Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 23-й тур

12:00, 31 березня 2017

Анонс матчів 23-го туру у першій лізі cезону 2016/17

Фото: veres.club

23-й тур, який стартував сьогодні в Миколаєві, обіцяє подарувати чимало яскравих моментів уболівальникам. Матчі в Маріуполі та Харкові, Черкасах чи Ковалівці додадуть емоцій та прикрасять нинішні вихідні навіть найвибагливішим прихильникам футболу. Ну а центральний матч туру в Рівному стане справжньою вишенькою на футбольному пирозі цих вихідних.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд.

У понеділок, 03 квітня, о 21:30 в ефір телеканалу XSPORT вийде чергова інформаційно-аналітична програма «Україна футбольна». Гостем передачі стане екс-наставник ПФК «Суми» Павло Кікоть, з яким буде проаналізовано центральний матч 23-го туру у першій лізі «Верес» - «Десна» та інші поєдинки цього туру.  

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Анонс матчу 31 березня «Миколаїв» - «Полтава» - тут


01 квітня 2017 рік. 14:00. м.Маріуполь. Стадіон «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Пряма трансляція на ТК «Футбол-2»

Стартові склади – тут

Лідер набрав чотири очки у стартових двох турах, однак осічка у вигляді домашньої нічиєї з «Арсеналом-Київ» сповна компенсувалася синхронними втратами очок найближчих конкурентів – «Вереса» та «Десни».

На своєму полі «Іллічівець» непереможний ще з минулої весни. Команда, яка й без того має солідний склад, вже після поновлення змагань після зимового антракту посилилася ще трьома новачками. Після захисника Непляха з «Вереса» та півзахисника Ярошенка із «Карпат» дозаявлений і екс-капітан юнацької збірної Сенегалу, опорник Гоміс. Перший легіонер з цієї країни для маріупольців.

Настрій у гостей далекий від оптимального – після домашньої поразки від «Полтави» кияни вимушені були рятуватися в гостях у Сумах, завоювавши нічию. Бронзовий призер першої ліги сезону 2016/17 явно хоче більшого, тож спробує здивувати навіть фаворита поточної першості.


01 квітня 2017 рік. 14:00. м.Черкаси. Центральний стадіон.

«Черкаський Дніпро» - «Інгулець»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: Балан – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Чим особливо цікавий цей матч – обидві команди розлючені поразками у минулому турі. Господарі, нагадаємо, вели в два м’ячі у Горішніх Плавнях, але в підсумку зазнали поразки 2:4, та ще й втратили вилученого захисника Балана.

А «Інгулець» і взагалі програв обидва стартових матчі – у Миколаєві господарям та у Головківці «Нафтовику-Укрнафті». Якщо черкащани йдуть восьмими й сподіваються продовжити погоню за першою п’ятіркою, то для петрівців актуальною є боротьба за виживання.

За кадровим потенціалом дебютанти першої ліги заслуговують більшого, тож навіть у гостях у срібного призера дивізіону 2016/17 спробують поборотися за очки.


01 квітня 2017 рік. 15:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: немає - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Напередодні матчу з «Динамо» «Нафтовик-Укрнафта» проведе генеральну репетицію поєдинком з іншою столичною командою – «Арсенал-Київ». Матч буде досить важливим для охтирської команди – не лише через те, що це буде остання «проба пера» перед матчем із грандом, а й через турнірні обставини.

Програвши перенесений матч з «Вересом», підопічні Книша зуміли виправитися перемогами над «Гірником-Спорт» та «Інгульцем», котрі взимку укомплектували свій склад низкою новачків. Тепер «Нафтовик-Укрнафта» щільно наблизився до п’ятірки лідерів і у випадку синхронної осічки конкурентів «Колоса» та «Геліоса» може претендувати навіть на четверте місце.

«Арсенал-Київ» обіграв цього суперника у першому колі (2:1), а навесні стартував з великою ефективністю, досягнувши виїзної нічиєї з «Іллічівцем» та перегравши вдома «Миколаїв» (нагадаємо, це лідер першої ліги і перший півфіналіст цьогорічного Кубка України).

Однак одного з героїв осіннього матчу – Есеоли – уже немає у складі «канонірів», він пішов на підвищення й недавно був героєм «Зірки» у переможній грі з «Динамо».


01 квітня 2017 рік. 15:00. м.Ковалівка. «Колос».

«Колос» - «Суми»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 2:1

Дискваліфіковані: Вишняк, Литвиненко - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Другий поспіль матч проти команди з нижньої частини таблиці проведе «Колос», однак є причини вважати, що «Суми» – суперник більш сильний ніж той, якого ковалівці розгромили минулого туру.

Нагадаємо, хет-трик Рябова з голом на першій хвилині та черговий влучний пенальті Поздєєва дозволили «Колосу» розгромити «Тернопіль» – 4:1. Не дивно, що новий голеадор команди із Васильківщини, хавбек Рябов, був визнаний ПФЛ спільно з інформаційними партнерами найкращим гравцем 22-го туру.

Утім, сумчани навесні приємно дивують – після нічиєї у Тернополі вони відібрали очки й у «Оболоні-Бровар». Ігрова постава команди значно посилилася, багато новачків. На цьому фоні втрати господарів (через перебір карток їм не допоможуть основний воротар і ветеран півзахисту) можуть стати шансом для гостей. Історія також тішить сумчан – свій перший матч на професіональному рівні (на кубок минулого сезону) «Колос» програв саме їм…


01 квітня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Сонячний».

«Геліос» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Перше коло – 2:0

Дискваліфіковані: немає - Павлик

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

«Геліос» після домашньої поразки від «Десни» з таким же мінімальним рахунком здолав у гостях «Скалу». Тож перед візитом «Гірника-Спорт» господарі перебувають в хорошому настрої й готові повторити підсумок матчу першого кола, в якому в Горішніх Плавнях вони виграли з двома голами без відповіді.

«Гірник-Спорт» видовищний, але поки не може похвалитися такою ж вражаючою оборонною статистикою, як суперник. В обох весняних матчах горішньоплавненці чимало пропускали, але якщо в Охтирці «не дістали» «Нафтовик-Укрнафту» (2:3), то вдома зуміли здобути надвольову перемогу над «Черкаським Дніпром». Всеукраїнське об’єднання футбольних тренерів визнало наставника «Гірника-Спорт» Сергія Пучкова найкращим тренером 22-го туру.

Матч очікується неабияк важливим, і спробуй зрозумій, у кого мотивація більша – у «Геліоса», який бореться за чільне місце у п’ятірці, чи у «Гірника-Спорт», якому треба убезпечувати себе від вильоту (небезпечна зона всього поруч, і кожен тур може змінити становище).


02 березня 2017 рік. 15:00. м.Рівне, «Авангард».

«Верес» - «Десна»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: Білий – немає

Пряма трансляція на XSPORT

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Стан газону на стадіоні "Авангард". Фото: golosno.com.ua

Безумовно центральний матч туру, протистояння явних претендентів на медалі, матч двох суперників, які гідні одне одного.

І головне – напередодні очного протистояння настрій у них далекий від найкращого. «Десна» вдома не змогла забити «Буковині» й змушена була розділити очки з новачками першої ліги, які зараз борються за збереження «прописки».

«Верес» і взагалі програв у Краматорську, ще й втративши через дискваліфікацію одного з основних захисників – Білого. У випадку поразки не виключено, що тренерський штаб господарів перебудує склад. Але й гості після не найбільш вдалого матчу з буковинцями можуть перебудувати, як мінімум, групу атаки.

Після нульової нічиєї у першому колі важко сказати, хто із суперників нині в кращій формі. Між ними – всього два очка, тож перемога здатна повністю перекроїти першу трійку. Навіть «Іллічівець», фаворит сезону та один із найсильніших клубів ПФЛ, напевно, буде стежити з інтересом за перебігом поєдинку основних конкурентів. Що вже казати про інших – це центральний матч туру!

До речі, футбольний клуб "Десна" організовує безкоштовний виїзд на цей матч. Записатися на виїзд можна надіславши заявку на електронну пошту desna.office@gmail.com
Телефон для довідок +38(093)764 94 49, +38(068)365-53-17.


02 березня 2017 рік.  15:00. м.Тернопіль. Центральний муніципальний стадіон.

«Тернопіль» - «Авангард»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Перше коло – 0:2

Дискваліфіковані: немає - Малиш

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Тернополяни зазнали третьої крупної поразки в сезоні, поступившись у Ковалівці «Колосу» (1:4). Після втрати очок в домашньому матчі з сумчанами (2:2) це ще більше вдарило по надіях аутсайдера на те, щоб покинути останнє місце.

«Авангард», у свою чергу, максимально ефективно використовує наявний кадровий потенціал, у минулому турі завдавши поразки «Вересу». Однак хто знає, можливо, візит до команди, яка бореться за уникнення вильоту другий сезон поспіль, буде навіть важчим?

Тим більше, знову втрати у гостей – не встиг повернутися після дискваліфікації Полюлях, як з тієї ж причини поза грою Малиш.


02 березня 2017 рік. 16:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина»

«Буковина» - «Скала»

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

Перше коло – 3:0

Дискваліфіковані: Бойчук - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

У першому колі чернівчани завдали «Скалі» поразки на її полі. Хоча склад і тренерський штаб стриян оновився, нема сумнівів, що за єдину крупну домашню поразку в сезоні вони захочуть поквитатися. Як і за поразки в один м’яч від «Черкаського Дніпра» та «Геліоса» – тим більше, що після досвідчених претендентів на вищі місця їм дістанеться суперник меншого досвіду й амбітності.

«Буковина», в свою чергу, в минулому турі довела боєздатність, добившись виїзної нічиєї з «Десною». До честі підопічних Ратія, вони не просто відбивалися, а й гостро тривожили оборонців одного з претендентів на медалі. «Скала» – географічний сусід і нерідкий спаринг-партнер чернівчан, тож з ним можна пробувати обривати «суху» серію («Буковина» завершила нульовими нічиїми обидва весняні матчі).

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору