Новини змагань

Без лідерів. Анонс матчів. Перша ліга. 22-й тур

12:00, 24 березня 2017

Анонс матчів 22-го туру у першій лізі змагань ПФЛ сезону 2016/17

Фото: fcilich.com

Черговий тур у першій лізі принесе випробування тренерським штабам більшості команд, у яких через дискваліфікації матч пропустять провідні футболісти. Та навряд чи стане це перепоною до постановки максимальних завдань у турі. У минулому турі після осічки лідерів диспозиція клубів у верхній частині таблиці дещо помінялася. Та й знизу ситуація така, що втрачати очки вже не має права ніхто якщо хоче поліпшити своє турнірне становище.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


25 березня 2017 рік. 14:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Арсенал-Київ» - «Миколаїв»

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: немає – Безсалов

Обидві команди можуть вважати успішним для себе початок весняної частини сезону. Якщо МФК «Миколаїв» на своєму полі здобув стратегічно важливу перемогу над «Інгульцем», то «Арсенал-Київ» вистояв виїзну нічию у Маріуполі. Погодьтеся, такий результат в гостях у лідера вартий перемоги.

«Канонірам» є сенс з особливою ретельністю поставитися до суперника. І річ не тільки у перемозі миколаївців у першому колі (тоді, нагадаємо, Рогозинський на останніх хвилинах вирвав перемогу для господарів). МФК «Миколаїв» – перша команда, яка кваліфікувалася у півфінал Кубка України, проявивши на цьому шляху характер, тож це гідний поваги суперник.

Єдине – гостям не допоможе досвідчений Безсалов, один із лідерів півзахисту. Утім, замінити одного гравця – навіть такого – миколаївцям під силу.


25 березня 2017 рік. 14:00. м.Полтава. «Локомотив».

«Полтава» - «Іллічівець»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі – 1:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Матч у прямому ефірі покаже телеканал XSPORT.

Полтавська команда стартувала з перемоги в гостях у «Оболоні-Бровар». До того ж, вона є учасником чвертьфіналу Кубка України. Тож у «Іллічівця» не має бути жодної недооцінки суперника, хай навіть у першому колі лідеру вдалося більш-менш легко здолати цього суперника.

Родзинка протистояння – чимало гравців у складі полтавської команди пройшли через маріупольський клуб, добре знайомий з «Іллічівцем» і їхній наставник Юрій Ярошенко, який знаний за плідною роботою на Донбасі.

Після осічки у матчі з «Арсеналом-Київ» «Іллічівець» вимушений грати тільки на перемогу, втім, ФК «Полтава» не знає поразок ще з осені, тож має намір дати бій маріупольцям.


25 березня 2017 рік. 14:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська область)

У першому колі – 2:2

Дискваліфіковані: Носарєв – немає

Команда із Горішніх Плавнів ледве не відіграла три м’ячі відставання в Охтирці, все ж зазнавши поразки від більш зіграного «Нафтовика-Укрнафти». Однак цей матч показав, що у команди Пучкова неабиякий потенціал, і наступне випробування має показати боєздатність «гірників».

У Горішні Плавні їде «Черкаський Дніпро» – срібний призер першої ліги минулого сезону, котрий стартував з перемоги над «Скалою». Попри задовільний результат, черкаська команда, схоже, все ще в пошуку оптимальних зв’язок, тож постарається переконати не лише результатом, а й грою з «Гірником-Спорт».

Господарям не допоможе потужний захисник Носарєв, однак дискваліфікованого є ким замінити, а факт першого домашнього матчу року додасть мотивації господарям, які, нагадаємо, у першому колі відбирали очки в одного з фаворитів дивізіону.


25 березня 2017 рік. 15:00. с.Ковалівка, Київська область. «Колос».

«Колос» - «Тернопіль»

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: Бондаренко – Богданов

«Колос» стартував із вольової перемоги над «Вересом», тож до першого домашнього матчу півріччя підходить у хорошому настрої. Утім, є проблема – через перебір карток не допоможе ковалівцям забивний Бондаренко, якого доведеться кимось замінювати на вістрі атаки.

Але хто сказав, що гостям легше? У них продовжує відбувати дискваліфікацію лідер півзахисту Богданов. У минулому турі тернополяни на морально-вольових вирвали нічию у матчі з ПФК «Суми», однак із «Колосом» буде значно важче, тож аутсайдер апріорі в програшному положенні перед одним із претендентів на медалі.

Додамо, що «Колос» у смузі удач – його п’ятиматчева безпрограшна серія є найкращою серед тих, які нині тривають у першій лізі.


25 березня 2017 рік. 15:00. м.Краматорськ. «Авангард».

«Авангард» - «Верес»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

У першому колі – 0:3

Дискваліфіковані: Полюлях – Борзенко

«Авангард» – одна із найнезвичніших команд першої ліги, яка успішно виступає не дивлячись навіть на не надто велику лаву запасних. Однак перебір карток Полюляха, одного з найкращих руйнівників у краматорського клубу, змусить вдатися до перебудов.

У свою чергу, «Верес» володіє однією з найпотужніших атак у першій лізі й проекзаменує оборону господарів, яку тричі пробив у першому колі. Мінус гостей – не найкращий моральний стан після скандальної поразки від «Колоса», а також відсутність провідного центрального захисника Борзенка.

Ну, що ж – врешті-решт, і невдачі талановитий тренер може перетворити на додаткову мотивацію.


25 березня 2017 рік. 15:00. м.Стрий. «Сокіл».

«Скала» - «Геліос»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: немає – Луценко

Стрийська «Скала» взимку радикально обновила склад, утім, досить симпатично виглядала у черкаському матчі, тож сподівається нав’язати боротьбу навіть більш успішному «Геліосу». Восьмиматчева безвиграшна серія стриян змушує їх іти ва-банк.

Харків’яни не можуть бути задоволеними своїм стартом – вони поступилися вдома «Десні», хай по грі не все було так однозначно. А тепер ще й зіграють без дискваліфікованого Луценка, котрий давно перетворився на провідного гравця центральної вісі.

У першому колі «Геліос» виграв з мінімальним рахунком завдяки голу Семенця, і хай навіть стрияни значно омолодилися, нема сумнівів, що вони можуть дати бій суперникам і скласти їм гідну конкуренцію.


25 березня 2017 рік. 15:00. с.Головківка, Кіровоградська обл. «ГОЛовківський».

«Інгулець» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

У першому колі – 1:3

Дискваліфіковані: немає – Циколія

Петрівський клуб за погодженням з суперниками й ПФЛ проведе цей домашній матч не вдома, а в Головківці – з метою збереження газону стадіону «Інгулець», який ще належить довести до повної готовності до весняної частини сезону.

«ГОЛовківський» не є новачком у першій лізі, на ньому вже проводилися матчі «УкрАгроКому» та навіть «Зірки» на час реконструкції стадіону в Кропивницькому. Тож є сподівання, що поєдинок буде проведено згідно з усіма нормами та вимогами першої ліги.

У першому колі, нагадаємо, «Інгулець» вів у рахунку в Охтирці, однак на гол Запорожця трьома відповіли Г.Пасич, Арвеладзе та Лозовий. Наразі «Нафтовик-Укрнафта» знаходиться зовсім поруч із п’ятіркою лідерів, однак петрівцям варто убезпечитися від зони вильоту, так що важко навіть сказати, у кого турнірна мотивація буде вищою.


25 березня 2017 рік. 16:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»

«Десна» - «Буковина»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

У першому колі – 1:0

Дискваліфіковані: Фаворов – немає

Чернігівська команда прийме «Буковину» на «Оболонь-Арені», де вже встигла освоїтися в осінній частині сезону. Хоча команда Рябоконя фактично всі матчі сезону проводить в гостях, вона впевнено йде до медалей і всерйоз претендує на підвищення в класі.

На цьому стадіоні «Десна» не знає поразок ще з минулої осені, вигравши в «Іллічівця» та «Миколаєва» й розділивши очки з «Черкаським Дніпром». «Буковина» ж шість матчів поспіль, ще з серпневої перемоги в Стрию, не здобувала перемог на виїзді.

Зрозуміло, господарі будуть фаворитами протистояння, однак відсутність провідного правого захисника Фаворова не дозволяє їм підійти до гри в оптимальному складі.


26 листопада 2016 рік. 15:00. м.Суми. "Ювілейний"

«Суми» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі – 2:3

Дискваліфіковані: Захаревич – Продан

Вперше сумчани зіграють офіційний матч удома при новому тренерському штабі та в оновленому складі. У минулому турі підопічні Безсмертного ледве не вирвали перемогу в Тернополі, двічі виходячи вперед, однак втративши три очки в кінцівці. Однак і нічия в гостях може вважатися для них успіхом.

Чого не скажеш про оболонців, які зазнали в першому весняному турі прикрої домашньої поразки від полтавської команди. Що найнеприємніше, провідний форвард Продан буде після цього поза грою через перебір карток. Але є втрата й у господарів – екс-оболонець Захаревич не зіграє через вилучення.

Обидві команди прагнутимуть до перемоги, тож зустріч буде з розряду надпринципових. Для господарів при нинішньому високому рівні конкуренції у боротьбі за виживання взяти три очки й обірвати восьмиматчеву безвиграшну серію – надзвичайно важливо.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору