Новини змагань

MATCHDAY! 1/4 КУ. МФК "Миколаїв" - "Іллічівець". У кого більше шансів?

14:59, 26 листопада 2016

Сьогодні "Миколаїв" і "Іллічівець" зіграють за півфінал Кубка

Фото: mfc.mk.ua


17:00. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон.

МФК "Миколаїв" (Миколаїв) – "Іллічівець" (Маріуполь)

Арбітр: Юрій Вакс (Хмельницький).

Пряма трансляція: ТК Футбол2

Перша ліга пішла у відпустку в кінці минулого тижня, але не в повному складі – чотири клуби виконають почесну місію і візьмуть участь у чвертьфіналі Кубка України. Вперше з сезону 2013/14 ПФЛ отримала настільки велике представництво на такій високій стадії, і одна з пар цілком складається з першолігівців, що гарантує представника ПФЛ і в півфіналі. Як мінімум, одного.

Сили суперників, звичайно ж, виглядають нерівними. "Іллічівець" – лідер першої ліги і головний її фаворит. МФК "Миколаїв" на 12-му місці з мінімальним відривом від небезпечної зони. До того ж, у нинішньому сезоні маріупольці вже грали з миколаївцями в рамках чемпіонату і обіграли їх без особливих проблем.

Однак, є кілька моментів, які змушують обережніше оцінювати шанси суперників. По-перше, на "Іллічівець" не міг не вплинути скандал навколо матчу з "Гірником-Спорт". З чотирьох листопадових матчів лідер виграв тільки половину. Нагадаємо, починав сезон клуб дуже потужно, видавши восьмиматчеву переможну серію в чемпіонаті, довгу безпрограшну домашню, яка продовжиться і навесні.

По-друге, МФК "Миколаїв" – не такий простий суперник. Команда, в цілому, нестабільна і відчуває кадрові та організаційні проблеми, але при цьому встиг відібрати у чемпіонаті очки навіть у таких сильних суперників як "Полтава", "Оболонь-Бровар", "Черкаський Дніпро", "Геліос", "Колос". Минулого сезону маріупольці (правда, під керівництвом ще Валерія Кривенцова) так і не змогли обіграти «корабелів» і навіть не забили їм жодного м'яча. Вдома команда виграла два останніх матчі першої ліги, до яких доплюсуємо і кубкову перемогу над "Оболонню-Бровар" в серії післяматчевих пенальті. На своєму полі «корабели» не пропускають з середини жовтня.


Фото: mfc.mk.ua



У господарів буде пріоритет у вигляді рідного поля. Хоча відвідуваність зараз у них не дуже велика, але статус матчу, вихідний день і вечірній початок може дозволити зібрати більше тисячі. Якби не холодна пора року – було б куди більше. У минулому сезоні, наприклад, МФК "Миколаїв" збирав по 3-5,5 тисяч, а коли успішно просувався в Кубку – і більше. Наприклад, років три тому на матчі з донецьким "Шахтарем" побувало більше 20 тисяч глядачів. Плюс ті невраховані, які дивилися гру з навколишніх пагорбів.

А матч і справді буде історичним для Миколаєва. Нинішній чвертьфінал – це найвище досягнення в історії МФК "Миколаїв", чия історія, згідно з офіційною версією, починається у 1920 році. До цього миколаївський клуб тричі виходив в 1/8 фіналу. А ось "Іллічівець" вже вп'яте візьме участь в 1/4 фіналу – і це не межа. В 2001 і 2006 роках маріупольський клуб виходив до півфіналу.

Особливість матчу – передвідпустковий настрій його учасників. До речі, це впливатиме і на саму гру, так як гравці будуть діяти після втоми. І тут переможе, звичайно, більш мотивований і краще укомплектований суперник.


Прелюдія кубкового чвертьфіналу – чисто першолігова пара. Це вже цікаво, тож простежимо, у кого перед відпусткою набереться більше сил і бажання, адже путівка до півфіналу – достатня мотивація навіть для того, щоб затриматися з довгоочікуваною відпусткою.



Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору