Новини змагань

Новини ПФЛ: "Іллічівець" по нулях, "Буковина" без поразок

15:00, 20 лютого 2017

Минулого тижня став надбанням історії передсезонний турнір в Полтаві – Кубок Віктора Пожечевського. Новим його власником вперше в історії став друголіговий «Кремінь». Команда Сергія Ященка, нагадаємо, у фіналі в серії післяматчевих пенальті здолала петровський «Інгулець» з першої ліги – 4:3.

Фото: fckremen.com


Тим часом, у київському Меморіалі Сергія Закарлюки, який проводить футбольний клуб "Арсенал-Київ», завершилися розбірки в групах. За їх підсумками стали відомі всі учасники чвертьфіналу – за 1-8 та 9-12 місця.


Маріупольців засушило

Одноосібні лідери першої ліги на передсезонному зборі в Туреччині провели два чергових контрольних матчі з грузинським клубом «Мерані» і «Тоболом» із Казахстану. Результати матчів виявилися ідентичними. Команди не порадували забитими голами і розійшлися миром 0:0.

Зустріч з «Тоболом» завершила перший турецький цикл підготовки «Іллічівця».

«Ми рухаємося у правильному напрямку. Є моменти, які мене радують. Але є, безумовно, і негативні моменти. У нас є час (чемпіонат відновлюється за місяць) на виправлення цих нюансів. Будемо працювати далі. Всю заплановану роботу ми виконали. Запропонували хлопцям великий обсяг роботи і вони витримали ці навантаження. Робота була виконана величезна! Ми провели хороші ігри, за винятком спарингу з «Мерані». На цю гру ми не змогли належним чином налаштуватися. В цілому, я задоволений ставленням хлопців. Єдине, що мене завжди засмучує — це травми гравців. У нас одна серйозна травма. Кирило Сидоренко в простій ситуації на тренуванні зламав ніс», — поділився з клубною прес-службою своїми враженнями про збір наставник приазовців Олександр Севидов.


Зима підвела «Верес»

Підопічні Володимира Мазяра завершили другий цикл підготовки до нового сезону, який вони проводили Брюховичах, під Львовом. У першому спарингу даного етапу зимової роботи «Верес» розгромив аматорський ФК «Калуш» – 4:0. Після цього рівняни переграли «Скалу» (4:2).

Далі команда Мазяра розійшлася миром 1:1 з «Рухом» (м'яч провів гравець, який перебуває на перегляді у «Вересі»), а під завісу збору вона переграла любителів з ФК "Миколаїв" – 3:1 (дублем у матчі відзначився Герасимець, який до цього тривалий час перебував у стані травмованих).

«Збори пройшли не на дуже хорошому рівні, це не тільки наша проблема, а й й інших команд першої ліги. Мороз негативно впливав на синтетичні поля. Тільки під кінець газон, на якому ми тренувалися, розмерзся, що дозволило відпрацювати тактичні схеми. Зима підвела. Як наслідок — велика кількість мікротравм. Саме тому в заключній грі ми випустили на поле практично всіх, хто був у нашому розпорядженні», — розповів наставник «Вереса» Володимир Мазяр.

«Геліос» без голів і без перемог

Фото: gelios.ua


Харків'яни на спареному передсезонному зборі в Туреччині провели два перших контрольних спаринги. Результатами в них сонячні свого наставника Сергія Сизихіна і його помічника не порадували. У першій грі «Геліос» зазнав мінімальної поразки 0:1 від сьомий команди чемпіонату Узбекистану-2016 – «Металурга» з Бекабада. У другій - українцям знову протистояв представник узбецької еліти – «Алмалик». Харків'яни знову не забили, але і самі не пропустили – нічия 0:0.

 

23 лютого у «Геліоса» відбудеться завершальний спаринг першого турецького циклу. Тим часом, харків'яни оголосили про підписання контракту з екс-захисником «Динамо-2» Акубардією.


Черкащани повернулися додому

Команда Вадима Євтушенка завершила підготовчий збір у Туреччині і повернулася в рідні пенати. Нагадаємо, що перший тиждень на узбережжі Середземного моря команда працювала без свого наставника. Він у Києві відновлювався після видалення апендикса. З його поверненням «Черкаський Дніпро» зумів зіграти внічию 1:1 з «Динамо» з Батумі. Утім, потім команда програла 0:1 «Нефтчі» з Фергани, але після цього розійшлася миром зі «Сталлю» з Кам'янського – 1:1 (у черкащан відзначився Сторчоус).

 

Лише в заключному контрольному матчі минулого збору хлопці Євтушенко порадували себе переможним результатом. Єдиний точний удар Крамара приніс «Черкаському Дніпру» перемогу над узбекистанським «Металургом» з Бекабада.


Краматорчани на переможній хвилі

«Авангард», який зимує на 9-й сходинці у першій лізі, провів два контрольних спаринги і відзначився в них перемогами. Підопічні Олександра Косевича спочатку відвідали Харків, де помірялися силами з аматорським «Металістом 1925». Голи у виконанні новачка краматорчан Іващенка та Мірошника принесли гостям перемогу – 2:0.

Гра відбулася в Харкові в суботу, 18 лютого, а вже наступного дня авангардівців чекала зустріч у Слов'янську з місцевим «Славхлібом». Гол із пенальті у виконанні екс-гравця «Авангарду» Швидкого, який три роки тому геть зник з футбольного небосхилу, не зіпсував настрій хлопцям Косевича. М'яч у відповідь у виконанні гравця на перегляді і точний удар Полюляха принесли «Авангарду» вольову перемогу – 2:1.

 

Команди Юрія Ярошенка та Сергія Лавриненко після участі в передсезонному турнірі на Кубок Віктора Пожечевського провели між собою додатковий контрольний поєдинок. Гра, яка відбулася на штучному полі клубної бази городян і не визначила переможця – нічия 0:0.

 

Цим матчем обидва колективи завершили чергові цикли підготовки до сезону і взяли кілька днів на відпочинок.


Миколаївців побили одесити

«Миколаївці» не впоралися з «Жемчужиною», fczhemchuzhina.od.ua


Команда Руслана Забранський провела контрольний поєдинок з одеською «Жемчужиною», котра першу частину першості у другій лізі завершила на другій позиції. Гра відбулася в Одесі на полі навчально-тренувальної бази «Чорноморця».

 

Гостей з Миколаєва порадував швидкий гол у виконанні івуарійця Моріса Пакоме, який перебуває на перегляді. Але його виявилося замало навіть для нічиєї. Голи у відповідь на 16-й і 37-й хвилинах у виконанні гравців, які перебувають на перегляді в «Жемчужині», принесли одеситам вольову перемогу – 2:1.

 

Після матчу підопічні Забранського повернулися в рідний Миколаїв, де продовжують підготовку до сезону. А ось гравці «Жемчужини» отримали два вихідних дня. Після них команда Дениса Колчина вирушила в Южний, де проведе двотижневий збір. В його рамках заплановано проведення відразу п'яти контрольних спарингів.


«Буковина» непереможна

«Буковина» і «Нива» один одному не поступилися, fcbukovyna.com


Команда з Чернівців провела за останні дні три контрольних спаринги, в яких здобула одну перемогу та двічі задовольнялася нічийними результатами.

Спочатку «Буковина» обіграла юнацький колектив «Спарта» U-19 – 2:0. Один м'яч провів Сивка, другий – потенційний новачок. Потім відбулася нічия в поєдинку з аматорами з «Університету» – 2:2. Тренерський штаб чернівчан задіяв у цьому спарингу переважно гравців на перегляді, і саме вони стали авторами забитих м'ячів.

Ну а в третій грі «Буковина» обійшлася без забитих м'ячів, як, втім, і її суперники з тернопільської «Ниви» – 0:0.


«Гірник-Спорт» визначився

Фото: gornyak-sport.net


Новий головний тренер команди з Горішніх Плавнів Сергій Пучков створює нову команду зразка 2017 року. До неї увійшли як футболісти, які виступали в першій частині чемпіонату, так і новачки, які приїхали на перегляд.

З гравців, які виступали у минулому році за «Гірник-Спорт», нові угоди з клубом уклали Володимир Корольков, Олексій Моісеєнко, Олександр Голядинець, Юрій Павлик, Вадим Яворський і Роман Прутян. Також новим посиленням команди цього року стане Сергій Дячук, який повернувся в команду з «Інгульця».


Що стосується нових імен в клубі зразка 2017 року, то «Гірник-Спорт» має намір почати співробітництво з захисниками Андрієм Сахневичем («КАМАЗ»), Валерієм Курелехом («Кремень»), Юрієм Кравчуком («Жемчужина»), Юрієм Цапієм («Геліос»), Ігорем Носаревим («Буковина»), півзахисниками – Олексієм Разуваєвим («Суми»), Миколою Ляшенком (виступав за дубль «Дніпра», «Кривбасу», а також виступав у криворізькому «Гірнику»), Євгеном Коваленком («Авангард»), Дмитром Олійником («Верес») і форвардами Андрієм Шевчуком (ФК «Тернопіль») Андрієм  Фаюком («Енергія» Нова Каховка).

Поки що в клубі залишається відкритим питання з воротарям. Конкуренцію Антону Ситникову і Микиті Крюкову, які виступали за «Гірник-Спорт» в минулому році, складають ще два голкіпера, що знаходяться в розташуванні гірників. Це Олександр Ткаченко, якого «Ворскла» має намір віддати в оренду, ще і один воротар, що знаходиться на зборі.


Аптекарів розбито

«Реал Фарма» паралельно з іграми в зимовій першості Одеси, де честь клубу відстоює експериментальний склад з молоді і гравців основи, проводить повноцінні контрольні спаринги. У черговому з них підопічних Миколи Лиховидова добряче пом'яв молодіжний склад «Чорноморця». Зустріч завершилася розгромною перемогою дубля моряків – 5:0.

У тренерському штабі «Реал Фарма» з настільки крупної поразки трагедії не роблять, але впевнені, що програвати з таким рахунком команда права не має. Реабілітувалися фармацевти у черговому матчі міської першості, перемігши в ньому «Жемчужину-2» з рахунком 1:0.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору