Новини змагань

22-й тур: фартова форма "гірників", дебют Головка-мол, повернення Кисіля + інфографіка відвідуваності

12:00, 28 березня 2017

 Весна дарує чергові цікавинки у матчах змагань ПФЛ 22-го туру

Фото: gornyak-sport.net

Продовження традицій

В основному складі одного з головних претендентів на підвищення у класі – чернігівської «Десни» дебютував футболіст із знаковим доля українського футболу ім’ям та прізвищем – Олександр Головко (на фото під №2). Так, це син колишнього гравця київського «Динамо» та збірної України Олександра Борисовича Головка. Як і батько, Головко-молодший виступає на позиції центрального захисника. До «Десни» він перейшов ще у жовтні, виступаючи до цього за «Динамо-2», а ось на поле вийшов лише зараз.

Фото: desna.football

У зустрічі проти «Буковини 22-річний стопер діяв впевнено, і не його провина у тому, що товариші с лінії атаки не спромоглася забиту у ворота на найсильнішого клубу першої ліги бодай один м’яч. Може, треба буде подати власний приклад?  Втім, і батько забивав не так часто, хоча на його рахунку є, зокрема, м’яч, що став вирішальним у київському двобої з лондонським «Арсеналом» у лізі чемпіонів восени 1998-го.

На жаль, Олександр Головко-старший дебюту сина у новому клубі не побачив – перебував у відрядженні із «молодіжкою» у Туреччині та Сербії.

Шлях до Кубка

Цими днями Дирекція Прем’єр-Ліги визначилася із часом проведення відкладених через неготовність змерзлих полів чвертьфінальних матчів Кубку України «Полтава» - «Шахтар» і «Нафтовик-Укрнафта» - «Динамо». Дату було визначено дещо раніше – 5 квітня. Полтавці почнуть о 14.00, охтирці - о 17.00.

Зараз ніяких проблем із погодою виникнути не має, хоча синоптики і прогнозують досить прохолодний квітень. В Охтирці газон вже пройшов випробування тиждень тому, витримавши міць бутсів гравців «Нафтовика» та «Гірника-Спорту» і побачивши п’ять голів на двох. Зараз прийшла черга Полтави. Що казати? В Охтирці поле було оцінено четвіркою, а Полтаві потягнуло лише на трієчку. Хоча, може полтавці зіграють із «Шахтарем» не на «Локомотиві», а на арені земляків - «Ворсклі» імені Бутовського. Там усе має бути гаразд.

Чорна смуга «Вереса»

Дві не дуже звичайні події відбулися майже водночас у двох різних лігах. Горнастївський «Мир» зазнав найгіркішої поразки за не дуже довгий час виступів у другій лізі українського футболу – був розгромлений у Одесі місцевою «Жемчужиною» - 0:5. Головним кривдником горностаївців став 26-річний нападник Михайло Шестаков.

Михайло Шестаков (у білому). Фото: Анатолій Спиця

Ця поразка не надто відзначилась на турнірному становищі «Миру». А ось один з лідерів першої ліги рівненський «Верес» має бути серйозно засмученим несподіваною поразкою у Краматорську. Дві осічки поспіль – це вже занадто, коли ставиш перед собою високу мету. Знову, як і у зустрічі із «Колосом» не обійшлося без пенальті у ворота «Вересу». Але цього разу рівняни поставилися до вироку арбітру менш емоційно. Проте далі вже треба вигравати…

Чергові ювілеї

Букет ювілеїв у «Гірника-Спорту» з Горішніх Плавнів – сотий пропущений м’яч у першій лізі, 50-й - на своєму полі… Проте, хто звертатиме увагу на такі дрібниці, коли клуб здійснив неймовірний камбек: програючи на 13-й хвилині – 0:2, за якихось 11 хвилин переформатував стан речей на свій смак. Ну а потім остаточно декласував розгубленого суперника – 5:2.

Мабуть, це саме та гра, яку прагне прищепити своїм гравцям новий тренер Сергій Пучков, який очолив «гірників» наприкінці минулого року. Що ж, тренерський досвід чемпіона СРСР 1983 року дозволяє це зробити. Тим більше, коли команда виходить на поле в кардинально новій формі.

Фото: gornyak-sport.net

Кисіль повертається

Кисіль знову взявся за своє. Кращий бомбардир першої ліги прокинувся після восьмиматчової сплячки. Мабуть, Олександр Севідов натякнув йому, як і іншим своїм гравцям, що той, хто хоче і надалі (тобто, у Прем’єр-лізі) грати за маріупольский клуб, повинен у кожному матчі доводити свій хист. Не пощастило «Полтаві», котру удар Руслана Кисіля остаточно поклав на лопатки. Можна казати, що наприкінці зустрічі він зробив контрольний постріл, підтримавши (зокрема морально) свого старшого товариша Дениса Кожанова, який за кілька хвилин до цього відкрив рахунок, отримав жовту картку і був замінений.

Фото: fcilich.com

Футбольна весна: відвідуваність, голи та порушення 22-го туру змагань першої ліги

Статистика 22-го туру змагань другої ліги: відвідуваність, голи, порушення

 

Прес-служба ПФЛ

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору