Новини ліги

Павелко: працюємо над повною реформою професіонального футболу

08:30, 29 березня 2017

Президент ФФУ про майбутнє професіонального футболу

Фото: ffu.org.ua

Президент ФФУ Андрій Павелко на зустрічі з журналістами розповів про розроблення стратегії українського футболу, а також про робочу групу, яка займається реформуванням профіфутболу.

 

«Я задоволений роботою нашого стратегічного комітету разом з УЄФА та компанією "Ernst & Young", однією з найсерйозніших компаній, - підкреслив Павелко. – Ця співпраця покликана зробити так, щоб та стратегія, яка повинна працювати на майбутнє українського футболу, була збалансованою та мала реальні кроки виконання.

 

На жаль, нам відома практика, коли приймаються програми, які потім залишаються лише на папері. Ми це розуміємо і хочемо, щоб наша стратегія розвитку футболу була європейською, сучасною, зрозумілою і головне - такою, яку можна виконати. Потрібно, щоб вона була не якоюсь космічною, нереальною, необхідно ставитись з належною серйозністю до сьогоденних реалій».

 

Президент ФФУ підкреслив, що вітчизняний професіональний футбол знаходиться у зоні особливої уваги національної федерації. «Звісно, ми знаємо, що одна з головних проблем - це професіональний футбол, і до цього питання у нас особливе ставлення в плані стратегії. Я думаю, що та робоча група, яка зараз займається реформами саме професіонального футболу, повинна вийти на результат, який дасть нам реальний аналіз стану справ професіонального футболу сьогодні, у тому числі й так званого "вищого аматорського футболу", адже слід звернути увагу на систему піраміди, яка повинна готувати наші нові клуби».

 

«Ми бачимо, що якраз у Другій лізі відбувається системне оновлення деяких команд, - зазначив Андрій Павелко. - Але на жаль, той рівень аматорського чемпіонату і той рівень системності спортивного принципу від чемпіонатів області до Прем'єр-ліги на сьогодні є незадовільними. Тож хотілося б, аби результатами робочої групи було рішення цієї проблеми. Для цього ми залучимо всіх бажаючих: і журналістів, і президентів, і керівництво клубів, для того, щоб формат антикризового виходу з тієї ситуації, у якій сьогодні знаходиться професіональний футбол, був би прийнятим усіма, підтриманим усіма і дав би можливість трирічного/п'ятирічного/семирічного терміну на вихід із цієї ситуації».

 

«Щодо питання професіонального футболу, я хотів би зазначити, що у цьому випадку є неможливим перетягування ковдри на той чи інший бік, мається на увазі те, хто цим займатиметься і які матиме обов'язки. Ми повинні об'єднати усі погляди, всі точки зору, але прийти до того єдиного рішення, яке дасть можливість системно вибудувати професіональний футбол, аби повернути глядачів на стадіони, аби привернути увагу спонсорів і телебачення до ігор еліти, елітного футболу. Я думаю, що найближчим часом ми всі разом будемо задіяні в цьому процесі, щоб із завершенням наступного сезону (а ви знаєте, що у нас було прийнято два сезони за участю 12 команд), ми зобов'язані вийти з цієї системи з новим баченням, з повною реформою всього професіонального футболу, включаючи аматорський рівень і  регулярні чемпіонати, які проводяться  обласними федераціями», - резюмував президент ФФУ.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору