Новини змагань

Перша ліга. Герой 22-го туру. В’ячеслав Рябов

13:00, 29 березня 2017

ПФЛ України визнала півзахисника «Колоса» В'ячеслава Рябова Героєм 22-го туру Першої ліги сезону 2016/17

«Колос» приймав «Тернопіль» у рамках 22-го туру і навряд чи ризикував втрати очки. Але ніхто не міг і уявити, що вже за 17 хвилин зусиллями півзахисника ковалівців В'ячеслава Рябова інтрига зовсім зникне. Його хет-трик у ворота аутсайдера приніс йому щонайменше попадання до збірної туру. Це найшвидший хет-трик поточного сезону, а його перший гол на 15-й секунді матчу став і найшвидшим у сезоні. Тому універсальний півзахисник цілком заслужив право стати Героєм всього 22-го туру. Другій лізі. Цієї весни наш партнер німецький бренд JAKO слідкує за найкращими результатами та нагороджує героїв турів фірмовими футболками свого бренду JAKO, одну з яких Рябов отримає найближчим часом на згадку про цю номінацію.

В інтерв'ю прес-службі ПФЛ 27-річний футболіст розповів, кого з партнерів він включив би до збірної туру і заявив, що у гонці за медальну зону для «Колоса» все тільки починається.

– В’ячеславе, напевно, після такого матчу ви досі відбиваєтеся від привітань?

– Згоден. Був шквал дзвінків. Навіть у вівторок продовжують телефонувати ті, хто щойно дізнався про вдалу гру, вітають. Після матчу багато людей писало, дзвонили. Звичайно, мені приємна така увагу і привітання. Я дуже радий. Але довго ходити в піднесеному настрої немає сенсу, вже забув ту гру, морально готуюся до наступного матчу. Мені дуже приємно, що я став кращим минлого ігрового тижня тижня. Але футбольне життя таке: зараз я найкращий, наступного тижня буде хтось інший.

– Вас ще й було включено до збірної туру єдиного з «Колоса». Кого б взяли одного зі своєї команди?

– Коропецький з Гавришем дуже допомогли мені. Не можна виділяти окремих гравців, вся команда зіграла добре. Але саме ці футболісти допомогли мені забити і зробити хет-трик. Але наголошу, що вся команда працювала на результат і домоглася его.

– Перший м'яч забили точно на 15-й секунді?

– Я сам не дуже розібрався в цьому питанні. Наш прес-аташе сказав, що саме так і було - він не дивився на секундомір на відео, а фіксував час сам. Ми намагаємося завжди так починати після стартового свистка, і в цьому матчі все вийшло. Пішла довга передача на лівий фланг, Коропецький зачепився за м'яч і продовжив на Гавриша, який обіграв захисника і прострілив на мене.

– Напевно, поки що найбільш пам'ятний гол для вас у кар'єрі в плані емоцій?

– Одразу пригадується м'яч, який я забив, граючи за "Гірник". Метрів з 30-35-ти вийшло забити – прийняв на груди і пробив з розвороту. Вийшов дуже красивий гол. Я в основному забиваю в дотик. Всі голи приємні і трудові. І, до речі, в матчі з Тернополем теж всі були голи у дотик.

– Часто хет-триками відзначалися в кар'єрі?

– Ні, для мене це перший хет-трик в офіційних іграх. Може, колись забивав в товариських матчах, але на такому рівні вперше вдалося відзначитися трьома результативними ударами. Я раніше забивав лише по одному м'ячу, чесно кажучи, сам був здивований і дуже радів цій події.

– Напевно, не можна говорити, що "Тернопіль" грав абияк?

– Ми обіграли своїх опонентів на певній ділянці поля. Нам багато чого вдавалося, але суперники гідно грали. На сьогоднішній день наша команда була сильнішою. Кожен з наших гравців по мисленню і щодо руху на полі перевершував гравців суперника.

– Вас замінили під кінець зустрічі, тому що тренер побачив, що ви втомилися?

– Це було рішення тренера. Я почувався нормально, ще особливо був натхненний тим, що все виходило в грі. Залишалися сили і бажання дограти матч, але можливо тренер захотів, щоб трибуни оплесками подякували мені (посміхається). А якщо серйозно, то тренерському штабу видніше. Ми повністю довіряємо нашим наставникам.

Фото: koloskovalivka.com

– Попереду ще 12 турів. Замахнутися на комплект нагород по силам? Або сенсу особливо напружуватися немає, важливіше грати в своє задоволення, готувати команду до наступного сезону?

– Тренер нас готує до того, щоб перемагати в кожному матчі. На початку весняної частини сезону Руслан Костишин сказав нам, що попереду 14 турів і ми повинні вигравати в кожному з них, щоб піднятися як можна вище у таблиці. Тепер він нам сказав, що попереду 12 турів...

Не можна виходити на поле і грати без настрою, без бажання перемогти. Якщо будемо добре працювати, то у нас все вийде. Головне вірити в свої сили і наполегливо працювати. Все може бути. Ми повинні виконувати установку тренера, радувати своєю грою вболівальників.

– У наступному турі "Колос" приймає ПФК "Суми", який зараз отримав новий тренерський штаб, спонсора, оновив команду, забиває в кожному весняному турі. Що ще скажете про цю команду?

– Ще не дивилися ігри суперника. У нашому чемпіонаті всі команди приблизно рівні. Прохідних матчів немає. У кожному турі може бути сюрприз. Зараз будемо посилено готуватися до наступного матчу. Самобутня команда, у них свої цілі і свої амбіції. Нашій команді потрібно буде докласти максимум зусиль, щоб перемогти. Хоч і гратимемо вдома.

Бліц

• Я народився в місті Кривий Ріг

• Закінчив дитячу школу ФК "Кривбас"

• Мій перший тренер – Анатолій Мойсейович Вайсманн

• У європейських чемпіонатах вболіваю за "Барселону"

• Стежу за кар'єрою Зінедіна Зідана – і як гравця, і як тепер уже тренера

• Моя футбольна мрія – виграти Першу лігу і пробитися в УПЛ

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційнй партнер ПФЛ України




ТЕГИ: КОЛОС, РЯБОВ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору