Новини ЗМІ

Олександр Рябоконь - про Кварцяного, Гвардіолу і підсилення для "Десни"

11:00, 21 лютого 2017

Сьогодні головний тренер "Десни" Олександр Рябоконь в інтерв'ю інформаційному партнеру ПФЛ України -  FootBoom підбив підсумки других зимових зборів, розповів про новачків та найближчі плани своєї команди.

- Олександре Дмитровичу, підбийте підсумки других тренувальних зборів, котрі відбулися на турецькій землі.

- Збори відбулися в гарних умовах. В Туреччині треба добре постаратися, аби потрапити в погані умови. Все було на найвищому рівні. Провели шість спарингів, де як перемагали, так і зазнавали поразок. В цілому, нічого незвичайного, все як і повинно бути на зборах.

 

- Які завдання ставилися перед командою, і чи все вдалося виконати?

- Основний об'єм роботи  і те, що планувалося, виконали. Загалом працювали над розвитком витривалості. Звичайно, виконували і тактичну роботу.

 

- "Десна" провела шість товариських зустрічей. Ви задоволені рівнем спаринг-партнерів?

- Загалом, так.

 

- У шести матчах чернігівці здобули дві перемоги, три поєдинки програли і один завершився нічиєю. Такий результат можна назвати позитивним чи негативним?

- У цих матчах результат був не надто важливим. На зборах важливіше сама гра і виконання тих чи інших завдань, які ми ставимо перед командою. Єдине, що можу сказати, я зайвий раз переконався, що 18 днів забагато для зборів. Два тижні цілком достатньо, тому з цим і пов'язані результати останніх двох ігор, які ми програли. За непоганої  з тактичного погляду гри, ми пропустили шість м'ячів у цих поєдинках. Очевидно, накопичилась певна психологічна втома у гравців.

 

- Товариський матч з луцькою "Волинню" відзначився скандалом. Розкажіть про це детальніше.

- Цей матч не було заплановано. Ми пішли назустріч луцькій "Волині". "Десна" була у гостях. Луцька команда нас приймала і забезпечувала суддівство. Гра проходила спокійно, з відчутною перевагою нашої команди. Не можу зрозуміти, до чого був такий емоційний вибух Віталія Володимировича (Кварцяного - прим. авт.) і погроза забрати команду з поля? Напевно, це було пов'язано з плином самої гри. Що б не було, той матч ми дограли. Загалом скажу, що збори - це  час для тяжкої праці, але не час для емоцій. Усі емоції попереду, їх потрібно берегти для подальшого сезону.

 

- Ви згодні з думкою Вашого колеги Віталія Кварцяного, що арбітр того поєдинку діяв упереджено?

- Ясна річ, ні. Суддівство було нормальним. Ще раз повторю, поле та арбітраж надавав суперник. Жодної грубості з обох сторін не було. Увесь матч проходив у джентльменській манері.

 

- Ваша команда однаково успішно діяла проти дублюючого і основного складу "Волині". На Вашу думку, якщо "Десна"  вийде до УПЛ, могла б вона не загубитися і успішно діяти проти багатьох колективів?

- Поживемо - побачимо. На це питання легко відповісти голослівно, але попереду ще важка боротьба за місце у Прем'єр-лізі. Спершу необхідно взяти цю висоту, а потім міркувати про решту.

 

- Які позиції "сіверян" потребують підсилення?

- Ми вже цілком укомплектовані, залишилось розвивати найсильніші якості футболістів, які у нас є.

 

- Чи веде керівництво клубу переговори з потенційними новачками? Чи варто "Десні" чекати на підсилення до старту чемпіонату Першої ліги?

- У нас ще є кілька непідписаних футболістів, які були з нами на зборах. Швидше за все, з ними оформимо трудові угоди. На перегляд вже нікого не братимемо. На перших турецьких зборах у нас було 25 футболістів: 22 польові гравці і 3 воротарі. Ймовірно, в команді залишаться 23 гравці. Із новачків поки що оформлені контракти з Арвеладзе та Лисенком.

 

- Розкажіть про сильні якості цих виконавців.

- Арвеладзе підсилить і урізноманітнить наші атакувальні дії. Він футболіст розумний і технічний. Що до Володимира Лисенка, то цей гравець не потребує представлення. Він уже пройшов значний шлях в командах Прем'єр-ліги.

 

- Як вони проявили себе на зборах?

- Їм було досить складно. Ми працювали у режимі витривалості, свіжості бракувало. Останні ігри проводили на фоні втоми та колосальних навантажень. Думаю, що Лисенко та Арвеладзе, як новачкам, доведеться набагато складніше. Впевнений, що на наступних зборах вони виглядатимуть значно краще.

 

- Взимку з командою тренувався 36-річний чернігівець Олександр Піщур. Цей футболіст просто підтримував форму з "Десною" чи існував варіант, за яким він міг лишитись у команді?

- Ми розраховували, що Піщур підсилить нашу команду але, з певних причин, ми не змогли з ним домовитися .

 

- Це причини фінансового характеру?

- Ні, жодних особливих фінансових вимог Піщур не висував. Так склалося, що в нашій команді він не залишився.

 

- В кінці минулого року в ЗМІ з'явилися чутки, що ви були претендентом на пост наставника "Крумкачів". На Вас виходило керівництво білоруського клубу з пропозицією очолити команду?

- Жодних прямих і серйозних контактів не було.

 

- Свого часу Ви пройшли стажування в "Барселоні". Зараз, коли у "Десни" покращились фінансові можливості, чи є можливим теоретично варіант, за яким ви б відправилися переймати премудрості тренерської справи у закордонних колег?

- Я стажувався і в "Барселоні", і в "Ювентусі", у "Мілані", переймав досвід у Бразилії. Це дуже корисний та потрібний процес. Із задоволенням відправився б до низки команд з різних чемпіонатів, які мені цікаві.

 

- Якби була така можливість, у кого із відомих наставників хотіли б повчитися?

- Познайомився б краще з роботою Гвардіоли в "Манчестер Сіті", дуже цікаво зараз виглядає "Севілья", "Наполі", низка німецьких та французьких клубів. е був би корисний досвід. Якщо у мене з'явиться така можливість, я її обов'язково використаю.

 

- 25 лютого Ваша команда відправиться на заключні треті збори, які також відбудуться в Туреччині. Які завдання стоятимуть перед командою?

- Будемо синхронізувати наші командні дії. Також працюватимемо над підсиленням фізичних та швидкісних якостей. Будемо награвати основний склад до старту чемпіонату Першої ліги.

 

- З ким зіграєте в Туреччині? Імена спаринг-партнерів вже відомі?

- Ще не можу нічого сказати з цього приводу. Однак з власного досвіду знаю, що на початку березня в Туреччині будуть казахські, білоруські і, можливо, скандинавські клуби із нижчих ліг. Решта країн вже починають чемпіонат, тому не так просто буде знайти хороших спаринг-партнерів. Чотири-п'ять контрольних матчів ми обов'язково проведемо.

 

Сьогодні, 21 лютого, головний тренер "Десни" відзначає День народження – Олександру Дмитровичу виповнилося 53 роки. Адміністрація ПФЛ поздоровляє наставника "Десни" тренера з цим святом.

Прес-служба ПФЛ

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору