Новини змагань

Герой 20-го туру. Друга ліга. Артем Кулишенко

16:44, 24 листопада 2016

Інтерв'ю з нападником ФК "Реал Фарма" Артемом Кулишенком

Фото: real-farma.com.ua

"Реал Фарма" закінчила осінню частину сезону на п'ятому місці, на виїзді несподівано розгромно обігравши в останньому турі осені "Тепловик" (4:0). Одним із головних творців перемоги став форвард одеситів Артем Кулишенко. Його дубль за дві хвилини в першому таймі деморалізував суперника, який в результаті отримав по перерві ще два голи у свої ворота.

У підсумку, "Реал Фарма" закінчила осінню частину сезону на п'ятому місці, а відставання від четвертого місця, а значить – від зони плей-офф — всього на три очки. Важливим футболістом одеситів у цьому сезоні став Артем Кулішенко, в активі якого сім забитих м'ячів і чотири гольових передачі. Він грає широко, атакує усією шириною фронту, добре комбінує з партнерами.

Завдяки активній грі в матчі 20-го туру проти "Тепловика" ПФЛ спільно зі Sport Arena визнала Артема Кулішенка Героєм 20-го туру у другій лізі.

— Це спільна перемога команди, – зазначив в інтерв'ю прес-службі ПФЛ футболіст. – Без колективу нічого не було б. Без решти десяти гравців, тренерського штабу, уболівальників, які підганяють – я б навряд чи зумів щось зробити. Футбол – це командна гра.

— Що стосується цього матчу, то погодьтеся, особливо приємно вигравати у команди приблизно одного рівня?

— Коли прямували до Івано-Франківська, не міг собі уявити, що ми здобудемо впевнену перемогу з розгромним рахунком, а я за хвилину зумію відзначитися дублем. Але у футболі все буває. Після гри головний тренер "Тепловика" сказав, що не міг припустити, що команда поступиться при рідних трибунах з рахунком 0:4. Але цілком могло бути і навпаки. Просто ми більш раціонально використали свої моменти, реалізували свою тактику і зіграли десь навіть вище своїх сил.

— Чи вдавалося вам раніше забивати за такий короткий термін двічі?

— У своїй професіональній кар'єрі пригадую матч проти сумської "Барси", коли я теж відзначився дублем. Тоді мені знадобилося близько 10-ти хвилин. Забивав на рівні дублерів, але щоб настільки швидкі голи, то не пригадую.

Фото: Sport Arena


— У випадку з обома голами, напевно, не допрацювали захисники, дозволили вам легко втекти на побачення зі своїм кіпером?

— Суперник грав у чотири захисники. І якщо один випадає, то оголяється зона, а для нападника це велика перевага. Важливо скористатися своїми швидкісними даними, бачити прогалину і вриватися на швидкості в зону. Чи вийде забити – залежить вже від індивідуальних технічних якостей кожного окремого гравця. Реалізація подібних моментів — це перше завдання для нападника.

— Який гол вам сподобався більше?

— Мабуть, жодного з них я б не виділяв особливо. Скажімо, мені точно сподобався гол у ворота "Ниви-В" після 17-го туру – він був яскравішим. Тут же обидва голи вийшли «стандартними» як для нападника: отримав м'яч, протягнув і зумів переграти воротаря.

— Напевно, у вас зараз підібрався дійсно потужний колектив. Але щоб навесні додати, що ще потрібно?

— Насамперед, ми повинні закласти хороший фундамент на зборах, належним чином підготуватися фізично. Думаю, в пріоритеті – зберегти кістяк команди. У нас зараз дійсно підібрався сильний колектив. Всі, хто входить в обойму, повинен бути готовим допомогти, вийти на заміну, підсилити команду. Важливо розширити обойму таких футболістів.

— За медалі, напевно, нереально вже поборотися?

— Особисто мені хотілося б допомогти "Реал Фармі" вийти в першу лігу. Вважаю, що наша команда десь засиділася в цьому дивізіоні. "Жемчужина" зробила достатньо, щоб опинитися в медальній зоні. Впевнений, ми мали б бути на їх місці. Вважаю, що за потенціалом гідні бути навіть на першій позиції в таблиці. На рівних грали з усіма трьома лідерами, і тільки "Жемчужині" поступилися, пропустивши двічі зі стандартів. Могли зачепитися у Винниках за очки, не дуже справедливою була поразка в матчі з "Кременем" – обидва рази програли мінімально.

До речі, в минулому сезоні нам не вистачило шести-семи очок, які допомогли б нам посісти місце того ж київського "Арсеналу" і пробитися до першої ліги. Ми вже спілкувалися з цього приводу з партнерами по команді. Звісно ж, самі винні.

Фото: real-farma.com.ua

— Чи задоволені п'ятим місцем після осінньої частини сезону?

— Чесно скажу, незадоволений. Ми однозначно повинні бути вище у таблиці. Нам не вистачило чотири очки, щоб обійти "Інгулець-2" і піти на зимову перерву четвертими. В такому разі можна було б про щось говорити. На даний момент ми навіть не в зоні плей-офф. П'яте місце – не той результат, до якого ми прагнули з початку сезону.

— Ваш граючий президент Микола Лиховидов був помічений на лавці запасних у звичайному одязі. Він вже завершив активну кар'єру футболіста?

— Чесно кажучи, краще в нього запитати. Я про це нічого не чув.

— Коли роз'їхалися у відпустку?

— Повернулися після Івано-Франківська в Одесу, зібралися в офісі, поспілкувалися, підбили підсумки. Крім того, ми отримали індивідуальні завдання, дізналися про терміни зборів. Думаю, у другому колі ми гратими з більшими амбіціями і завданнями. Будемо, як мінімум, боротися за зону плей-офф. Але плануємо увірватися до числа трьох кращих команд за підсумками змагань другої ліги нинішнього сезону.

Фото: real-farma.com.ua

— Втома накопичилася?

— Чесно кажучи, я б ще пограв. Особливо відпочивати не хочеться. Але що робити, такі наші реалії, що змушені закінчувати так рано. Підтримуватиму форму в Одесі. З'їжджається чимало хлопців, зустрічаємося на футбольних майданчиках. Ось запланований у нас турнір з тенісу-боллу на свіжому повітрі. У нас в Одесі відмінний клімат для відпочинку. Наказано ходити в тренажерний зал, але грати в футбол з повною викладкою не рекомендується. Навіть заборонено.


Бліц

Я народився в Одесі

Є вихованцем ФК Чорноморець (Одеса)

Перший тренер – Віталій Миколайович Гоцуляк

В європейських чемпіонатах вболіваю за "Атлетико" з Мадриду

Мій улюблений футболіст – Тьєррі Анрі. Я досі переглядаю нарізки його голів, фінти, поведінку на полі. Він для мене взірець нападника

Моя футбольна мрія? Звичайно, кожен футболіст грає за своє ім'я, за родину. І важливо, щоб я все робив для того, щоб мною пишалася моя сім'я.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору