Новини змагань

24-й тур : непереможена дев'ятка, ввічливий "Кремінь" + інфографіка

09:00, 11 квітня 2017
24-й тур: несподіванки, цікавинки і непересічні факти

Фото: fckremen.com

Впевнена хода лідерів

Особливістю туру стало те, що перша четвірка лідерів здобула перемоги. Маріупольський «Іллічівець» наприкінці зустрічі дотиснув «Суми» - 2:0, а чернігівська «Десна» доволі легко та очікувано з таким же рахунком перемогла аутсайдера - «Тернопіль». Нарешті перервав сумну серію з трьох поразок поспіль рівненський «Верес». Після невдачі у матчі з «Десною» капітан рівненського колективу Сергій Борзенко пообіцяв, що в найближчому матчі команда обов’яково переможе. Так і сталося. «Скала», котра нині відчайдушно бореться за збереження першолігової прописки, поступилася розгромно - 3:0. Продовжив впевнену весняну ходу і «Колос», який в гостях мінімально переграв «Авангард». У світлі боротьби за верхні щаблі турнірної таблиці тепер особливо буде спостерігати за матчем наступного туру, де в Ковалівці «Колос» прийматиме «Десну».

 

«Повернення» «Полтави»

Значного галасу наробив відмінений матч 1/4 фіналу Кубка України, де «Полтава» мала приймати «Шахтар». УПЛ спільно з ФФУ вирішили, що поле полтавського стадіону «Локомотив» не готове приймати футбол такого рівня, отож і було ухвалено рішення про відміну гри. У неділю до Полтави завітав охтирський «Нафтовик-Укрнафта». Його представники питань до поля не мали, адже працівники стадіону за останні дні добре попрацювали над його виглядом.

"Якість газону не вплинула на результат матчу, - зазначив після гри головний тренер «Нафтовика» Володимир Книш. - Просто весінні газони ще досить важкі". У результаті команди розійшлися миром - 1:1.

Фото: fc-poltava.at.ua


Хочеш виграти - допоможи супернику

Вкрай нерівно виступає навесні один з лідерів другої ліги - «Кремінь». Ось і в звітному турі команда з Полтавщини втратила очки. Причому втратила вона на своєму полі, та ще у зустрічі з середняком ліги. Незважаючи на нічию, діями своїх підопічних я задоволений, - зазначив після матчу головний тренер «Кремня» Сергій Ященко. - Наші гравці виконали усе, що запланували. Просто нам не щастило, та ще й суперник забиває неймовірні м’ячі. Але якщо так же самовіддано гратимемо і надалі, то результат нікуди не дінеться».

І справді, у самовідданості гравцям «Кременя» не відмовиш. В ігровому епізоді один із футболістів гостей звалився на газон у центрі поля і почав відверто тягнути час. Захисник «Кремня» Богдан Бичков та його колега - Сергій Степанчук (на фото) були не згодні з цим, тому і вирішили допомогти хворому. Вони проявили ввічливість та винесли суперника за бокову лінію поля. Але це не допомогло. Зігрівши унічию - 2:2, «Кремінь» втратив дорогоцінні очки.

Фото: fckremen.com

Було б не програвати

Після старту весняної частини чемпіонату минули вже чотири тури, а в обох лігах є чимало команд, які ще й досі не програвали. Правда, немає жодної команди, яка б показала стовідсотковий результат. Тим не менше у першій лізі не залишали поле переможеними «Іллічівець», «Десна»», «Колос» та «Нафтовик-Укрнафта», котрі перебувають у першій п’ятірці. До них приєдналися столичний «Арсенал» і, що дивно: «Буковина», яка все ще бореться за збереження місця у першій лізі.

Фото: gornyak-sport.net

У другому вітчизняному дивізіоні не програвали - лідер перегонів «Жемчужина», «Реал-Фарма» та «Балкани». Усі інші вже відчули, що таке весняні поразки.

Футбольна весна: відвідуваність, голи та порушення 24-го туру змагань першої ліги

Статистика 24-го туру змагань другої ліги: відвідуваність, голи, порушення


Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору