову забити і порадувати своїх уболівальників.

— Яка у вас ситуація в колективі? Все ті ж проблеми залишилися, через які навіть керівництво клубу могло зняти до кінця сезону команду зі змагань?

— На сьогоднішній день команда в пошуках спонсора. Хочеться, щоб "Металург" існував і радував місцевих уболівальників. На жаль, місцева влада абсолютно не хоче допомагати. Радує те, що у нас є керівники клубу, які за свої гроші його фінансують. Вони не дають місту Запоріжжю залишитися без футбольної команди. Команда повинна жити і радувати жителів міста. Сподіваємося, що своєю грою звернемо на себе увагу.

— У лютому клуб очолив легендарний екс-гравець Металурга Юрій Маркін. Що можете сказати про роботу з ним?

— Я цього тренера знаю давно. З ним приємно працювати. Мені імпонують його тренування, постійно використовуємо нові вправи в тренувальному процесі. Тренер мотивує хлопців після кожного матчу. Психологічний стан хлопців покращився після дуже непоганих ігор. Зараз постараємося в наступному матчі досягти успіху.

— Матч проти "Тепловика-Прикарпаття" теж може додати вам позитивних емоцій? Що знаєте про суперника?

— В середу будемо розбирати гру команди, вивчати сильні і слабкі сторони опонента. Звичайно, хочеться допомогти команді, проявити себе і показати всі свої кращі сторони. На жаль, травма спини не дозволила мені грати минулого року. Протягом шести місяців я був поза грою. Якби не ця травма, то зараз міг би перебувати в трійці лідерів у гонці бомбардирів. Ставлю перед собою дуже амбітні завдання: необхідно спочатку потрапити до трійки найкращих бомбардирів, а потім буду намагатися стати найкращим бомбардиром Другої ліги. Завдання цілком здійсненне. Буду сподівається, що наші захисники не дадуть відзначитися Худоб'якув найближчому очному протистоянні. У нас в команді є рудий захисник, який буде персонально грати і буквально ходити по п'ятах за форвардом іванофранківців. Сподіваюся, що у нашої команди все вийде. Точно можу обіцяти, що Худоб'яку і його партнерам не буде легко в матчі проти нас, хай навіть вони грають удома.

Бліц

• Я народився в смт. Новомиколаївка Запорізької області

• Вихованець ФК "Металург" (Запоріжжя)

• Мій перший тренер - Віктор Трегубов Васильович

• У європейських чемпіонатах вболіваю за "Барселону"

• Стежу за ігровою кар'єрою Златана Ібрагімовича

• Моя футбольна мрія – досягти більшого у футбольній кар'єрі, пограти в команді набільш високого рівня, заявити про себе в Європі.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору