Новини змагань

Новини ПФЛ. "Десна" проти "Ювентуса", "Суми" нарощують оберти

10:59, 15 лютого 2017

Фінал Кубка Пожечевського, меморіал Сергія Закарлюки та зміна на посту президента "Металурга" - останні новини зі стану клубів

 

Дмитро Олійник – автор голу "Гірника-Спорт" в грі з "Олександрією" U-21. Фото: gornyak-sport.net


У черговому випуску новин розповідаємо, чим живуть команди першої та другої ліг у зимове міжсезоння. зараз, нагадаємо, проходить одразу кілька передсезонних турнірів, в яких беруть участь команди клубів Першої та Другої ліг, а саме – Кубок Віктора Пожечевського, Кубок Придніпров'я, а також Меморіал Сергія Закарлюки і Кубок Ернста Юста. Намагаємося уважно стежити за перипетіями боротьби у них.

До речі, пряму трансляцію фінального матчу Кубка Пожечевського з Полтави заплановано зусиллями інформаційного партнера ПФЛ компанії "Кремень ТВ"

Так, у полтавському турнірі на призи Пожечевського схибили поки ще чинні володарі трофею з охтирського "Нафтовика-Укрнафта". Посівши друге місце в групі, команда Володимира Книша зіграє лише в матчі за третє місце, де битиметься з господарями ФК "Полтава". А головний приз буде розіграно в суперництві друголігового "Кремня" та "Інгульця" – обидві команди ще жодного разу не перемагали в турнірі. Ці матчі відбудуться 15 лютого і їх планує відвідати преиздент ПФЛ Сергій Макаров.

 

А ось в столичному Меморіалі Закарлюки, який проводить ФК "Арсенал-Київ", боротьбу в групах почали представники трьох квартетів. Сьогодні, 14 лютого, матчі стартового туру відбудуться у заключній, четвертій групі.

Маріупольці сильніші, ніж боснійці

Турецькі будні Олександра Севідова і його команди, fcilich.com


Підопічні Олександра Севідова у другому матчі спареного збору в Туреччині помірялися силами з командою Сараєво з Боснії і Герцеговини. Після невдачі 0:2 у поєдинку з "Шахтарем" з Караганди маріупольці порадували перемогою. Нехай і мінімальною – 1:0.

Автором єдиного переможного голу "Іллічівця" став Мішньов, який відзначився на 15-й хвилині матчу. Забити йому допоміг Кожанов. Саме його навісна передача з правого флангу стала ключовою для взяття воріт балканців.  15 лютого приазовців чекає контрольна зустріч із "Мерани" з Грузії.



"Верес" не помітив "Калуш"

Команда Володимира Мазяра впевненою перемогою відкрила програму спарингів другого підготовчого збору. У Львові на стадіоні "Сокіл" рівняни впевнено розібралися з представником аматорського першості Івано-Франківської області — ФК "Калуш".  Без участі в поєдинку травмованих Герасимця, Орловського і Сікорського "Верес" переміг 4:0. Три м'ячі забили гравці, які знаходяться у команді на перегляді. А на 26-й хвилині відзначився Степанюк.

 

Сьогодні, 14-го числа, у підопічних Мазяра заплановано спаринг зі "Скалою".



"Десна" посилила атаку

Чернігівська команда під час збору в Туреччині оголосила про підписання відомого нападника. Новачком команди став 28-річний Володимир Лисенко – екс-гравець "Динамо", "Арсеналу", "Металіста", "Волині", "Кривбасу", "Говерли" і "Олімпіка".  Посилена грізним форвардом "Десна" провела спаринг з "Волинню" і здобула в ньому впевнену перемогу — 4:1. До перерви голи у виконанні Бовтрука і Галенкова забезпечили мешканцям півночі певний запас міцності. Після відпочинку в складі лучан на полі були вже основні сили, на відміну від першої половини, яку проводив напіврезервний склад. Але підопічних Олександра Рябоконя було не зупинити. Галенков забив ще двічі. Під завісу гри Діденко провів гол престижу, чим переможний настрій гравцям "Десни" навряд чи зіпсував.

Вкрай емоційною вийшла наступна контрольна гра чернігівчан проти грузинського "Торпедо" з Кутаїсі, яка, втім, завершилася нічиєю 0:0. На 16 лютого у команди Олександра Рябоконя заплановано контрольний поєдинок з лідером румунської Ліги 2 (аналог нашої Першої ліги) "Ювентусом" з Бухареста. 18 лютого чернігівці мають повернутися до України, а 25-го числа знову візьмуть курс до узбережжя Середземного моря.



"Геліос" освоюється в Туреччині

Сонячна Туреччина до послуг "сонячних". Фото: gelios.ua


Харківська команда контрольним спарингом з молодіжною командою "Дніпра" завершила всі домашні цикли підготовчої роботи і вирушила до Анталії. Гра з дублем дніпровців пройшла за переваги "Геліоса", який здобув перемогу – 3:2. По голу забили Владислав Кравченко, Кічу і Івашко. Кіча міг стати автором дубля, але на 47-й хвилині не реалізував 11-метровий.

В Туреччину Сергій Сизихин повіз виключно гравців, що перебувають у клубі на контрактах. Однак, з "Геліосом" працює і ймовірний новачок – екс-захисник "Динамо-2" Бадрі Акубардія. Нагадаємо, раніше сонячні офіційно пілписали угоди зі Скобловим (попередній клуб "Буковина"), Гранкіним (харківська любительська команда "Соллі-Плюс"), а також перепідписали досвідченого захисника Коротецького.  До 16 лютого харків'яни працюватимуть у Туреччині у дворазовому режимі. Перший спаринг вони проведуть з узбецьким "Металургом" з Бекабада.



Євтушенко повернувся до "Черкаського Дніпра"

Вадим Євтушенко приїхав до Туреччини після операції з видалення апендиксу. Фотоофіційна сторінка клубу в VK  


Наставник колективу з Черкас приєднався до своїх підопічних на зборі в Туреччині. Тиждень команда працювала без свого головкому, поки він у Києві відновлювався після видалення апендикса. На тренерському містку "Черкаського Дніпра" Вадим Євтушенко з'явився в перерві матчу з грузинським "Динамо" з Батумі. На гру він прибув прямо з аеропорту, але команда зустріла його, поступаючись у рахунку. Поява наставника подіяла на черкащан позитивно, гра команди змінилася, а гол Ковпака дозволив звести поєдинок до нічиєї – 1:1.



"Авангард" починає третій цикл

Команда з Краматорська залишила позаду другий домашній етап підготовчої роботи. Його вінцем стала двостороння гра, проведена в Слов'янську на стадіоні "Локомотив". Грати підопічним Олександра Косевича довелося по снігу, але на самовіддачі та завзятті гравців це ніяк не позначилося.  Результат матчу вирішив єдиний гол. Його автором став гравець, який перебуває в "Авангарді" на перегляді. Після двоходівки Собко-Євдокимов останній вивалилився на рандеву з голкіпером суперників та момент реалізував. 1:0 – перемогла номінальна основа краматорців. Зауважимо, що у матчі не змогли взяти участь Швець і Тимофеєнко, а Бридун і Стефурак відіграли по тайму за обидва склади.

14 лютого гравці "Авангарду" почнуть третій підготовчий цикл роботи.


Миколаївці підкорили "Балкани"

МФК "Миколаїв" виявився краще, ніж "Балкани". Фото: fcbalkans.com.ua


Підопічні Руслана Забранського після втягуючого циклу роботи в снігах Закарпаття продовжують в рідних пенатах підготовку до нового сезону. Тренувальну роботу команда чергує з контрольними поєдинками. Зробивши вояж до Одеси, гравці Миколаєва помірялися силами з шостою командою Другої ліги – "Балканами" з Зорі.

На 13-й хвилині точний удар Алексанова, що знаходиться в колективі на перегляді, а на 90-й – Сантрапинських принесли миколаївцям перемогу 2:0. Відзначимо хорошу гру у виконанні івуарійця Моріса Пакоме, який пробує свої сили в рядах Миколаєва.



"Буковина" почала по-крупному

 

Фото: fcbukovyna.com

Чернівчани, які, нагадаємо, останніми з колективів першої ліги почали зимову підготовку, провели перший спаринг. У ньому вони зійшлися з земляками-аматорами з команди "Університет". Сили суперників виявилися нерівними. Навіть, незважаючи на те, що "Буковина" нині переживає період практично повного кадрового перезавантаження і навряд чи являє собою грізну силу.  Три голи у виконанні потенційних новачків "Буковини" забезпечили їй велику перемогу з рахунком 3:0.

Разом із тим сьогодні президент клубу Сергій Гринюк розповів оптимістичні новини зі стану команди. "Є попередня домовленість, що міська влада виділить клубу на другу частину першості України два млн. грн., а обласна рада – один млн. грн. Але це поки що тільки теоретично. Але гроші потрібні вже зараз. Заробітна плата, преміальні, інші поточні витрати фінансуються за рахунок партнерів клубу. А бюджетні кошти витрачаються для розвитку інфраструктури (підтримки в належному стані футбольного поля стадіону «Буковина» та тренувальних полів), придбання тренувального інвентарю тощо", - заявив Гринюк в інтерв'ю порталу sportbuk.com.

 

"Гірник-Спорт" оступився

На шести матчах перервалася переможна серія горішньоплавненців цієї зими. Зупинив підопічних Сергія Пучкова молодіжний склад Олександрії.  На швидкий гол у виконанні дубля олександрійців гравці "Гірника-Спорт" відповіли на 19-й хвилині точним ударом у виконанні Олійника. Більше забитих м'ячів у поєдинку не було – нічия 1:1.

 

У сумчан перезавантаження

Сумське протистояння залишилося за городянами. Фото: fc.sumy.ua


Гравці ПФК "Суми", а також футболісти, що перебувають в колективі на перегляді, завершили перший підготовчий етап роботи. Під його завісу команда провела двосторонку, а кількома днями раніше у неї відбувся спаринг з аматорами з колективу "Спартак-Сумбуд".  Суперництво з любителями сильнішого не виявило. Але варто відзначити той факт, що "Суми" врятували гру, програючи - 0:2. На 65-й і 68-й хвилині голами відзначилися футболісти на перегляді. 

Тепер до 15-го числа сумчани відпочивають, а керівництво клубу і команди визначається з планами подальшої підготовчої роботи.



"Тернопіль" розбив любителів

Команда Василя Матвійківа продовжує свою впевнену переможну ходу у Кубку Ернста Юста. Після розгромної перемоги 4:0 над аматорами з команди "Муранове" городяни з таким же рахунком розібралися з ФОК "Містечко" зі Львівщини.  Рахунок відкрив потенційний новачок. Потім відзначився Кривий. Незабаром після перерви він оформив дубль. Ну а крапку в матчі, який пройшов за повної переваги тернополян, поставив Дорі, який відзначився з передачі Бабича.

 

"Рух" і тут, "Рух" і там

"Рух" буквально розшматував оборону "Богуна". Фото: fcruh.com


Вінниківчани, які у другій лізі зимують на третій позиції, почали другий підготовчий цикл. В його рамках "Рух" вже проводить більше спарингів, ніж це було на першому зборі. Благо, зараз на Львівщині грається Меморіал Ернста Юста.

На початок другого етапу підопічні Руслана Мостового проекзаменували "Тепловик-Прикарпаття" з Івано-Франківська. Голи Бидловського і Федоріва принесли "Руху" перемогу 2:0. Іванофранківці могли провести гол престижу, але не реалізували пенальті.

Наступним контрольним спарингом для багатьох гравців з основи "Руху" став матч другої клубної команди з "Кар'єром" з Торчиновичів в рамках Кубка Юста. "Рух-2" програв в ньому 0:2, а Борис Баранець на 35-й хвилині "відзначився" нереалізованим пенальті. Зате основні сили "Руху" того ж дня розбили в пух і прах любителів бродського "Богуна" – 10:0. Чотири рази відзначився Бохашвілі, по голу забили Г. Баранець, Чучман, Зубар, Бидловський, Манорик. Ще один м'яч у ворота своєї команди провів Р. Сурмай.



"Мир" поки більше з втратами

Горностаївський "Мир", який завершив першу частину сезону у другій лізі на сьомій позиції, контрольним поєдинком з молодіжним складом "Зірки" завершив перший зимовий збір. Підопічні Віктора Багатиря відновлювали фізичні і функціональні кондиції відразу без шести гравців, що покинули колектив. А саме без Лаптєва, Музиченко, Комягіна, Кривича, Насімі і Кателіна.

Згаданий спаринг з дублем команди з Кропивницького не порадував "Мир". Втім, наставник горностаївцїв Богатир у поразці підопічних з рахунком 0:2 нічого незвичайного не побачив. Напевно, тренер має рацію, адже перегляд можливих новачків команди в розпалі, збалансованості ігрових ліній немає, та й «фізика» у гравців ще далеко не на максимумі.



Металурги з новим президентом

 

Новий президент запорізького клубу – Андрій Богатченко. Фото: sportarena.com


Запорізька команда напередодні старту в Меморіалі Сергія Закарлюки провела контрольний поєдинок з кропивницкой "Зіркою" U-19. Гра завершилася безвольною поразкою "Металургів – 1:2.

Перед від'їздом "Металурга" до Києва стало відомо про те, що в клубному керівництві відбулися кадрові перестановки. Новим президентом клубу став 34-річний Андрій Богатченко – екс-голкіпер команди і один із співзасновників ФК "Металург-Запоріжжя". До останнього часу він виконував функції тренера воротарів клубу, а на чолі клубу змінив Володимира Цикуру.

«Так сталося, що Володимир Цикура через свою зайнятість в інших своїх проектах зараз часто відсутній в Запоріжжі. Тому було ухвалено рішення довірити управління клубом мені. Але зазначу, що інтерес до "Металургу" Володимир Валентинович не втратив і продовжуватиме брати участь в нашому проекті відродження клубу», — розповів клубній прес-службі новий президент "Металургів" Андрій Богатченко.

 

Прес-служа ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору