Новини змагань

Безсмертний: у ПФК Суми немає часу на розкачку

10:00, 4 березня 2017

Новий головний тренер ПФК «Суми» Анатолій Безсмертний про плани команди і проблеми за два тижні до відновлення чемпіонату

Після того як китайські інвестори відмовилися від ПФК «Суми», так і не виконавши бравурних обіцянок, тренерський штаб Володимира Лютого у повному складі залишив Суми. І це трохи більше, ніж за два тижні до відновлення весняної частини змагань. Клуб опинився на межі зникнення.

На щастя, городян врятував президент дворазового чемпіона Сумської області «Агробізнес-TSK" Геннадій Свірський. Він підхопив команду, призначивши на посаду головного тренера відомого фахівця Анатолія Безсмертного, який ще в нинішньому сезоні працював у перщоліговому ФК Полтава.

Попередньо до кінця сезону дограє клуб зі старою назвою, а в сезоні-2017/18, можливо, він його змінить. Воно може звучати як ПФК «Суми-Агробізнес –TSK». Тепер все залежить лише від керівництва Сумського НВО, які є власниками клубу.

А поки перед Безсмертним стоїть непросте завдання – за короткий час зібрати команду і в непростих умовах спробувати виконати складне завдання.

«Дійсно, ситуація дуже непроста, – сказав Анатолій Петрович у коментарі прес-службі ПФЛ. – У багато справ клубу ще треба вникнути, але можу сказати, що вони тут були не райдужними. Тому поступово намагатимемося вирівнювати ситуацію. У четвер закрилося трансферне вікно, нам вдалося провести заявку. Дійсно, частина заявлених хлопців із «Агробізнес-TSK», деякі дебютують на професіональному рівні, а хтось вже грав у другій лізі. Про них добре відгукується президент, у них є бажання прогресувати і це дуже важливо».

При цьому, розраховувати на досвідчених футболістів сумської команди Безсмертному не доводиться. «Подивимося, чи зможе молодь допомогти команді. У всякому разі, у них є можливість засвітитися і заявити про себе на такому рівні. Сплав досвіду і молодості? Навряд чи вийде. Койдан і Брікнер у заявці? На жаль, їх не буде в нашій команді. Але поки рано про щось говорити, адже я сам тільки цього тижня отримав запрошення очолити команду. Подзвонили президент Сумської федерації Андрій Прохорович і президент «Агробізнесу-TSK» Геннадій Свірський, запропонували. Я поки навіть не встиг сформувати свій тренерський штаб, хоча, звичайно, команда  однодумців у мене є».

У будь-якому випадку, у команди немає часу на розкачку. «Вже проводимо активну підготовчу роботу, знайомлюся з виконавцями, – говорить Безсмертний. – В четвер-п’ятницю провели по два тренування, вранці і ввечері. Плануємо всі збори пройти уСумах, адже часу щось організовувати і кудись їхати немає. Зараз шукаємо спаринг-партнерів, щоб придивитися до футболістів для початку. Особисто знаю кількох хлопців з команди, може не настільки близько, щоб вже робити висновки, але я ж стежив за чемпіонатом. Хоча багато нових імен, нові обличчя. Поки одна завдання – зберегти прописку в Першій лізі».

Тим часом став відомий список спаринг-партнерів команди Безсмертного аж до відновлення чемпіонату. На 5 березня запланований поєдинок з одним із аматорських клубів Сумщини – (відбудеться на полі ФЦ "Барса"), 6-го "городяни" зустрінуться з запорізьким "Металургом" (ФЦ "Барса"), а 11-го вирушать в Копили Полтавської області, де зіграють з краматорським "Авангардом". Після чого розпочнеться безпосередня підготовка до першого офіційного матчу року з ФК "Тернопіль".

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору