Новини змагань

Перша ліга. Герой 20-го туру. Максим Дегтярьов

16:08, 23 листопада 2016

Інтерв'ю з нападником ФК "Полтава" Максимом Дегтярьовим


ФК "Полтава" у заключному 20-му турі осені не мала права на осічку. Хоча б через те, що після трьох поразок поспіль команда Юрія Ярошенка мала б підійти до Кубкового матчу з "Шахтарем" на позитиві. Матч з номінальними господарями ПФК "Суми" через погану якість поля на "Ювілейному" було перенесено на штучне поле бази ФК "Полтава". І невідомо як все склалося б для гостей, якби у першому таймі кіпер полтавчан у прекрасному стилі не витягнув потужний удар Жарікова. Сейв вселив впевненість у партнерів. Особливо шла гра у форварда "Полтави" Максима Дегтярьова. Вже у першому таймі він створив кілька реально убивчих моментів, але реалізувати їх зумів лише у другому таймі. Причому, в першій лізі відзначився своїм першим дублем.


Враховуючи важливість для перемоги полтавчан і непогані за виконанням голи, ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали нападника Максима Дегтярьова Героєм 20-го туру в першій лізі.

- У першу чергу, хочу подякувати вам за визнання, - сказав прес-службі ПФЛ форвард "Полтави". – Приємно, що за твоїми діями стежать, праця не залишається непоміченою. Значить потрібно продовжувати так само і надалі. Навіть ще більше працювати. Це такий собі стимул для зростання, як футболіста. Було дуже приємно, коли прочитав про перемогу в цій номінації. В першу чергу завдяки партнерам вдалося її виграти.


- У вас були побоювання за результат цього матчу, враховуючи неприємну серію з трьох поразок поспіль?
- Дійсно, ми граємо нестабільно. Починалося все добре, обіграли «Десну», пройшли в Кубку далі, залишивши за бортом дві команди УПЛ, виграли у «Скали». Але після цього сталися невдачі, програли три необов'язкові гри, в яких не заслуговували поразки. Цей матч для нас був останнім у чемпіонаті, налаштовувалися дуже серйозно. Попереду нас чекає гра на Кубок і хотілося підійти з гарним настроєм до неї.

- Ви вже думали, чому у вас з'явився такий спад і, як результат, низка поразок?
- Звичайно, була низка причин. Насамперед це стосується кадрових проблем, адже у нас отримали травми провідні гравці. Напевно, до цього додався той факт, що дехто з гравців вважав, що перемоги приходитимуть самі, і дозволив собі дещо розслаблено підходити до матчів. Але вже все позаду, ми зібралися, перемогли і тепер повністю зосереджені на грі з "Шахтарем".

- Напевно, перед цим матчем ви думали і про реванш після поразки 2:0 у першому колі "Сумам"?
- У тому матчі я не брав участь. Але дуже хотілося виграти, тим більше що грали хоч і грали на виїзді за календарем, все ж матч проходив у домашніх стінах. Думаю, що і для Юрія Миколайовича Ярошенка гра проти колишньої команди була принциповою. Ми хотіли зробити йому такий невеликий подарунок у вигляді перемоги.

- Перший м'яч у вас вийшов на диво – поклали корпус і в дотик пробили. Сподобався гол?
- Після довгої діагоналі Трояновський в дотик з лінії воріт віддав передачу ударом під себе, я одразу прийняв рішення бити в дотик. Вийшло, як я і хотів. Все склалося вдало і цей гол я точно занесу собі в актив, як один із кращих.

- У другому голі вам залишалося лише відправити м'яч у сітку після відмінної передачі Насібулліна.
- У цьому голі заслуга всієї команди, мені залишалося тільки підставити ногу. Хлопці добре розіграли, Влад віддав мені зрячу передачу і я не схибив.

- В цілому, напевно, один з кращих матчів у сезоні?
- Можна сказати і так. Тим більше, що це мій перший дубль у першій лізі. В Полтаву я прийшов не так давно, цей матч має особливу вагу, його можна виділити. Хоча я намагаюся кожен матч зробити для себе пам'ятним, відпрацьовую на тренуваннях. Щасливий, коли команда виграє. В першому таймі дуже добре зіграв воротар у деяких моментах, адже я міг відкривати рахунок ще в першій половині гри. Перемога була заслуженою і ні в кого питань з цього приводу, думаю, не було.

- Якби не рання зима і ігрова пауза в чемпіонаті, відчуваєте в собі сили ще кілька турів зіграти? Чи пора у відпустку?
- Ніякої втоми або чемоданного настрою немає в команді. Готуємося до гри з "Шахтарем". Але цілком міг би зіграти ще кілька матчів без проблем. Зрозуміло, що решта команди виїхали у відпустку, а нам належить ще готуватися кілька днів до важливого матчу в Кубку. Але з "Шахтарем" граємо не кожен день, відмінний шанс перевірити себе і довести у протистоянні з сильним суперником, що чогось вартий. Всі хлопці чекають цієї гри, ніякого розчарування затримкою відпустки точно не виникає.

- Шансів проти команди Фонсеки немає?
- Я б так не говорив. Який сенс тоді включатися у боротьбу, щоб до гри вже здатися. Дончани успішно грають у єврокубках, є лідером нинішнього розіграшу УПЛ. Це сильна команда з сильним підбором гравців. Шанси не будемо до гри розраховувати, але плануємо дати гідний бій цьому супернику.

- Минулий сезон ви провели в "Авангарді". Могли б оцінити рівень першої ліги, якщо брати до уваги осінню частину сезону?
- Я б не сказав, що рівень у першій лізі впав. Звичайно, не вистачає команд рівня "Олімпіка" чи "Олександрії", які в попередніх сезонах задавали тон усім змаганням. Але зараз ігри дуже цікаві, складно прогнозувати наперед у них результат. Деякі виконавці не загубилися б на більш високому рівні. Зрозуміло, перша ліга за ігровими показниками поступається нинішнім лідерам прем'єр-ліги, але з командами нижньої частини таблиці УПЛ ми цілком могли б грати гідно. Доказом тому і наші дві перемоги в Кубку над командами топ-рівня вітчизняного футболу. Тому перша ліга не така вже й слабка. Чому б не зіграти гідно і проти донеччан?

Бліц
- Я народився в місті Кіровськ, Луганська область
- Закінчив дитячу школу ФК "Сталь" Алчевськ
- Мій перший тренер Кулачка Андрій Миколайович
- В європейських чемпіонатах вболіваю за "Реал" Мадрид
- Стежу за кар'єрою Мессі, Роналдо, Неймара, Суареса. Це топові гравці, у яких рівень виконавської майстерності просто божевільний
- Моя футбольна мрія банальна – досягти найбільших висот у футболі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору