Новини змагань

Усі в Одесу! Друга ліга. 24-й тур. Анонс матчів

18:30, 6 квітня 2017

Анонс матчів 24-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

Фото: Анатолій Спиця

Коли таке було, щоб центральний тур змагань другої ліги очікувався у футбольний уїк-енд більше інших, навіть матчів європейського чемпіонату? Правильно, минулого туру зустріч у Винниках між місцевим «Рухом» та «Кремнем» очікувалася  з нетерпінням: суперники тоді посідали першу та другу сходинки і продовжують принципову боротьбу за медалі найвищої проби. А ось ще один такий матч очікується цього 24-го туру. І знову дві перших команди, і знову найде коса на камінь: "Жемчужина" - "Рух" .

Цього туру не буде просто тому ж «Кременю», а «Інгулець-2» очікує надскладна поїздка в Нікополь. Та й матчі з низів таблиці вже точно за напругою не пастиме задніх.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися із деякими стартовими складами команд - здебільшого тих, з яких є прямі відеотрансляції.

У понеділок, 10 квітня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна», де разом із експертом у студії Ігорем Жабченком буде розібрано найбільш цікаві матчі. Особлива увага – центральному матчу в Одесі з розстановкою, тактичним аналізом від відомого експерта та коментарями безпосередніх його учасників.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Мир» пропускає цей тур. Матч «Кристал» - «Поділля» не відбудеться через зняття ФК «Кристал» зі змагань


07 квітня 2017 рік. 13:00. м.Запоріжжя. База «Великий Луг».

«Металург» (Запоріжжя) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква)

Арбітр – Олег Буяшов (Дніпро)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: Теленков – немає

У гості до «Металурга» їде «Арсенал-Київщина», який посідає 16 позицію й відстає від запоріжців на одне місце й одне очко. Обидві команди в минулому турі обірвали свої програшні серії, добившись нічиїх з очевидно більш успішними суперниками – «Інгульцем-2» та «Балканами». Таким чином, аутсайдери несподівано втрутилися в долю боротьби за четверте місце.

Однак для обох набагато важливішим буде матч проти одне одного, адже в ньому буде безпосередньо визначатися доля зони вильоту. З інтересом за перипетіями цього матчу стежитиме й «Поділля» із «Суднобудівником», адже від зустрічі їхніх конкурентів будуть залежати і їхні перспективи у таблиці.

Додамо, що «Арсенал-Київщина» у матчі першого кола виграв завдяки пізньому голу Бреуса. На виїзді білоцерківська команда, як і «Поділля», ще ні разу не уникала поразки в поточному сезоні. А господарям не допоможе воротар Теленков, який у минулому турі перебрав карток.


08 квітня 2017 рік. 16:00. м.Миколаїв. Центральний стадіон

«Суднобудівник» (Миколаїв) – «Реал-Фарма» (Одеса)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська обл.)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Андрієвський – Бабенцов

«Суднобудівник» в гостях зазнав чергової розгромної поразки, поступившись в Івано-Франківську місцевому «Тепловику-Прикарпаттю» з рахунком 0:6. Але вдома команда грає на диво успішно й зберігає 4-матчеву безпрограшну серію (по дві перемоги й нічиї).

У першому колі «Реал Фарма» здобув перемогу – 2:1, на гол Бойка відповіли у господарів Злепко та Машнін (останній нині вже у прем’єр-ліговому «Чорноморці»).

Без дискваліфікованого Андрієвського миколаївці спробують дати бій одному із претендентів на місце у п’ятірці лідерів. У гостей також не зможе зіграти захисник – Бабенцов.

«Реал Фарма» чотири матчі поспіль не пропускає і навесні взяв 4 очки із 6 можливих, тож наразі має шанс випередити земляків із Саратського району в разі, якщо вони втратять очки у своїй грі.


08 квітня 2017 рік. 15:00. с.Зоря, Одеська обл. Стадіон ім.. Б.Я.Тропанця

«Балкани» (Зоря, Одеська область) - «Тепловик-Прикарпаття» (Івано-Франківськ)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: немає – Француз

Досить статусний матч між двома суперниками, які в першому колі видали видовищну гру. Тоді «Тепловик» на власному полі завдав перемоги зорянцям – на голи Худоб’яка, Боришкевича та Оринчака лише в кінцівці відповів ударом у власні ворота Француз (він, до слова, пропускає цей тур, добуваючи весняну дискваліфікацію за вилучення у матчі з «Енергією»).

Нині «Балкани» будуть старатися реабілітуватися за прикру осічку в Білій Церкві. Якби не та нічия, зорянці вже б зрівнялися за очками з «Інгульцем-2», якого вони намагаються скинути з четвертого місця.

Що ж стосується гостей, то вони в минулому турі каменя на камені не лишили від миколаївців – 6:0. З досить сильним складом, вони спробують зіграти на результат і на Одещині, адже в іншому випадку є ризик поступитися навіть нинішнім десятим місцем.


08 квітня 2017 рік. 16:00. м.Кременчуг. «Кремінь-Арена» ім. Олега Бабаєва

«Кремінь» (Кременчуг) - «Нива-В» (Вінниця)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: немає – Борячук, Коллінс

Минулого туру "Кремінь" поступився "Руху". Фото: Євген Кравс

«Кремінь» зазнав першої розгромної поразки в сезоні, отримавши її у поєдинку за перше місце з «Рухом». Зрозуміло, після такого тяжкого удару доведеться реабілітуватися – тим більше, що випадає грати на своєму полі.

Кременчужани чекають в гості вінницьку «Ниву-В», котра в минулому турі зуміла по ходу вже другого тайму вирвати перемогу в ФК «Нікополь» – 2:0. От тільки після цього матчу вінничани не зможуть розраховувати на двох дискваліфікованих гравців основи.

А у першому колі, нагадаємо, «Нива-В» удома програла «Кременю» – 0:2 (забивали тоді Богданов та Степанчук, котрі й нині у складі господарів).


08 квітня 2017 рік. 16:00. Одеса. Стадіон «Спартак»

«Жемчужина» (Одеса) – «Рух» (Винники)

Арбітр – Володимир Копієвський (Копивницький)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: Гарванко – Бідловський, Б.Баранець

Центральний матч туру – одне із головних весняних протистоянь другої ліги. «Жемчужина», здобувши чергову перемогу (3:1 у Хмельницькому), в хорошому настрої підходить до гри проти одного з найголовніших конкурентів у боротьбі за золоті медалі та підвищення у класі.

«Рух» після прикрої нічийної осічки на Нікопольщині здобув яскраву перемогу над «Кременем» і тепер їде в Одесу в чудовому настрої. Є лише одна, але суттєва, особлива обставина – у гостей зберігаються серйозні кадрові проблеми. Якщо у господарів тур пропустить лише захисник Гарванко, то у винниківців дискваліфіковані Бідловський і Б.Баранець – обидва основні футболісти у своїй команді. Є хворі й у лазареті.

А для «Руху» цей виїзд буде особливо принциповим, адже «Жемчужина» у першому колі завдала йому єдиної домашньої поразки у першості завдяки голу Паламаря з пенальті. Нині Руслан все так же в лідерах гонки бомбардирів – а його команда не знає поразок уже 17 матчів підряд. Гідний виклик для рухівців.


08 квітня 2017 рік. 16:00. с.Чкалове, Нікопольський р-н. «Колос».

«Нікополь» – «Інгулець-2» (Петрове)

Арбітр – Владимир Дорош (Київ)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає – немає

ФК «Нікополь» зазнав поразки у Вінниці, «Інгулець-2» не втримав перемогу в домашній зустрічі з запоріжцями. Обидві команди мають підстави бути невдоволеними, а турнірне положення змушує їх грати лише на перемогу.

У першому колі «Інгулець-2» розгромив нікопольців на своєму полі, але, по-перше, резервна команда першолігового клубу оновила й омолодила свій склад, а по-друге, ФК «Нікополь» удома набрав вдвічі більше очок, ніж у гостях.

У випадку перемоги нікопольська команда може не відстати від найближчих конкурентів (від переслідувачів вона солідно відірвалася). А ось «Інгулець-2» має набирати очки, щоб утриматися на четвертому місці.


09 квітня 2017 рік. 15:00. м.Маріуполь. Стадіон «Західний».

«Іллічівець-2» (Маріуполь) - «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Перше коло – 0:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Закривати тур випало суперникам, які знаходяться на відстані трьох очок одне від одного. «Іллічівець-2» стартував дуже вдало, вигравши дві перші гри у «Арсеналу-Київщини» та «Тепловика-Прикарпаття», але після поразки в Одесі від «Реал Фарми» команда трішки пригальмувала.

«Енергія», у свою чергу, минулого тижня відпочивала за календарем. А у першому колі вона завдала крупної поразки маріупольським резервістам (голи без відповіді в активі Шастала, Бочака та Фаюка, який нині вже у першоліговому «Гірнику-Спорт»).

Звісно, багато в чому турнірне положення суперників буде залежати від матчів, які відбудуться раніше, але господарям треба конче перемагати, щоб наздогнати за очками новокаховську команду. А гостям теж треба брати очки й здобувати першу весняну перемогу.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору