Новини ліги

Без компромісів. Анонс матчів. Перша ліга. 21-й тур

14:00, 17 березня 2017

Анонс матчів 21-го туру у першій лізі

Фото: gornyak-sport.net

Клуби першої ліги стартують у весняній частині змагань після більш як тримісячної перерви. Зважаючи на те, скільки зіркових прізвищ поповнило клуби, очікується дуже запеклі і статусні протистояння у завершальній частині сезону 2016/17. Йдеться як про верхню частину турнірної таблиці, так і її підвалин.

ПФЛ України завдяки оновленому сайту відкриває для вболівальників нові можливості. Перш за все це стосується наявності архіву усіх матчів змагань ПФЛ, починаючи з сезону 1996/97. Разом із тим більш функціональним стає онлайн матчів – окрім традиційних відеотрансляцій та оновлення рахунків у режимі LIVE, уболівальники зможуть тепер знайомитися зі стартовими складами команд перед матчами.

Попри все, Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


18 березня 2017 рік. 15:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Полтава»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: Продан – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Статусне протистояння минулорічного бронзового призера та учасника чвертьфіналу Кубка України. Наразі суперники ще й сусідять у турнірній таблиці, причому, «Оболонь-Бровар» випереджає полтавців лише на три очки, які гості втратили через штраф від КДК. У матчі проти полтавців господарям не допоможе провідний форвард Продан.

Полтавська команда проходила підготовку вдома, організувала турнір на Кубок Пожечевського,який вже став традиційним (ФК «Полтава» став четвертим), а от «Оболонь-Бровар» взяла участь у Меморіалі Закарлюки, лише в серії післяматчевих пенальті поступившись трофеєм господарям турніру – «Арсеналу-Київ».


18 березня 2017 рік. 14:00. м.Маріуполь. Стадіон «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Перше коло – 3:0

Дискваліфіковані: немає – немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Лідер турніру стартує з домашнього матчу проти «Арсеналу-Київ». Зрозуміло, що після переконливої перемоги в першому колі (3:0 в Борисполі) маріупольці будуть фаворитами протистояння, утім, «Арсенал» провів переконливі збори й вперше в історії виграв Меморіал Закарлюки, який він організовував і проводив. Гості сподіваються нав’язати боротьбу навіть «Іллічівцю», який з низкою досвідчених новачків лишається фаворитом сезону.

Головний тренер ФК "Іллічівець" Олександр Севідов. Фото: fcilich.com


18 березня 2017 рік. 14:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон.

«Миколаїв» - «Інгулець»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Перше коло – 0:1

Дискваліфіковані: немає – Немтінов

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Першим клубом ПФЛ, який цього сезону й за останні роки кваліфікувався у півфінал Кубка України, став якраз МФК «Миколаїв». Тут доречно нагадати, що на шляху до історичного досягнення миколаївці здолали, в тому числі, й петрівців.

У складних турнірних взаєминах між двома клубами є важлива обставина: у першому колі «Інгулець» здолав «корабелів», а єдиний м’яч забив Нвамора з передачі Алексанова, який взимку опинився якраз у стані миколаївців.

Посідаючи 12-е місце, «Миколаїв» лише на одне очко випереджає «Інгулець». Тож навіть без дискваліфікованого новачка Немтінова петрівці спробують взяти максимум у протистоянні проти одного з головних конкурентів.


18 березня 2017 рік. 14:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Перше коло – 1:0

Дискваліфіковані: Бояринцев, Циколія - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

«Нафтовик-Укрнафта» проведе вже другий матч сезону цьогоріч. Поразка в перенесеній зустрічі з «Вересом» вартувала охтирській команді двох гравців – дискваліфіковані провідні оборонці Бояринцев та Циколія, тож гра стане випробуванням глибини складу чвертьфіналістів Кубка України.

Що стосується гостей, то оновлений «Гірник-Спорт» зіграє під керівництвом нового головного тренера. Сергій Пучков задіяв, зокрема, екс-охтирця Разуваєва.


18 березня 2017 рік. 15:00. м.Черкаси. КП «Центральний стадіон».

«Черкаський Дніпро» - «Скала»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Перше коло – 0:0

Дискваліфіковані: немає - Білоус

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Фото: fcskala.com

Офіційний дебют Вадима Євтушенка припав на матч проти «Скали». Стрийська команда, оптимувавши взимку склад, не зможе розраховувати не лише на низку недавніх лідерів, які полишили «Скалу», а ще й дискваліфікованого захисника Білоуса.

«Черкаський Дніпро», навпаки, обійшовся лише точковими змінами у складі, тож на зіграності постарається взяти своє й реабілітуватися за нічию в першому колі в Стрию. Не забуваймо: «Черкаський Дніпро» був рейтинговим лідером перед новим сезоном як срібний призер минулого чемпіонату.


18 березня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Сонячний».

«Геліос» - «Десна»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: Глушицький - немає

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Безумовно центральний матч туру – протистояння четвертої та третьої команд поточної першості. Наразі «Геліос» відстає від чернігівців на п’ять очок, і у випадку невиграшу втратить хорошу нагоду скоротити до мінімуму цей розрив.

Що ж стосується «Десни», то їй на руку дискваліфікація основного оборонця господарів Глушицького, а також той факт, що «сіверяни» добре знайомі з харківським стадіоном, адже через реконструкцію власного стадіону вже гостювали в цьому місці й навіть проводили тут умовно домашні матчі.


18 березня 2017 рік. 14:00. м.Вараш, Рівненська область. Стадіон «Ізотоп».

«Верес» - «Колос»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Перше коло – 1:2

Дискваліфіковані: Лебедь - Козир

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

«Верес» після перемоги над охтирським «Нафтовиком-Укрнафтою» наблизився до лідера на відстань перемоги (при двох очках різниці кожна осічка «Іллічівця» при виграші рівнян дасть їм змогу очолити таблицю).

Утім, «Колос» – складний суперник, який минулого сезону завоював золоті медалі при срібних у рівнян. «Верес» і вже в нинішньому сезоні двічі протистояв ковалівцям, на кубок їх обігравши, а в чемпіонаті зазнавши поразки.

Ковалівці не так давно повернулися з зарубіжних зборів і з кількома серйозними новачками сподіваються давати бій навіть більш успішним претендентам на медалі. «Колос» має дискваліфікацію у вигляді основного захисника Козиря, утім, взимку оголошувалося, що він завершує виступи за ковалівців і переходить у клубі на нову відповідальну роботу.


19 березня 2017 рік. 15:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Авангард»

Арбітр – Дмитро Шурман (Київська область)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: немає - Євдокимов

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Оновлена «Буковина» під керівництвом Олега Ратія збирається грати тільки на перемогу в матчі проти краматорської команди – наразі «Авангард», який іде дев’ятим, випереджає чернівчан відразу на 8 очок.

Гостям не допоможе Євдокимов, який перебрав карток. Проте обидві команди суттєво обновилися, так що кадрового потенціалу їм має вистачити.


19 березня 2017 рік. 16:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон»

«Тернопіль» - «Суми»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Перше коло – 1:1

Дискваліфіковані: Бабич, Богданов, Червонецький - Душин

Стартові склади та пряма відеотрансляція – тут

Аутсайдер турніру ФК «Тернопіль» давно знаходиться на дні таблиці, тож ризикує програти тяжку боротьбу за виживання у першій лізі. Для того, щоб досягти тут успіху й не розраховувати на таке диво, яке було в минулому сезоні, треба обігрувати всіх безпосередніх конкурентів.

До яких належить і оновлений сумський колектив, який з весни веде Анатолій Безсмертний. Гості не зможуть розраховувати на одного із небагатьох гравців, які лишилися з осені – Душин перебрав карток, як і відразу троє тернополян.

Наразі ПФК «Суми» мають 18 очок і йдуть на 16-му місці. ФК «Тернопіль» замикає таблицю, маючи на 8 очок менше. Це буде класичний матч «за шість очок», від підсумку якого, багато в чому, залежатиме старт весняної боротьби аутсайдерів.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору