Новини змагань

Перша ліга. Герой 21-го туру. Олександр Яровенко.

18:00, 21 березня 2017
ПФЛ та Sport Arena визнали нападника ПФК "Суми" Олександра Яровенка героєм 21-го туру в Першій лізі

Інфографіка: Sport Arena

Для ПФК Суми матч 21-го туру був багато в чому визначальним. Не секрет, що Анатолій Безсмертний, який очолив команду цього місяця, став четвертим за ліком головним тренером сумчан у сезоні (якщо не рахувати в.о.). Постійна зміна наставників несла в собі й кадрову невизначеність – гравці пачками приходили, так само й залишали команду на хвилі невизначеності.

Головна проблема полягала в тому, що призначення Безсмертний отримав трохи більше ніж за два тижні до відновлення сезону, тому вболівальникам було цікаво дізнатися, що вдалося тренерському штабові зліпити в кадровому плані за цей обмежений час.

І результат перевершив усі очікування, сумчани зуміли нав’язати гідний бій ФК Тернополю на виїзді. Уже у першому таймі дебютант команди Олександр Яровенко провів швидкий гол. І хоч тернополянам удалося відігратися, на початку другого тайму син олімпійського чемпіона Сеулу 1988 року вдруге вивів свою команду вперед. Хоча ПФК Суми втратили перемогу на останній хвилині матчу (нічия 2:2), їхня скарбничка поповнилася одним заліковим балом, що вже непогано для виїзду.

Два голи Яровенка-молодшого – сенсаційний результат для новачка сумчан, у яких за весь сезон ніхто не робив дублів. Напевно, що кращого дебюту для футболіста і не вигадаєш. Разом із тим, це більш ніж гідний початок для сумчан, в якому вів гру швидкий Яровенко. Згідно зі звітом кореспондента Sport Arena, стримати форварда було непростою задачею для господарів. «Грали з двома нападниками, один діяв яскраво вираженим, другий – під ним, — сказав у коментарі Sport Arena наставник команди Анатолій Безсмертний. – Стояло завдання перекривати і центральних захисників. Гадаю, що і Яровенко, і Муховиков зі своїм завданням упоралися. Вони спрацювали на команду».

Зважаючи на ситуацію навколо матчу, напругу та інтригу, Sport Arena спільно з ПФЛ України обрала саме цей матч у якості найрезонанснішого, а його лідера Олександра Яровенко визнали Героєм 21-го туру у першій лізі. «Без жодних питань, Юра дійсно був найкращим цього туру, — сказав Sport Arena партнер по атаці Антон Муховиков. – Зрозуміло, що ми лише недавно зібралися під керівництвом нового тренера, в новому клубі, тому особливо познайомитися не мали змоги. Та вже зараз можу сказати, що мені комфортно грати з цим партнером. І що буде далі, покаже час. З нетерпінням чекаю наступного матчу проти Оболоні. Матч точно буде цікавим».

Враховуючи кадрові проблеми ПФК Суми, матч проти аутсайдера був найкращою можливістю у бойових умовах перевірити запас міцності. Було помітно, що сумчани традиційно для цієї пори року фізично ще не в кращих кондиціях, однак були з суперником у рівних умовах. Та все ж Безсмертний похвалив своїх підопічних. «Уся команда зіграла добре, хоча без помилок не обійшлося. Саша виділявся своїм бажанням і самовіддачею. Він зробив великий об’єм роботи на полі, відзначився двічі, допоміг команді здобути важливе виїзне очко. Поки ми ним задоволені, важливо, щоб він продовжував працювати так само і далі», — резюмував Анатолій Петрович.

Зароблене Яровенком пенальті на 11-й хвилині стало дуже важливим стратегічно і сам винуватець епізоду взявся реалізувати цей удар, незважаючи на відповідні футбольні забобони. Форвард розібрався з епізодом бездоганно, що свідчить про психологічну врівноваженість футболіста. «Я нагадав Саші, що часто той, хто заробив пенальті, не підходить до точки. Але я бачив упевненість в його очах і просто підтримав. Як бачимо, все вийшло добре. Він говорив, що до того не реалізував три пенальті і для нього цей удар важливий». А його другий гол на початку другого тайму у плані виконання був фантастичним, адже наважитися пробити з 30-ти метрів у такій ситуації, рішення не з простих.

Наступний матч сумчани проведуть проти амбіційної Оболоні-Бровар, який приїде на «Ювілейним» агресивно налаштованою після поразки Полтави. І тут знову на авансцену мають вийти форварди команди Безсмертного, від якого багато в чому залежатиме доля матчу. «Ми скористалися не лише його швидкісними якостями в матчі з Тернополем, а ще й бажанням, яке зашкалювало, — не приховує Анатолій Безсмертний. – Після травми, яку він залічував восени, помітно, що хлопець скучив за футболом, хоче чогось досягти». Якщо Яровенко отримає місце у стартовому складі на матч проти «пивоварів», то психологічно він буде на підйомі після 21-го туру. А партнер ПФЛ України німецька компанія JAKO на одному з найближчих матчів ПФК "Суми" вручить Герою 21-го туру у першій лізі Олександру Яровенко фірмову футболку на згадку про цю номінацію.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору