Новини змагань

Горілий: до "Ниви-В" запросив почесний президент

09:20, 12 березня 2017

Відомого функціонера Володимира Горілого представили в якості головного тренера ФК "Нива-В"

Володимир Горілий. Фото: niva-v.com.ua

У суботу, 11 березня, вболівальники "Ниви-В" дізналися ім'я нового головного тренера команди – 51-річного Володимира Горілого, відомого в минулому гравця київського "Динамо", "Дніпра" і національної збірної команди України. Його представив футболістам і журналістам почесний президент нивівців Василь Вовк. Він укотре нагадав завдання на сезон, яке стоїть перед Володимиром Горілим і тренерським штабом (старший тренер Юрій Солов'єнко та його асистенти залишаються) – путівка до першої лігу в нинішньому сезоні.

Володимир Горілий розповів, як збирається виконувати поставлені завдання, зробив перші висновки щодо складу та рівня кваліфікації дорученого йому колективу, а також нагадав про свій тренерський досвід та виступи піл керівництвом Валерія Лобановського.

– Я починав свою кар’єру тренера у «Кривбасі-2», де був помічником нині покійного Вадима Тищенка, яки грав у Вінниці ще в часи союзу. Потім вісім років тренував друголіговий «Дніпро-2» та дублюючий склад дніпровського «Дніпра». Після цього була невеличка пауза, яка буває, мабуть, у всіх тренерів. Згодом працював головним тренером юнацької збірної України U-20.

– Володимире Івановичу, чим Вам цікава робота у Вінниці?

– Те, що я почав працювати у «Ниві-В» - заслуга в першу чергу почесного президента клубу Василя Вовка. Він мене переконав піти на посаду головного тренера. Мушу одразу зізнатися, що я не дуже добре знайомий зі специфікою другої ліги. Але вважаю, надолужу під час роботи.

– Які шанси у «Ниви-В» підвищитись у класі?

– Завдання виходу до Першої ліги не було. Поки що відставання «Ниви-В» від лідерів достатньо велике. Але ми будемо  намагатися радувати вболівальників якістю гри, а з нею прийдуть і результати.

– Ви вже встигли оцінити кадровий потенціал команди?

– Я відвідав товариську гру «Ниви-В» у Києві з першоліговим «Арсеналом» (0:0). На жаль, там була відсутня група лідерів нашої команди. Мені сподобались певні моменти у грі. Але також я виявив позиції, які необхідно підсилити та закривати.

– Встигнете дозаявити гравців на ці проблемні позиції?

– Наскільки мені відомо, зараз ми можемо дозаявити лише вільних агентів. Тому не все так просто. Говорити, які є слабкі місця у складі, зараз недоречно. Можливо, ми попрацюємо, і проблемні позиції насправді не будуть такими.

– Що Вам запам’яталось з кар’єри гравця під керівництвом Валерія Лобановського?

– Валерій Васильович, насамперед, був людиною слова. Те, що він обіцяв, завжди виконувалось. Водночас і всі його вимоги також виконувались.

– А з ким у славетному зірковому складі київського «Динамо» 80-х найкраще взаємодіяли?

– Я грав разом із Олегом Кузнєцовим, Андрієм Балем, Володимиром Безсоновим, Павлом Яковенком, Олексієм Михайличенком… Перераховувати цю плеяду футболістів можна дуже довго. Але, як не дивно, моїм кумиром був Олег Кузнєцов, хоча він лише на два роки старший за мене. Я дуже багато увібрав від нього, хотів бути схожим на цього гравця.


Володимир Горілий народився 11 жовтня 1965 року у Чернігівці (Запорізька область). Радянський та український футболіст, захисник. Чемпіон і володар Кубку СРСР, віце-чемпіон Європи серед юнаків 1984 року у складі збірної СРСР.

За збірну України зіграв три матчі. Дебют – 11 червня 1995 року в рамках відбірного циклу до чемпіонату Європи 1996 року зі збірною Хорватії.

На посаді тренера працює з 1999 року. Тренував «Кривбас-2», дубль дніпровського «Дніпра», юнацьку збірну України (до 20 років).

 

Анастасія Гудзь, pfl.ua

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору