Новини змагань

Друга ліга. Герой 22-го туру. Михайло Шестаков

16:00, 29 березня 2017

ПФЛ України визнала форварда «Жемчужини» Михайла Шестакова Героєм 22-го туру Другої ліги сезону 2016/17

Інфографіка: Sport Arena

Одеська «Жемчужина» стартувала у весняній частині сезону пізніше за інших, адже «Кристал» у попердньому турі попросив домашній матч проти одеситів змістити на іншу дату. Напевно, одесити, які скучили за футболом, всю накопичену за зиму агресію вилили на «Мир». П'ять сухих м'ячів влетіло у ворота команди Віктора Багатиря, що стало найбільшим розгромом в історії клубу з Горностаєвки.

Одну з ключових ролей у крупній перемозі зіграв новобранець команди Михайло Шестаков, який діяв на вістрі «Жемчужини» і вперше в кар'єрі відзначився тричі в одній грі. Шестаков напористо діяв, забиваючи м'ячі на будь-який смак. ПФЛ України спільно зі Sport Arena визнали Михайла Шестакова Героєм 22-го туру у Другій лізі. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Шестаков отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

В інтерв'ю прес-службі ПФЛ 26-річний форвард розповів про свій перехід із «Балкан», місце під сонцем у складі нового клубу та про підготовку до матчу з аутсайдером.

— Як і будь-якій людині приємно, що виділили, — сказав форвард в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. — Але не треба забувати про команду. Ми всі разом віддаємося грі і здобуваємо перемоги. Ми грали один за одного, кожен виконував свою задачу. Це і стало запорукою нашого спільного і мого локального успіху. Шкода, що такі моменти в кар'єрі бувають рідко, але заради них і варто грати у футбол.

— Напевно, скучили за футболом?

— Ми виходили грати на перемогу, адже це була перша гра чемпіонату. Я намагався виконувати всі вказівки тренера. Намагався віддаватися на повну і все вийшло. Забив три голи і намагався принести користь команді. Ми здобули важливу перемогу і рухаємося далі, думаємо про наступні матчі. Попереду дуже багато важливих ігор.

— Перший гол забили головою. Як по нотах розіграли комбінацію?

— Заслуга партнерів. Гарванко віддав на Віктора Георгієва, той подав на мене, а я опинився в потрібний час у потрібному місці. Забив дуже важливий м'яч.

— Другий гол вдався завдяки тому, що ви продавили візаві після кутового?

— Другий – так, забили зі стандарту. Ми на тренуваннях працюємо над такими комбінаціями. Звичайно, в моєму голі є частинка фарту. Намагаємося багато часу приділяти саме виконанню стандартних положень. Приємно, що наші труди приносять результат.

— Ви взялися пробивати пенальті, який самі й заробили. Не вірите в «забобони»?

— Я точно ні. У нас пенальтист Руслан Паламар, якби він був на полі, то і виконував би цей удар. На той момент Руслана вже було замінено, а я просто захотів забити свій третій м'яч у матчі. Проявив ініціативу і у мене все вийшло.

— Ви себе вважаєте форвардом якого плану – любите грати в штрафній, на вістрі під захисниками чи діяти з глибини?

- Не маю високого зросту. Але можу за рахунок швидкості вриватися з глибини, намагаюся грати за рахунок швидкості. Мої пріоритети на полі: зачепитися за м'яч, віддати передачу, завершити комбінацію команди безпосередньо в штрафному майданчику.

— Ви перейшли з "Балкан". Це крок вперед?

— Я перебував у ФК "Балкани" півроку. На жаль, у мене не склалося в цій команді, не зміг заграти і проявити себе. Хочу зазначити, що в цій команді хороші тренери і амбітне керівництво. Взимку я вже став вільний агентом. Мені зателефонував тренер «Жемчужини», запросив пройти збори з одеситами. Я приїхав в команду, багатьох хлопців знав. Мені тут сподобалося.

— Конкуренції з боку Паламаря – кращого бомбардира клубу — остерігалися?

— Я знав, що Руслан багато забив, і він є одним з лідерів команди. Конкуренції не боюся. Головне – працювати і проявити себе на футбольному полі, віддаватися на тренуваннях.

— На матч з аутсайдером хмельницьким "Поділлям" як мотивуватимете себе?

— Нам потрібно забути гру з "Кристалом" і рухатися далі, думати про наступний матч. У Другій лізі команди всі дуже хороші. Не важливо, на якому місці знаходиться команда. Кожна може відібрати очки у лідерів. Тому нам треба дуже добре підготуватися до матчу і показати всі свої кращі якості. Тільки так ми зможемо перемогти. Будемо намагатися грати на перемогу.

Бліц:

• Я народився в місті Ладижин, Вінницька область

• Перші кроки у футболі робив у місцевій школі ФК "Авангард-Енергія" (Ладижин)

• Перші тренери – Олег Васильович Павлик і Павло Іванович Кривохижа

• Мій брат Сергій грає за донецький "Олімпік"

• Не є фанатом якоїсь європейської команди. В європейських дербі зазвичай вболіваю за слабшу команду.

• Стежу за кар'єрою багатьох гравців. Особливо за тими, хто по манері підходить моїй позиції. Роналдіньо, Андрій Шевченко, Агуеро, Кріштіану Роналду, Мессі - всі ці футболісти мені імпонують своєю грою.

• Мрія – підвищитися в класі найсильніших з "Жемчужиною".

 

Прес-лужба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору