Новини ЗМІ

Гранкін: люблю забивати зі штрафних (відео)

09:00, 30 березня 2017

Півзахисник "Геліоса" ще минулого року захищав кольори харківської аматорської команди "Соллі-Плюс". Він був її капітаном і зробив чималий внесок у те, що "Соллі-Плюс" не було рівних на аматорському рівні на Харківщині. Нагадаємо, за підсумками минулого року цей колектив оформив золотий дубль: виграв першість і Кубок Харківської області. Сьогодні 26-річний хавбек забив неймовірний м'яч у складі одного з лідерів першої ліги харківський Геліос", який було визнано журналістами кращим у 23-му турі. В інтерв'ю офіційному сайту свого нового клубу футболіст розполвів про свій прем'єрний гол за команду, який приніс перемогу над "Скалою", любов до штрафних ударів і  майбутній матч з "Гірником-Спорт".

- Дмитре, портал Sportarena.com назвав гол у Стрию в твоєму виконанні найкращим у турі. Задоволений таким визнанням?

- Звісно, я дуже задоволений. Приємно, що мій гол став найкращим у турі.

- На твою думку, це справедливе визнання?

- Якщо чесно, я знаю, які саме голи забивалися в інших матчах туру. Красивих м'ячів вистачало, чесно кажучи. Але, все ж, мені здається, що визнання цілком заслужене, адже гол, який я забив, став переможним для моєї команди. Думаю, цей факт враховувався під час вибору.

- Кажуть, таке виконання штрафних - твоя сильна сторона. Це правда?

- Так, подібні штрафні - це моє.

- До воріт "Скали" було близько 22-23 метрів. А з якої максимальної відстані тобі вдалося забивати у кар'єрі? І взагалі, чи має відстань для тебе якесь значення?

- Мені подобається, коли відстань до воріт ще більша. Забивати звідти доводилося частіше, аніж зблизька. Напевно, вдавалося забивати метрів з 35-ти. Пригадую також такий епізод.

- Тобі більше подобається забивати зі штрафних чи з гри?

- Мені хочеться і з гри забивати. Однак зі штрафних влучати у ворота подобається більше. Тим більше, зі штрафних забивати м'ячі простіше. У всякому разі для мене.

- Легше тому, що багато часу приділяєш відпрацюванню і підготовці штрафних ударів?

- На тренуваннях я відпрацьовую не тільки удари зі штрафних. Усі разом в команді працюємо і над удосконаленням майстерності забивати з гри.

- У "Геліосі" є хлопці, які можуть впевнено виконувати штрафні з різноманітних позицій. Як тобі вдалося виграти у них конкуренцію?

- Знаю, що тренерський штаб "Геліоса" був свідомий того як я пробивав штрафні, виступаючи ще за "Соллі Плюс". У період зимової підготовки в тренувальному процесі я також демонстрував усе, що вмію. Тренери чудово бачили як я можу виконувати штрафні. Цим я вселив довіру Сергію Валерійовичу (Сизихіну - прим. ред.) і з боку тренерського штабу отримав схвалення на виконання штрафних.

- В Стрию ти дебютував у стартовому складі "Геліоса". Мотивувало те, що в попередньому матчі проти "Десни", вийшовши на заміну на останніх хвилинах, не отримав можливості себе проявити?

- Мені було шкода, що я не грав із "Десною" з перших хвилин. Але таким було рішення нашого тренерського штабу. Я не можу його обговорювати. Сподіваюся, у матчі проти "Скали" я показав, що можу бути корисним команді. Мабуть, чимось мені допомогла зіграти дискваліфікація Ігоря Луценка.

- "Геліос" здолав "Скалу" зі скромним рахунком 1:0, хоча протягом усієї гри мали значну ігрову та територіальну перевагу над стриянами. Що, на твою думку, завадило розвинути успіх і виграти з більш упевненим рахунком?

- "Скала" - молода і дуже швидкісна команда. Її гравці володіють усіма якостями, притаманними молодим футболістам. Можливо, вони не настільки організовані, ще не достатньо підковані у плані тактики, але повністю віддаються грі на полі. Проти нас вони грали у відкритий футбол. Але на нас відчутно тиснула відповідальність за результат, дуже хотілося перемогти. Напевно, саме тому деякі моменти гри не вдавалися. Однак зрештою ми досягли результату.

- Тепер у гості до "Геліоса" їде "Гірник-Спорт", який у двох весняних матчах забив одразу сім м'ячів. Щоправда, і пропустив немало - п'ять голів. Не боїтеся суперника?

- Жодного страху немає. Ми будемо налаштовуватися виключно на перемогу. Я думаю, у нас все буде добре.

- Чи встигне команда оговтатися після поїздки до далекого Стрия?

- Всі хлопці прийдуть до тями і в суботу будуть готові до нової битви.

Відео голу:

Досьє

Народився 11 червня 1990 року. Зріст – 183 см, вага – 75 кг

Амплуа – півзахисник.

Грав у командах "Металіст" Харків (ДЮФЛУ), "Металіст"-дубль Харків, "Соллі-Плюс" ("ЕТМ") Харків.

За "Соллі-Плюс" в обласній першості 2016 року Гранкін провів 19 матчів, забив сім м'ячів.

 

Анастасія Гудзь, pfl.ua

За матеріалами gelios.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору