Новини змагань

Новини ПФЛ: "Іллічівець" грав у волейбол, "Суми" - оновлюються

19:00, 26 лютого 2017

У черговому дайджесті розповідаємо, чим живуть перша і друга ліги під час зимового антракту сезону-2016/17

Нагадаємо, що на полях Києва і його передмістя завершився Меморіал Сергія Закарлюки, який проводив ФК "Арсенал-Київ" - кияни його й виграли. "Каноніри" здобули Кубок Закарлюки, відвоювавши його у минулорічного тріумфатора.

Арсенал-Київ Д2 – Оболонь-Бровар (Київ) Д2 – 1:1, пен. 5:4

Голи: Семчук, 28 – Корольчук, 80

ФК "Арсенал-Київ". Фото: Артура Валерка

Приазовці перевели дух


Вихідні дні маріупольці провели, граючи у волейбол. Фото: fcilich.com

Лідери першої ліги на передсезонному зборі в Туреччині отримали відразу чотири дні на відпочинок. Другий цикл підготовки підопічні Олександра Севідова почали 24 лютого, а завершать 10 березня. Нагадаємо, в першій частині збору "Іллічівець" провів чотири спаринги, в яких досяг однієї перемоги, двічі зіграв внічию і один раз програв. За час другого турецького циклу маріупольці мають намір зіграти чотири контрольні матчі.

Тим часом, стали відомі всі новачки команди, що увійшли до її заявку на весняну частину сезону. Їх п'ятеро. Це захисники Жичиков, Мигунов, Новотрясов і півзахисники Рудика з Яворським.


Рівняни вирушили на Закарпаттz


Закарпаття нині у владі зимової сльоти Фото: veres.club

Підопічні Володимира Мазяра в Ужгороді почали третій цикл зимової підготовчої роботи. Нинішня погода на Закарпатті аж ніяк не сприяє проведенню тренувань в нормальних умовах. Для роботи там зараз dони, м'яко кажучи, дуже навіть несприятливі. Програму спарингів на даному зборі "Верес" відкрив 25 лютого.


Знову манить "Десну" турецьке Середземномор'я

Команда Олександра Рябоконя, який 21 лютого відзначив своє 53-річчя, в суботу, 25 лютого, знову взяв курс на Анталью, де проведе заключний етап зимової підготовки. Під час  першого циклу роботи в Туреччині "Десна" зіграла шість спарингів, два з яких виграла, три програла і в одному поєдинку задовольнилася нічиєю.

Наставник сіверян на майбутній етап підготовки намітив проведення 4-5 контрольних ігор. Також буде продовжено перегляд можливих новачків.

«У нас ще є пара футболістів непідписаних, які були з нами на зборах. Швидше за все, з ними оформимо трудові угоди. Брати на перегляд вже нікого не будемо. На першому турецькому зборі у нас було 25 футболістів: 22 польових гравців і три воротарі. Швидше за все, в команді залишиться 23 гравця. З новачків поки оформлено стосунки з Арвеладзе і Лисенко», — розповів Олександр Рябоконь.


"Геліос" в Туреччині без перемог

Харків'яни, зимуючі на четвертій позиції в першій лізі, взяли дводенну паузу між першим і другим циклами збору в Анталії. Програму стартового етапу роботи на березі Середземного моря підопічні Сергія Сизихина завершили контрольним матчем зі словацькою командою "Попрад". Зустріч завершилася внічию – 1:1. Автором голу став форвард "Геліоса" Сергій Кравченко.

Забитий нападником м'яч став прем'єрним для "Геліоса" на поточному турецькому зборі. Нагадаємо, у двох попередніх спарингах "сонячні" програли 0:1 "Металургу" з Бекабада і розійшлися миром 0:0 з "Алмаликом" з Узбекистану.


"Колос" освоюється в Антальї

Підопічні Руслана Костишина відправилися на підготовчий збір до Туреччини. Перед вильотом ковалівці посилилися захисником Охрончуком, хавбеком Клименчуком, а також продовжили контракт з голкіпером Яшковим.

24 лютого "Колос" провів перший в історії клубу міжнародний товариський матч. З суперником – ФК "Акжайик" з Казахстану - зіграли 2:2.


"Нафтовики" поступилися "Полтаві"

"Полтава" впоралася з Охтиркою.

Почавши свій третій тренувальний збір на клубній базі футбольного клубу К "Полтава", гравці "Нафтовика-Укрнафта" саме господарів поля зробили своїм першим суперником. На полі, на відміну від побуту, полтавчани не проявили гостинності і перемогли 3:1. У городян голи забили Трояновський і Нехтій (обидва – з пенальті), а також Дегтярьов, у "Нафтовика" відзначився Передистий.

Як не помітити, що в цьому спарингу "Полтава" змогла взяти у команди Володимира Книша реванш за поразку в матчі за 3-е місце в Кубку Віктора Пожечевського, який нещодавно пройшов у Полтаві.

Думається, не зайвим буде нагадати, що перед початком нинішнього збору нафтовики поповнили свої ряди екс-нападником "Скали" Цюцюрою.


"Полтава" й "Авангард" розходяться миром

Через кілька днів після контрольного матчу з "Нафтовиком" підопічні Юрія Ярошенка на своїй тренувальній базі в селищі Копили провели спаринг із "Авангардом. У складі краматорчан у матчі взяв участь екс-хавбек "Геліоса", "Нафтовика-Укрнафта", "Гірника-Спорту", "Сум" і тієї ж "Полтави" Марат Даудов. Саме він на початку другого тайму вивів "Авангард" вперед. На гол у його виконанні городяни відповіли на 76-й хвилині. Дегтярьов точно пробив з 11-метрової позначки. Нічия 1:1.

 

Пивовари посилили захист

Пивовари не забувають про трансферну діяльність. Нагадаємо, днями вони розлучилися з атакуючим півзахисником Іллею Коваленко, натомість уклали контракти з захисниками Рустамовим і Шаповалом з ФК "Тернопіль".

А щодо від'їзду Іллі Коваленко, то незабаром він може стати гравцем "Десни".


"Інгулець" заміну провів

Наставник петрівців Сергій Лавриненко провів чергове зміцнення середньої лінії своєї команди. Уклавугоду з "Інгульцем" 31-річний захисик Світличний, відомий за виступами за "Металіст", "Кримтеплицю", "Титан" і "Нафтовик-Укрнафта". Останнім клубом хавбека був екзотичний "Грін Стрітс" - клуб на Мальдівах.

Тим часом, оголосив про своє рішення завершити професіональну кар'єру 32-річний Гвоздевич. Свого часк він захищав кольори "Кривбасу", "Зірки", "Олександрії", "Гірника" та "Миколаєва". Гравцем "Інгульця" він став перед початком поточного сезону.


"Буковина" продовжує перегляд

Команда з Чернівців у черговому зимовому спарингу помірялася силами з аматорського "Нивою" з Теребовля. У зустрічі тренерський штаб "Буковини" знову переглядав велику кількість ймовірних новачків. Як наслідок, злагодженості дій команди на полі це не допомагало, і вона програла 0:1.

З осіннього складу колективу в грі брали участь Філіпенко та Чернобай, а також Терехов, Темерівський, Бойчук, Найко, Батрак, Дорош, Раца, Сніжко, Геник і Шишигин.

 

 

"Суми" вірять у краще

 


Городяни не зневіряються. Фото: fc.sumy.ua

Городяни "Сум", незважаючи на незрозумілу ситуацію з інвесторами клубу з Китаю, продовжують підготовку до сезону. Підопічні Володимира Лютого тренуються в дворазовому режимі на полі центру "Барса" і в легкоатлетичному манежі. А сьогодні, випереджаючи ранкове заняття, наставник "Сум" озвучив гравцям обнадійливу новину.

«Якщо в найближчі дні ми не отримаємо фінансову підтримку від китайських інвесторів, то вже в понеділок (тобто, 27 лютого. – прим. Ю. О.) у команди може з'явитися новий спонсор та з вами підпишуть контракти», — наводить слова Лютого офіційний сайт сумчан.

Зараз у тренувальному процес команди беруть участь 19 гравців, сім з яких знаходяться на контракті. Це Богачов, Бородай, Ігнатенко, Литвиненко, Меркушов, Жаріков і Кабанюк. Сум можуть стати Новачками Кропив'яний, Захаревич, Луговий, Штанько, Яровенко, Душин, Суходуб, Зрыбняк, Комлєв, Ярослав Сидоренко, Биків і Кириленко.


"Жемчужина" відповіла МФК "Миколаїв"


Миколаївці поквиталися з одеситами. Фото: fczhemchuzhina.od.ua

Одеська команда відвідала городян "Миколаєва". Близько тижня тому команди зустрічалися між собою в Одесі, і тоді "Жемчужина" здобула вольову перемогу – 2:1.

З таким же рахунок завершилася і друга зустріч команд. Але  цього разу успіх прийшов до команди Руслана Забранський. Слабкою втіхою для підопічних Дениса Колчина став точний удар у виконанні Малюка на 25-й хвилині матчу.


"Балкани": курс на Туреччину

Команда Андрія Пархоменка вирушила до Туреччини, де проведе основний етап підготовки до весняної частини сезону. У першому спарингу в Сіде, де розквартировані гравці і тренери Балкан, вони помірялися силами з молодіжною командою "Тобола" з Костонаю. Дубль Урсуленко, а також голи Саламахи, Вадима Златова і Козяра зорянцям принесли велику перемогу – 5:0.

Як не відзначити, що перед вильотом за кордон "Балкани" внесли в свою весняну заявку відразу п'ять нових імен. А саме, голкіпера Лукаша, хавбеків Цымбаларя і Шаповаленко, Козяра нападника і досвідченого захисника Любчака.

"Мир" починає третій збір

Команда Віктора Багатиря 24 лютого почала третій цикл зимової підготовки. Проведуть його футболісти "Миру" в рідній Горностаївці, але на спаринги виїжджатимуть в різні міста.

Тренерський штаб горностаївців уже, судячи з усього, визначився з одним новачком колективу. Ним стане 19-річний екс-півзахисник молодіжного складу "Геліоса" Куліш.


Каховчани сильніші за "Суднобудівник"

"Енергія" з Нової Каховки, що завершила першу частину сезону у другій лізі на восьмій сходинці, провела в рідних стінах контрольний матч з миколаївським "Суднобудівником" – 14-ю командою турнірної таблиці. Підсумок зустрічі підтвердив співвідношення сил команди в табелі про ранги.

На автогол у виконанні свого партнера вже на четвертій хвилині гравці "Енергії" потім відповіли влучними пострілами Бочака і дублем Молочко. 3:1 – каховчани відсвяткували вольову перемогу.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору