Новини змагань

Друга ліга. 23-й тур. Анонс матчів

13:50, 31 березня 2017

Анонс матчів 23-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

Фото: fckremen.com

Центральним у турі стане матч команд із першої та другої сходинок турнірної таблиці. Матч «Рух» - «Кремень» у прямому ефірі покаже навіть XSPORT, що є досить рідкісним явищем у історії вітчизняного ТБ. Йдеться саме про матчі Другої ліги змагань ПФЛ. Додайте сюди ще й пряму й трансляцію матчу 23-го туру «Поділля» - «Жемчужина» на телеканалі «Спорт-1» і отримаєте оптимістичну картинку щодо популяризації змагань у найнижчій лізі професіонального футболу.

Разом із тим ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97.

У понеділок, 3 квітня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Гостем передачі стане екс-наставник ПФК «Суми» Павло Кікоть, з яким буде проаналізовано центральний матч 23-го туру у другій лізі «Рух» - «Кремінь» та інші поєдинки в обох лігах. 

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Енергія» пропускає цей тур.

Матч «Мир» (Горностаївка) – «Кристал» (Херсон) не відбудеться через зняття гостей зі змагань


01 квітня 2017 рік. 12:00. с.Володимирівка. Стадіон імені Олександра Поворознюка

«Інгулець-2» (Петрове, Кіровоградська область) - «Металург» (Запоріжжя)

Арбітр – Віктор Мамчур (Миколаївська обл..)

Перше коло – 6:0

Дискваліфіковані: Кобуладзе – немає

Обидві команди зазнали крупних поразок у минулому турі – але якщо «Інгулець-2» програв в гостях у «Балкан» (0:5), то «Металург» отримав чотири м’ячі без відповіді на своєму полі від «Ниви-В». Якщо для резерву петрівців це перша крупна поразка, то для його нинішнього суперника – вже шоста.

Ясна річ, фаворитами слід вважати в господарів, у яких і вище турнірне місце, і більший номінальний кадровий маневр. Однак загалом «Інгулець-2» навесні грає в омолодженому складі, та ще й не зможе розраховувати на вилученого Кобуладзе. Тому це шанс для запоріжців обірвати 10-матчеву безвиграшну серію й частково реабілітуватися за розгромні поразки від «Руху» та «Ниви-В» із загальним рахунком 1:10.


01 квітня 2017 рік. 14:00. м.Одеса. «Іван»

«Реал-Фарма» (Одеса) – «Іллічівець-2» (Маріуполь)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Перше коло – 1:3

Дискваліфіковані: немає - Афендулов

П’ять рядків турнірної таблиці та десять очок різниці розділяють цих суперників. Але якщо «Іллічівець-2» навесні набрав уже шість очок, обігравши «Арсенал-Київщину» та «Тепловик-Прикарпаття», то «Реал-Фарма» зазнав втрати в стартовому своєму весняному поєдинку – 0:0 у Новій Каховці.

Нагадаємо, «Іллічівець-2» у першому колі здолав одеських «фармацевтів», однак тепер прибуде без дискваліфікованого захисника Афендулова.


01 квітня 2017 рік. 15:00. м.Івано-Франківськ. МЦС «Рух»

«Тепловик-Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Суднобудівник» (Миколаїв)

Арбітр – Євгеній Цибулько (Черкаська обл.)

Перше коло – 2:2

Дискваліфіковані: Бойко, Француз – Мячин

Прикарпатці стартували з яскравої перемоги над «Енергією», однак у минулому турі поступилися в Маріуполі «Іллічівцю-2». Таким чином, в загостреній боротьбі в середині турнірної таблиці господарям дуже потрібна перемога. Але на «Суднобудівник» доведеться вийти відразу без двох важливих гравців, котрі відбувають дискваліфікації.

Є втрата і в миколаївців, але вона компенсується піднесеним настроєм: напередодні «Суднобудівник» виграв у «Арсеналу-Київщини» один з найважливіших матчів весни, відзначивши таким чином свій дебют на центральному міському стадіоні після півріччя, проведеного у Першомайську.

Гості на чотири очки відірвалися від зони вильоту, однак потребують очок для покращення свого положення. У випадку ж перемоги івано-франківців їм під силу піднятися у серединку, звідки можна замахнутися й на верхню половину турнірної таблиці.


01 квітня 2017 рік. 16:00. м.Хмельницький. Стадіон СК «Поділля».

«Поділля» (Хмельницький) - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Перше коло – 0:5

Дискваліфіковані: Гресь – немає

В Одесі "Поділля" поступилося з розгромним рахунком. Фото: fczhemchuzhina.od.ua

«Поділля» в першому колі крупно поступилося одному з лідерів, котрий, як бачимо, в хорошій формі й нині («Жемчужина» розгромила досвідчений «Мир» – 5:0, а хет-триком у дебютному матчі відзначився герой 22-го туру Шестаков). У минулому турі хмельничани тримали іспит перед «Кременем» і поступилися в гостях фавориту сезону.

Без дискваліфікованого основного оборонця Греся й півзахисника Сурника, який напередодні туру залишив клуб, «Поділля» спробує реабілітуватися за минулі невдачі. Тим більше, що земляків «Жемчужини» – «Балкани» під кінець осені подолянам вдалося навіть сенсаційно переграти.


01 квітня 2017 рік. 17:00. м.Вінниця. СК «Нива».

«Нива-В» (Вінниця) - «Нікополь»

Арбітр – Роман Блавацький (Львів)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: немає – Вакулинський

Обидві команди мають підстави бути задоволеними минулим туром. «Нива-В» сповна реабілітувалася за поразку в стартовому матчі весни від «Балкан», забивши чотири «сухих» м’ячі в ворота «Металурга» на його ж полі.

Але «Нікополь» зумів відібрати очки навіть у «Руху», що вартувало винниківцям лідерства. У випадку позитивного для гостей результату вони можуть максимально наблизитися до «Ниви-В», тож навіть із цього можемо судити, наскільки важливою буде зустріч для її учасників.

Є над чим помізкувати старійшині тренерського цеху другої ліги Григорію Варжеленку – він був визнаний, до слова, найкращим тренером 22-го туру – через дискваліфікацію пропустить тур один із провідних півзахисників, Вакулинський. Для обмеженого кадрового вибору нікопольців це суттєва втрата.


02 квітня 2017 рік. 14:00. м.Винники. «Рух» імені Б.Маркевича.

«Рух» (Винники) - «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: Б.Баранець – немає

А ось і центральний матч туру – окраса уїк-енду в ПФЛ.

«Рух» веде відчайдушне переслідування «Кременя» й уже випереджав суперника після розгромної перемоги над «Металургом» і поразки кременчужан у Горностаївці.

Утім, довше туру лідерством «Кремінь» не поступався – він досягнув крупної перемоги над «Поділлям», а також скористався допомогою «Нікополя», який вистояв нічию з зірковим складом «Руху».

Підсумок – не найкращий настрій винниківців, а також втрата Бориса Баранця, вилученого у поєдинку в Нікопольському районі. У гостей подібних прикростей нема, навпаки, відзначається хороша форма лідерів атак Тимченка, Козлова та інших, а також повертається після дискваліфікації захисник Кравчук, який непогано стартував навесні у своїй новій команді.

Додамо, що «Кремінь» – найкращий за результатами домашніх матчів, а «Рух» – виїзних. Тож суперники поставлені в незручне положення, а гостям ще й захочеться поквитатися за домашню поразку в першому колі.

Гості винниківського стадіону явно не пожалкують – у першому домашньому офіційному матчі 2017 року на рідному стадіоні «Рух» уболівальників очікують не лише яскрава гра топ-рівня другої ліги, а й традиційний оркестр і розіграш 20 призів по 500 гривень!


02 квітня 2017 рік. 14:00. м.Біла Церква. ЦДЮНСБ «Трудові резерви».

«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – «Балкани» (с.Зоря, Одеська область)

Арбітр – Михайло Райда (Закарпатська обл.)

Перше коло – 2:4

Дискваліфіковані: немає – немає

"Балкани" на матч налаштовані  агресивно. Фото: fcbalkans.com.ua

Білоцерківцям в оновленому складі поки не вдавалося зачепитися за очки – й прикрість полягає в тому, що «Іллічівець-2» та «Суднобудівник» не є суперниками, набагато досвідченішими чи амбітнішими.

Тож навіть під час візиту дворазового чемпіона України серед аматорів, одного із укомплектованих найвисококласнішими футболістами клубу – «Балкан» – «Арсенал-Київщина» вимушений буде боротися за очки. Іншого виходу нема – команда продовжує йти у зоні вильоту, хоча поки що той же «Металург» не убезпечив себе від її переслідування.

«Балкани» у першому колі впевнено здолали білоцерківців, а навесні взяли максимум очок із «Нивою-В» та «Інгульцем-2». Наразі зорянці всерйоз претендують на четверте місце, й матч проти одного з аутсайдерів, укомплектованих молодими перспективними футболістами, гості спробують взяти максимум.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору