Новини змагань

Найкращий асистент. Денис Кожанов. Герой 23-го туру

09:00, 5 квітня 2017

ПФЛ України визнала півзахисника «Іллічівця» Дениса Кожанова Героєм 23-го туру Першої ліги сезону 2016/17

Інфографіка Sport Arena

З поверненням талановитого півзахисника Дениса Кожанова до "Іллічівця", його потрапляння до числа Героїв туру стало лише справою часу. Креативний півзахисник осінню частину сезону провів на одному подиху, забиваючи і віддаючи гольові. Матч 23-го туру проти "Оболоні-Бровар" став для хавбека особливо продуктивним: усі 90 хвилин він був господарем своєї бровки, грамотно зміщувався в центр, і взагалі за продуктивністю став найкращим у турі.

Забив Кожанов і сам, однак асистент арбітра вирішив, що зробив він це, перебуваючи в офсайді. Проте, свої дві гольові передачі футболіст віддав, а гол Фоміна після його пасу і взагалі став шедевром не тільки 23-го туру, а, мабуть, і всього сезону.

Завдяки двом гольовим передачам Денис Кожанов став найкращим асистентом Першої ліги, а ПФЛ разом зі Sport Arena визнали його Героєм 23-го туру.

Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Кожанов отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

— Не приховуватиму, приємно, ­ - зізнався 29-річний гравець "Іллічівця". - ­ Завжди приємно отримувати визнання, перемагати в номінаціях. Кожен футболіст прагне цього. Але не слід зупинятися у розвитку, а потрібно продовжувати працювати. Чесно кажучи, я не очікував, що стану переможцем номінації. Мені зателефонував прес-аташе, повідомив приємну новину.

— Зізнайтесь, очікували від "Оболоні-Бровар" більше спротиву?

— Головне, що ми не дали їм зіграти у свій футбол. Перед грою читали інтерв'ю суперників, де вони робили заяви про те, що хочуть відібрати у нас очки і навіть перемогти. Цей факт нас ще більше розізлив і мотивував.

— Мабуть, один з кращих Ваших матчів за всіма параметрами?

— Я вважаю, що всі наші гравці зіграли дуже вдало, проявивши свої найкращі якості. Хотілося б, аби ми кожну гру проводили на такому рівні. Хочемо радувати наших уболівальників і всю країну якісною грою.

— В епізоді з Вашим голом не передивлялися повтор? Там був офсайд, коли Ви забивали, чи асистент арбітра помилився?

— Одразу здалося, що м'яч було забито за правилами. Я не стояв на місці, а забігав. Можливо, арбітр помилився, але радує те, що ми перемогли. Не хочу нікому дорікати. Авжеж, цей м'яч для мене не був би зайвим.

— Багато ЗМІ назвали, як мінімум, два голи "Іллічівця" у ворота "Оболоні-Бровар" відповідними рівню, щонайменше Ліги Європи...

— Головне, щоб забитий м'яч приносив успіх команді. Приємно, коли забиті голи приносять команді результат. А якщо вони ще й забиті красиво, то вдвічі приємніше. Ми граємо для вболівальників і такі голи їх радують.

Фото: fcilich.com


— Вам, мабуть, точно сподобалась Ваша гольова, коли Фомін забив п'ятою?

— Будь-який забитий м'яч радує, неважливо як його було забито. Звісно, я бачив забігання Руслана на ближню штангу. Комбінація була шикарна. Після гри, звісно, не забули ще раз привітати партнера.

— Ви одноосібно очолили список кращих асистентів сезону з дев'ятьма гольовими передачами. Пристойний показник для вас?

— Не варто акцентувати увагу на цьому. Потрібно працювати над собою, з кожним матчем показувати більш якісну гру. Той, хто не прогресуватиме, не зможе досягти успіхів у футболі.

— Руслана Кисіля у списку бомбардирів уже обійшов Степанюк із "Вереса". Можливо, варто старатися віддавати гольові цьому партнеру?

— Це дуель двох бомбардирів, двох хороших футболістів. Руслан все чудово розуміє і може бути певним чином зацикленим на цьому. Упевнений, що Руслан зможе забити, він постійно заряджений у грі, мотивація на високому рівні. Ми всією командою бажаємо йому стати найкращим бомбардиром. Думаю, що він досягне своєї мети.

— Наставник "Оболоні-Бровар" Мазуренко після гри сказав, що за добором гравців ви були б у п'ятірці УПЛ. Що думаєте з цього приводу?

— У нас серйозна команда, дуже якісний підбір гравців. Головне, щоб такі слова нас не розслабляли. Попереду багато важливих матчів. Є граючі команди, а є ті, які грають тільки на руйнування. Завжди потрібно тримати себе в тонусі.

— Де черпатимете мотивацію на останні матчі весняної частини сезону? Наприклад, на найближчу гру з "Сумами"...

­ - Ми повинні бути більш сконцентрованими після такого прекрасного матчу. Знаємо якість поля, знаємо бійцівські якості суперника. Сподіваюсь, що покажемо і свої найкращі якості. Головне ­ показати хорошу колективну гру. Восени багато очок втратили з аутсайдерами. Тому маємо підходити до матчу максимально сконцентрованими. Попереду багато матчів і розігрується достатньо очок. Можна як втратити перевагу, так і збільшити відставання від найближчих переслідувачів. Тут все залежить тільки від нас.

Бліц

• Я народився у місті Гірник Донецької області

• Мій перший тренер ­ Микола Михайлович Черненко

• Я вихованець ДЮСШ "Маріуполь"

• Улюблена команда в Європейських чемпіонатах – "Барселона"

• Подобається футбол, який демонструє Неймар

• Моя футбольна мрія на найближчий час – повернутися до УПЛ з "Іллічівцем"

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору