Новини змагань

Увага до "Вереса", "Десні" дорогу. Анонс матчів першої ліги. 24-й тур

12:00, 6 квітня 2017

Анонс матчів 24-го туру у першій лізі сезону 2016/17

Фото: desna.football

Програму 24-го туру в першій лізі розбито на три ігрових дня здебільшого через повагу до вболівальників. Багато уваги буде прикуто до "Вереса", який найбільш невдало стартував весною і вперше з жовтня поступився другим місцем. А от "Буковина" і "Авангард" відверто радують якісною атакувальною грою, а "Гірник-Спорт" Пучкова демонструє результативну і характерну гру. Окремо стоять ігри "Колоса" та "Десни", ігри яких ждуть з особливою прискіпливістю. Матч "Інгульця" та "Геліоса" вболівальники побачать на каналі XSPORT за підтримки агрофірмі "Пятихатська".

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 10 квітня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна», де разом із експертом у студії Ігорем Жабченком буде розібрано найбільш цікаві матчі.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


07 квітня 2017 рік. 16:00. смт.Петрове. «Інгулець».

«Інгулець» - «Геліос»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Пряма трансляція - телеканал XSPORT

Тур відкриється матчем суперників, яким дуже потрібні очки. «Інгулець» у чудовому настрої після сенсаційної перемоги у Черкасах, завдяки якій у клубу з Петровського району вже 23 очка в активі. Щоб відірватися від аутсайдерів, потрібно перемагати вдома.

«Геліос» у минулому турі зазнав поразки від «Гірника-Спорт» на своєму полі – як наслідок, харків’яни відстали від першої четвірки й вимушені тепер виправляти турнірне становище навіть у такому непростому виїзді. У першому колі в Харкові, до слова, виграли господарі – долю матчу вирішив єдиний гол Лобойка (цей захисник і є найкращим бомбардиром «сонячних» з 5 голами).

Цікавий факт: ще з початку листопада шість матчів підряд за участі «Геліоса» жодній з команд-учасниць не вдавалося забити більше одного м’яча. Не дивно, що харків’яни – другі за пропущеними м’ячами (15 проти 14 в «Іллічівця»), та й загалом у матчах за їхньої участі забивається найменше м’ячів (35 – 1,52 в середньому).


07 квітня 2017 рік. 19:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Миколаїв»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: Шевченко – Алексанов

Обидві команди стартували невдало – «Миколаїв» з часу стартової перемоги над «Інгульцем» очок не набирав, «Оболонь-Бровар» взагалі навесні має лише одне очко (нічия в Сумах і поразки від полтавців та маріупольців).

Зрозуміло, що у суперників не може бути іншого завдання як грати лише на перемогу. Додамо, що зараз між «Оболонню-Бровар» та МФК «Миколаїв» – лише три очки різниці. І поразка може відкинути «корабелів» навіть у зону вильоту з їхнього 14-го місця.

ФК "Оболонь-Бровар" провів тренування напередодні гри з МФК "Миколаїв". Відео: ФК "Оболонь-Бровар"

Що стосується гостей, то напередодні вони дізналися свого суперника в півфіналі Кубка України – це буде «Динамо». Тож у статусі півфіналіста МФК «Миколаїв» спробує поліпшити своє турнірне становище перед складним і насиченим ігровим відрізком квітня-травня.

Нагадаємо, у першому колі МФК «Миколаїв» виграв завдяки пізньому голу Берка з пенальті, а ще суперники грали між собою на кубок, і оболонці поступилися в серії післяматчевих пенальті. Це була одна із сходинок, які здолала команда Забранського на шляху до півфіналу.


08 квітня 2017 рік. 14:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал-Київ» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: Гетьман – Балан, Савченко

Всього одне очко між суперниками – зрозуміло, що це буде матч із категорії «за шість очок». «Арсенал-Київ» навесні ще не програвав (+1=2-0 – перемога над миколаївцями та нічиї в гостях у «Іллічівця» та «Нафтовика-Укрнафти»), а ось черкаська команда, окрім перемоги над «Скалою», має у пасиві поразки від «Гірника-Спорт» та «Інгульця».

У першому колі «Черкаський Дніпро» виграв завдяки пізньому голу Качура – утім, з того часу ця команда змінила тренерський штаб і дещо обновила свій склад. Зокрема, проти колишніх одноклубників може зіграти досвідчений форвард Батальський, який восени ще грав проти «Арсеналу-Київ» у складі черкасців.

Опустившись на 9-е місце, «Черкаський Дніпро» за очками цілком може піднятися назад – на одну-дві позиції вгору. Але для цього, навіть з кадровими втратами, доведеться давати бій «канонірам». Це буде складно, адже з 14-го туру (середина жовтня) «Арсенал-Київ» не програвав на своєму полі, а «Черкаський Дніпро» не здобував виїзних перемог ще з самого початку сезону – з другого туру (1:0 у Краматорську).


08 квітня 2017 рік. 14:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Буковина»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

У першому колі – 0:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Гловний тренер ФК "Гірник-Спорт" Сергій Пучков. Фото: gornyak-sport.net

Дванадцята та тринадцята команди першості розділені всього одним очком – тож цей матч буде надважливим для кожного із суперників. Відзначимо, що новий наставник чернівецької команди Ратій десять років тому очолював «Гірник-Спорт». Існує й чимало інших кадрових перетинів – зокрема, захисник горішньоплавненців Носарєв ще восени грав за «Буковину».

«Гірник-Спорт» після надрезультативної поразки в стартовому матчі в Охтирці (2:3) зумів обіграти такі міцні колективи, як «Черкаський Дніпро» та «Геліос». Однак і «Буковина» демонструє хорошу спортивну форму – п’ять очок у трьох турах і жодного пропущеного м’яча при єдиному забитому.

У першому колі в Чернівцях тріумфували господарі, проте жодного з авторів голів (Воробей із «Гірника» тоді влучав у власні ворота і Дацюк із «Буковини» в чужі) вже немає у складах своїх команд, тож в оновлених складах вони зіграють немов із чистого листа.


08 квітня 2017 рік. 15:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Колос»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

У першому колі – 2:2

Дискваліфіковані: немає – Лисицький, Задоя

«Авангард» та «Колос» належать до п’ятірки команд, які найкраще стартували у весняній частині сезону – по сім очок. Утім, краматорська команда відстає від ковалівської аж на шість очок та чотири рядки турнірної таблиці, тож справою підвищеної відповідальності для господарів буде спробувати максимально скоротити цей розрив.

Гості прибудуть на Донбас розчарованими домашньою нічиєю з Сумами, а також без таких важливих дискваліфікованих гравців, як Лисицький і Задоя. Вони добре пам’ятають, напевно, як на своєму полі в першому колі ледве уникли поразки від «Авангарду», коли мусіли відігравати два голи від Собка.


08 квітня 2017 рік. 15:00. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» - «Іллічівець»

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)

У першому колі – 1:5

Дискваліфіковані: Крапивний – немає

Сумська команда навесні всі свої матчі звела внічию з різним підсумком (2:2 з «Тернополем», 1:1 з «Оболонню-Бровар» та 0:0 з «Колосом»), тож до третьої за сезон зустрічі з «Іллічівцем» підійде у бойовому настрої.

При попередніх тренерах ПФК «Суми» поступилися маріупольцям на кубок (0:1) і в чемпіонаті (1:5), однак при Безсмертному обновився і тренерський штаб, і склад. Тож сумчани постараються дати бій лідеру, який з часів поразки у Рівному утримує 6-матчеву безпрограшну серію. Безвиграшна серія ПФК «Суми» триває вже 10 турів – ситуація зобов’язує господарів грати лише на перемогу.


08 квітня 2017 рік. 17:00. м.Чернігів. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Тернопіль»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: немає – Клекот, Музика

Олександр Рябоконь. Фото: desna.football

Після надважливої перемоги у Рівному «Десна» вийшла на друге місце вперше з осені й готується утримувати цю позицію перемогою в матчі з аутсайдером.

Тим більше, що тернополяни не знають перемог уже сім матчів із жовтневої перемоги над миколаївцями. У протистояннях із чернігівцями, які тягнуться ще з другої ліги й тривають п’ять років, ФК «Тернопіль» донині ще ні разу не здобував перемог.

І у сьомому турі «Десна» також перемагала містян – завдяки дублю Філіпова, який, щоправда, в останньому турі не грав через травму. Гості у ситуації, коли кожен тур наближає їх до вильоту. Знаходячись на останньому місці з 11 очками, вони відстають від безпечної зони аж на 13 залікових пунктів.


09 квітня 2017 рік. 14:00. м.Полтава. «Локомотив»

«Полтава» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

У першому колі – 1:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Трансляція матчу на телеканалі у запису на телеканалі XSPORT о 20:00

Після чвертьфіналу Кубка України суперники мають зустрітися у чемпіонаті. «Нафтовик-Укрнафта» за гідної гри поступився з мінімальним рахунком «Динамо», а ось матч «Полтави» та «Шахтаря» не відбувся – і керівництво першолігового клубу озвучило можливість зняття з турніру. Утім, наразі жодних документів щодо зняття з турніру ФК «Полтава» не надходило.


09 квітня. 15:00. м.Стрий. «Сокіл».

«Скала» - «Верес»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Фото: veres.club

Західноукраїнські команди регулярно суперничають одна з одною не лише в чемпіонаті, а й у контрольних матчах. До слова, саме у Стрию «Верес» зіграв перший матч чемпіонату після відродження – і завдяки голу Цурупина виграв у «Скали», що на той час було сприйнято як сенсаційний результат.

А ось нині рівняни будуть у дуже бойовому настрої – після поразки від «Десни» вони вперше десь із жовтня поступилися другим місцем і потребують очок для поновлення статусу-кво.

У першому колі на гол стриянина Рябушка «Верес» на своєму полі відповів точними ударами Сікорського і Козьбана. Чекатимемо чергового протистояння суперників і відзначимо, що «Скала» лишається єдиною командою, яка все ще не набирала очок у весняній частині сезону. Важко уявити більшої мотивації, аніж можливість обірвати 10-матчеву безвиграшну серію.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору