Новини змагань

21-й тур: ЕЛІТний дебют, зміна лідера, нестримна «Десна» + інфографіка відвідуваності

16:05, 20 березня 2017

Весняна частина сезону змагань ПФЛ стартувала цікавими матчами 21-го туру

"Рух" - "Металург" - 6:1. Фото: Євген Кравс

З великими сподіваннями очікувався старт весняної частини сезону 2016/17, і у підсумку виправдав очікування вболівальників. Кожен матч – це окрема історія, адже має власні цікавинки і особливості. Та все ж прес-служба ПФЛ виділила п’ять найбільш резонансних подій туру.

 

Творимо історію

21-й тур чемпіонату України серед команд другої ліги назавжди увійде в історію нашого футболу. Адже ще ніколи команди ПФЛ не проводили свої матчі на стадіонах класу «Еліт». Своє ім’я до славного літопису Ліги записав лідер другої ліги - «Рух» з Винників, який останніми роками вже привчив нас до нестандартних ходів. Матч на стадіоні «Арена-Львів» як раз із таких. Щонайменше ще один матч – у 23-му турі проти «Кремня» - пройде у Львові на арені, яку будували спеціально до Євро-2012. Ця гра стане справжньою окрасою 23-го туру за два тижні, адже не на життя зійдуться лідери другої ліги.

Історичний матч показало одразу два телеканали: наживо - Спорт2 та обласний канал НТА (Львів), у записі - XSPORT.

Пресинг «Десни»

Продовжує тиснути на лідерів першої ліги - «Іллічівець» та «Верес» - чернігівська «Десна». Цього року керівництво клубу чітко окреслило амбітні завдання і від туру до туру доводить це на справі. У стартовому весінньому турі підопічні Олександра Рябоконя в гостях перемогли харківський «Геліос». І хоча цей успіх був мінімальним - 1:0, він усе ж дозволив чернігівцям не тільки міцно закріпитися у трійці лідерів, але і значно скоротити відрив від маріупольців та рівнян.  Особливо з урахуванням того, що опоненти очки в 21-му турі синхронно втратили.

Фото: gelios.ua

Зміна лідера

Вже після першого весняного туру в чемпіонаті змінився лідер. Розгромивши на власному полі запорізький «Металург» - 6:1, першу сходинку собі повернув «Рух». А ось «Кремінь», який очолював «турнірку» впродовж останніх місяців, невдало провів гру у Горностаївці, де поступився місцевому «Миру» - 1:3. Отож боротьба за медалі найвищої проби розгорнулася з новою силою, адже окрім вищеназваного дуету, є ще «Жемчужина», котра за втраченими очками потенційно не поступається клубу з Винників.

Новий кращий асистент

29-річний півзахисник «Тепловика-Прикарпаття» Володимир Боришкевич став одним із творців перемоги його команди над «Енергією» з Нової Каховки - 3:1. Володимир двічі вдало асистував партнерам. У першому випадку Боришкевич результативно відпасував Ігорю Худоб’яку, який забив другий м’яч, а потім відмінну передачу від Володимира отримав Ігор Комар, після чого «Енергія» капітулювала остаточно.

Завдяки двом результативним передачам Боришкевич у гонці асистентів наздогнав Андрія Сторчоуса, який в осінній частині чемпіонату захищав кольори «Кремня». Тепер у них по вісім вдалих передач. Однак Боришкевич у другій лізі грає і донині, а Сторчоус вже встиг дебютувати у складі першолігового «Черкаського Дніпра».

Володимир Боришевич (у центрі в зеленій формі). Фото: galka.if.ua

Перша ластівка

Окрім матчу на «Арені-Львів», клуби ПФЛ відкрили ще одну цікаву сторінку у власній історії. Вперше матчі команд Ліги узявся транслювати канал XSPORT, що стало можливим завдяки підтримці агрофірми «П’ятихатська». Матч із Миколаєва, де місцевий однойменний клуб мінімально (1:0) переміг «Інгулець», глядачі мали змогу спостерігати на ТВ у високій роздільній якості Full HD, із застосуванням п’яти камер, з повторами, яскравими титрами та авторитетним коментатором Олександром Сукманським. Цікаво, що згідно зі статистикою кількість унікальних глядачів цієї трансляції склала більш як 315 000 чоловік. А це є досить значним показником.

Тепер із нетерпінням чекатимемо на суботній двобій між «Полтавою» та «Іллічівцем», який також покаже цей всеукраїнський спортивний канал.


Початок футбольної весни: відвідуваність, голи та порушення 21 туру змагань першої ліги


Статистика 21 туру змагань другої ліги: відвідуваність, голи, порушення

 

 

Прес-служба ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору