Новини змагань

Дозаявки клубів ПФЛ: володар призів Білорусі та іранець – в «Арсеналі-Київ»

18:00, 2 березня 2017

Прес-служба ПФЛ інформує про дозаявки клубів першої та другої ліг.

"Арсенал-Київ". Фото: arsenal-kyiv.com

Продовжується заявковий процес клубів ПФЛ. Інформуємо про новачків клубів першої та другої ліг.

«Арсенал-Київ» посилився низкою нових виконавців. Гравцями столичного першолігового клубу стали 30-річний форвард Олександр Батальський (останній клуб – «Черкаський Дніпро»), 28-річний хавбек Дмитро Зозуля («Зугдіді» Грузія), 35-річний півзахисник Артем Старгородський («Шахтар» Білорусь), 20-річний нападник Павло Федосов (ПФК «Суми»), 24-річний захисник Олександр Шевченко («Енергія»).

Звісно, найгучніше ім’я серед перелічених – Старгородський. Вихованець столичного футболу, який грав за «Арсенал» ще у Прем’єр-лізі, є дворазовим переможцем Всесвітньої Універсіади з футболу, а також фіналістом Кубка України 2013 року. Останні три роки провів у Білорусі, у складі солігорського «Шахтаря» ставши одноразовим срібним (2016) та дворазовим бронзовим призером чемпіонату Білорусі (2014, 2015), а також володарем місцевого Кубка 2014 року.

Також «Арсенал-Київ» дозаявив іранського захисника Шаяна Таґаві. 24-річний легіонер перебував у столичному клубі ще з осені, а до цього виступав за друголіговий клуб «Парс Джунубі» (місто Джем, Іран).

МФК «Миколаїв» посилився чотирма гравцями. Це – 19-річний захисник Владислав Барський («Суднобудівник»), 27-річний півзахисник Сергій Алексанов («Інгулець»), 22-річний нападник Артем Кулішенко («Реал Фарма») та 27-річний форвард Моріс Маурі Мусекела Пакоме (Кот д’Івуар, останнім часом грав на аматорському рівні в Україні). Нагадаємо, що миколаївська команда представляє ПФЛ у півфіналі Кубка України.

Нарешті, низка новачків посилила основну команду стрийської «Скали». В основному, це гравці з юнацького складу клубу, який виступає в Чемпіонаті U-19 Прем’єр-ліги. Перелічуємо всіх за амплуа: захисники – Вадим та Ярослав Альохіни, Олег Луців; півзахисники – Сергій Мельник, Артем Челядін; нападники – Максим Білас, Василь Герег, Микола Ісаєв, Віталій Кузів, Юрій Черепущак.

До новин другої ліги. «Арсенал-Київщина» додав до своєї заявки ще чотирьох новачків. 19-річний півзахисник Владлен Шкуратько пройшов школу в юнацьких складах «Зорі» та «Олександрії», а останнім часом грав за «Оболонь-Бровар-2» (Київ) у вищій лізі чемпіонату столичної області. Його одноліток і колега за амплуа Руслан Патрик прибув із Одещини (ФК «Чорноморськ»), 17-річний форвард Максим Нагорний – із Буковини (ФСК Слобода), а для 20-річного Романа Гутирі, який останнім часом грав у латвійському "Бабіте", буде перший професональний контракт.

Визначилася з новачками й «Енергія». Їх п’ятеро: 24-річний захисник Ілля Пільтенко («Кремінь»), троє півзахисників – 17-річний Дмитро Бондаренко (ФК «Олександрія» U-19), 23-річний Тарас Ковальчук («Кристал») та 21-річний Вадим Розсохатий (СК «Чорнянка») та 23-річний Сергій Молочко («Агродім» Бахмач).

ФК «Нікополь» додав у заявку ще трьох новачків. 22-річний захисник Павло Мілесин раніше грав за ФК «Петриківка», а 22-річний хавбек Олег Білий та 21-річний форвард Михайло Коломоєць – за «Колос» (Зачепилівка).

Насамкінець – про лідера другої ліги. «Кремінь» дозаявив трьох новачків. 22-річний захисник Євген Кравчук раніше грав за ПФК «Суми», а двоє півзахисників, 31-річний Максим Лісовий та 25-річний Єгор Іванов, – за ФК «Полтава» (причому, Іванов вже свого часу виступав за «Кремінь»). Також кременчуцькому клубу вдалося домовитися з «Черкаським Дніпром» щодо продовження орендної співпраці з півзахисником Леваном Кошадзе.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору