Новини змагань

ПФЛ представила редизайн (відео)

15:11, 10 лютого 2017

Сьогодні Ліга презентувала новий логотип, покликаний сприяти популяризації змагань

 

Вимоги сучасності

До цього часу ПФЛ України не мала власного логотипу, використовуючи зображення герба, який відповідав стилю того часу, у який його було розроблено. Наприкінці 2015 року керівництво ПФЛ внесло зміни в герб, додавши напис «20 років» з нагоди святкування двадцятиріччя ліги.

Існувала значна необхідність у редизайні, оскільки логотип не відповідав вимогам сучасних медіа, був занадто складним і перевантаженим деталями, не запам`ятовувався вболівальникам.

Знана компанія

Менеджмент ПФЛ із командою FEDORIV пройшов декілька етапів роботи над системою ідентифікації. Спочатку  була робота над технічним завданням. Логотип мав бути максимально простим, базуватися на цінностях ліги і зберігати традиції.  Труднощів із формулюванням цінностей не виникло, оскільки вже було пройдено процес стратегічного планування, сформульовано мету, місію та цінності.

Другим етапом стала презентація дизайн-концептів. Ми запросили авторитетних спеціалістів, думкою яких дорожили – ними стали Артур Валерко, історик футболу, статистик, найкращий оглядач чемпіонатів першої та другої ліг; Артем Франков,  заслужений журналіст України, член Виконкому ФФУ; Андрій Прокопенко, керівник проектів ФК «Десна», який має успішний досвід з ребредингу футбольного клубу. Дизайнери презентували концепти, з яких було обрано один, що став основою сучасного логотипу.

Система ідентифікації

5 грудня, на засіданні Ради ліг, керівники клубів підтримали ПФЛ. Нову айдентику ліги було затверджено  6 лютого 2017 року.

«Ми мріяли розробити не логотип, а систему ідентифікації за прикладом провідної європейської організації УЄФА – логотип ліги як організації та логотип змагань під егідою ПФЛ», - заявив президент Ліги Сергій Макаров.

12 п’ятикутників

Наприкінці 2016-го ПФЛ звернулася за допомогою до компанії FEDORIV, яка вже співпрацювала, наприклад, з Океаном Ельзи чи Klitschko Foundation. В підсумку було розроблено дві форми логотипа в одній системі. Перший варіант стосується організаційної структури ПФЛ, другий є більш агресивно-емоційним та призначений для прояву у чемпіонатах першої та другої ліг.

В основу знаку для Ліги лягла форма панелей футбольного м’яча. В м’ячі 12 панельних п’ятикутників, що об’єднують між собою всі шестикутники, так само як ПФЛ об’єднує всі команди першої та другої ліг.

Найважливіші сегменти

Узявши за основу знаку форму панелей футбольного м’яча та розділивши їх на симетричні частини у визначених місцях, ми отримали голову лева. Даний знак використовується як прояв двох ліг чемпіонату, він володіє більш агресивною та емоційною символікою — це прояв енергії, пристрасті, сили, хоробрості.

«ПФЛ обрала три найважливіших сегменти: футбольні клуби, спонсори і вболівальники. Навколо цих найважливіших складових і будувався концепт нового логотипа, і це, на мій погляд, дуже символічно», - сказав після презентації генеральний директор Всеукраїнскього об’єднання футбольних тренерів, Заслужений тренер України Анатолій Бузник.

При розробці лого дизайнери FEDORIV зберегли основні елементи попереднього лого: футбольний м`яч та лева, який є символом західноукраїнських земель, де зафіксовано перший на території сучасної України футбольний матч, який тривав всього шість хвилин до забитого гола.

Лев також є символом енергії, сили, хоробрості, мужності та благородства.

Крім того було розроблено дизайн трофею ПФЛ та медалей: вони є одним із елементів цілісної системи ідентифікації ліги. Форму трофею «зашифровано» в логотипі змагань.

 

 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору