Новини ліги

#житифутболом. Євро-2012: емоції і фотографії

22:18, 15 березня 2017
Історія відомого фотографа Анатолія Спиці, яка доводить, що варто #житифутболом, адже це незабутні емоції
Професіональна футбольна ліга України у рамках проекту #житифутболом пропонує вболівальникам на сайті pfl.ua та на сторінках Ліги у соцмережах розповідати, за що саме вони люблять свою команду, які найбільш пам’ятні моменти, пов’язані зі своїми емоціями вони хотіли б виділити. Пропонуємо яскраву історію відомого фотографа Анатолія Спиці з Євро-2012.
 
"Змалечку грав у шкільній, а згодом студентській команді, здебільшого на позиції воротаря, - згадує Анатолій. - Тому перемоги та невдачі голкіперів мені завжди були більш зрозумілими.

Любов до футболу та улюбленої команди, до якої хотілося бути якомога ближче, надихнула мене на думку стати позаштатним фотокором. Це дало змогу дивитися та відчувати футбол у всіх його проявах на відстані простягнутої руки, та ще й з фотокамерою! У футболі мене цікавило все. Гра, яку бачать усі, робота тренера, тренування, те, чим живуть футболісти до матчу та після нього, підготовка газону, робота стадіону як комплекс заходів. А ще хотілося побачити життя футболу до та після гри. І дати це побачити вболівальникам за допомогою фотографій.

Чемпіонат Європи в Україні став для мене великою удачею, радістю. З'явилася можливість побачити великий футбол не на екрані телевізора, а на власні очі.

Памятаю, як радів напису "Україна" в руках Платіні. Велика кількість журналістів шукали привід сказати, що нам не потрібен цей турнір в Україні, що ми не готові, це не для наших людей. Я ж, в свою чергу, вбачав у цьому виключно позитив: радів за наших уболівальників і сподівався на чудову перспективу для вітчизняного футболу в цілому.

Найяскравіші спогади на чемпіонаті Європи - це ливень на матчі з французами. Про цей матч багато написано, багато відзнято. Виходили навіть спеціальні випуски журналів. Часто не футбольних. Того дня мою фотокамеру залило ще на початку матчу.

Анатолій Спиця: "Я грав проти чемпіона світу та Європи з футболу Робера Піреса"

Знімати сам матч у мене не було змоги. Завдяки цьому дощу я збагнув різницю між двома конкуруючими виробниками фототехніки. А якщо точніше, то між їхнім сервісом та ставленням до фотографів. Тільки дякуючи другу-фотографу вдалося врятувати камеру. Уже наступне тренування нашої збірної я міг знімати.

Уявіть собі: протягом усього життя ви чуєте про польоти на Місяць та Марс, про інопланетян, які, мабуть, існують. А зараз ви крокуєте цим Марсом, а вас зустрічають його мешканці і зрозумілою вам мовою пропонують пограти з ними в футбол!

Саме такі емоції мене переповнювали, коли мені видали бейдж, який дає право під час матчів зайняти місце на периметрі поля для фотозйомки, коли побачив себе у списку, і не важливо, в якій черзі на отримання перепустки на поле (а їх було три, для обрання найкращих місць). Коли виходив на поле, щоб фотографувати зірок футболу, яких досі бачив лише на екрані телевізора!

Цей турнір допоміг зрозуміти, що дива трапляються, і вони поруч із нами, але ми вперто не хочемо їх помічати.

Багато фотографів, байдужих до футболу, бігали за яскравими вболівальниками, ніби той Шарик із Простоквашиного. А потім робили неперевершені фотовиставки.

Це був Великий Футбол, драйв, мегапозитив, досвід, знайомства, емоції, які неможливо забути. Тим паче, якщо у тебе цілий фотоархів цих емоцій"!

До кінця Чемпіонату сезону 2016/17 відбудеться нагородження переможців за результатами вподобань на сторінках ПФЛ в соцмережах - ЩОТИЖНЯ.
Партнером з фотоконкурсу є ТМ JAKO, що нагородить щасливчика фірмовим рюкзаком. Підтримуйте своїх! Відправляйте фотографії або історії на marketing@pfl.ua, будьте активними та отримуйте подарунки!
#житифутболом, #ПФЛ, #людизакадром

Анатолій Спиця, для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору