Новини змагань

Найшвидший хет-трик. Євген Бохашвілі. Герой 23-го туру у другій лізі

14:00, 5 квітня 2017

ПФЛ України визнала форварда «Руха» Євгена Бохашвілі Героєм 23-го туру Другої ліги сезону 2016/17

Інфографіка Sport Arena

Завдяки вдалим діям вихованця «Дніпра» і найшвидшого хет-трику сезону у матчі проти "Кремня", ПФЛ України разом із Spot Arena визнали Євгена Бохашвілі Героєм 23-го туру у Другій лізі. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Кожанов отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

— Для мене визнання - це стимул для подальшого розвитку, – сказав прес-службі ПФЛ Євген. – Думаю, що будь-якій людині буде приємно отримати таку нагороду. Я виконую свою роботу. Цього разу у мене вийшло проявити себе, в наступному матчі хтось інший себе проявить. Я не вважаю себе героєм. Ми всі разом робимо одну справу.

— Схоже, що «Рух» грав проти «Кремня» з великим натхненням. Ви настільки впевнені в своїх силах?

— Ми виходили на гру сконцентровані і з мотивацією перемогти. Нам дуже допоміг швидкий забитий м'яч, тоді вже стало трохи легше. Для мене три забитих м'ячі – рекорд, дуже приємна подія. Сподіваюся, що це тільки початок і далі продовжувати забивати і радувати вболівальників.

— Який із трьох голів сподобався найбільше?

— Більше радів першому. Він вийшов швидким і тим самим допоміг команді. Додав нам психологічної впевненості. Став дуже важливим, після вдалого початку матчу вдалося захопити ініціативу.

— Четвертий м'яч Габовди теж був забитий зі штрафного немов рукою. Тренер півзахисника призначив штатним виконавцем штрафних?

— У нас є гравці, які відповідають за виконання штрафних ударів. З цієї позиції можуть пробити Габовда, Бідловський, я також можу виконати штрафний удар. Вирішуємо все по ситуації. Я вже забив три м'ячі до того моменту, навіть не намагався відібрати право виконання штрафного у партнера. Він був упевнений у своїх силах і чудово виконав штрафний удар.

— Повернення після травми Бідловського величезний позитив для команди?

— Бідловський грає у сучасний футбол, дуже добре виконує подачі з флангу. У нього дуже сильно розвинений цей компонент гри. Дуже важливий гравець для нашої команди, нам його не вистачало в попередніх іграх. З його допомогою ми змогли урізноманітнити свою атаку. У сучасному футболі цінуються такі футболісти. Він універсал, в атаці допомагає команді, також не забуває про гру в обороні.

— У цьому матчі ви діяли на вістрі. Ваша улюблена позиція?

— У мене така була установка. Я повинен був грати на останній лінії захисту, так як там найбільш небезпечна зона. Навіть якщо до мене м'яч не доходив, то я все одно повинен був тримати глибину атаки. Мав завжди тримати в напрузі захисників.

— Напевно, період у «Русі» ви вже занесли, як мінімум в собі позитив – три гри, чотири голи. Приємно чи не надаєте цьому значення?

— Поки у нас з хорошими суперниками кращий результат, ніж в іграх зі слабкими. До кожного матчу ми повинні підходити з повною самовіддачею. Нам не потрібно розслаблятися, маємо рухатися тільки вперед. Добре, що виходить так, але потрібно ще більше забивати і працювати над собою, прогресувати.

— Для «Руху» тепер все тільки починається – повернулися на вершину і постараєтеся там затриматися?

— З кожною наступною грою нас готують до Першої ліги. Ми думаємо не тільки про наступного суперника, але і про майбутнє підвищення в класі. Навіть якщо будуть матчі менш значимі за статусом, то все одно не повинні розслаблятися. Важливо виконувати установку тренера, пробувати використовувати всі свої напрацювання. До кінця чемпіонату будемо перебувати в ігровому і психологічному тонусі. Самі собі не даємо спуску.

— Кого б одного з партнерів назвали б Героєм матчу?

— Потрібно виділити всю команду. У нас був на полі єдиний колектив, який хотів перемогти і показати хорошу гру. Окремо не потрібно виділяти гравців. Саме за колективної гри ми і змогли перемогти. Якби виходили на поле без бажання досягти успіху було б дуже важко.

Фото: fcruh.com

— Після оренди в «Нафтовику-Укрнафті» ви повернулися в «Дніпро»...

— Так, повернувся в рідні пенати. Там і дограв кінець сезону. Щоправда, провів на полі не так багато матчів.

— Подобається вам у Другій лізі?

— Я завжди підходжу з особливою мотивацією до кожного матчу. Зараз рівень гри приблизно рівний у Першій та Другій лізі. Команди з Другої ліги можуть навіть дати бій багатьом командам УПЛ. Потрібно до кожного тренування підходити з певною мотивацією. Без наполегливої праці не можна досягти успіху.

— Чекаєте чергового цікавого матчу проти «Жемчужини» у наступному турі?

— На перший план вийде настрій на гру, боротьба. Я знаю, що там не зовсім хороше поле. Потрібно буде багато боротися. Якщо будемо одним колективом на футбольному полі, то зможемо досягти гарного результату. Зрозуміло, що безліч факторів впливає на результат, але саме мотивація і настрій з перших хвилин мають привести нас до успіху.

Бліц

• Я народився в Дніпропетровську

• Є вихованцем ФК «Дніпро»

• Перший тренер – Володимир Іванович Кузнєцов

• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Барселону»

• Мій улюблений футболіст – Зідан. А зараз є багато футболістів, з яких можна брати приклад

• Моя мета полягає в тому, щоб добитися максимальних висот з «Рухом» – хочеться з цією командою вийти в УПЛ. Ну а футбольна мрія – пограти в Лізі чемпіонів УЄФА

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору