Новини змагань

Перша ліга. Перенесений матч 15-го туру. Анонс

15:00, 11 березня 2017

Анонс перенесеного матчу 15-го туру сезону 2016/17 у першій лізі

У зв’язку з несприятливими погодними умовами матч 15-го туру за участю «Вереса» та «Нафтовика-Укрнафти» за обопільною згодою сторін було перенесено на 12 березня. Саме цим поєдинком офіційно стартує футбольний сезон змагань ПФЛ у 2017 році.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


12 березня 2017 рік. 14:00. м.Вараш, Рівненська область. Стадіон «Ізотоп».

«Верес» (Рівне) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

Арбітр – Сергій Скрипак (Київ)

Дискваліфіковані: немає – немає

Трансляція: ТК "Спорт 2", ТК "Рівне 1" та YouTube

Весна футбольна у ПФЛ розпочинається дуже особливим матчем: хоча між суперниками відразу 12 очок, вони обоє знаходяться в групі лідерів – «Верес» другий, «Нафтовик-Укрнафта» – шостий. Причому, перемога у перенесеному матчі вартуватиме дуже дорого – якщо виграє «Верес», то убезпечить себе від переслідування «Десни» і максимально наблизиться до лідера – «Іллічівця», якщо ж перемогу здобудуть гості із Сумщини – то зможуть не лише відірватися від переслідувачів, а й змістити з п’ятого місця «Колос».

До цього поєдинку суперники готувалися по-різному. «Верес» провів багатоетапні збори в Західній Україні, здобувши 9 перемог і 3 нічиї й жодного разу не програвши. За коефіцієнтом успішності рівненський клуб не знає собі рівних за результатами зимових спарингів.

«Нафтовик-Укрнафта» готувався завдяки участі в Кубку Пожечевського. На полтавському турнірі, де раніше охтирці виходили в фінал, вони цього разу задовольнилися «бронзою».

Команди по-різному поставилися до формування складу на весняну частину сезону. Охтирський клуб лаконічний у змінах – відпустивши досвідченіших Вечтомова та Арвеладзе (в «Інгулець» та «Десну»), він підписав двох новачків – добре знайомого головному тренеру Цюцюру зі «Скали» та Суханова із клубної резервної команди. Це означає, що учасник чвертьфіналу Кубка України буде брати своє зіграністю, монолітністю колективу.

«Верес», у свою чергу, підписав низку новачків. Знову клуб суттєво обновиться, причому, серед потенційних дебютантів є й ті, хто претендуватиме на лідерство в новому сезоні.

«Верес» особливо хороший на своєму полі – лише «Іллічівець» набрав удома більше очок, та й то – завдяки більшій кількості проведених матчів. Однак «Нафтовик-Укрнафта» мав час вивчити стиль рівнян і може знайти протидію. Додамо, що в кінцівці осені охтирці не могли виграти в гостях три матчі поспіль (дві поразки й нічия від «Колоса», «Авангарда» і «Скали» без забитих м’ячів).

Наостанок додамо, що протистояння рівнян і охтирчан почалося ще 30 років тому. За радянських часів «Нафтовик» чотири рази обігрував «Авангард», але тричі поступався і ще тричі грав внічию з рівнянами. У першій лізі 1995-97 років «Верес» двічі поступався «Нафтовику», ще раз вигравши і зігравши внічию.

У цьому поєдинку буде протестовано нововведення офіційного сайту ПФЛ – стартовий протокол матчу буде розміщено у рубриці онлайн-трансляція до матчу.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору