Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 20-й тур

08:28, 18 листопада 2016

Анонс матчів 20-го туру у першій лізі сезону 2016/17

 

Минулого туру Україну вкрила негода, через що довелося відмінити один із матчів 19-го туру. Цього разу форс-мажору за прогнозами синоптиків маємо уникнути. Але примхи небесної канцелярії вже внесли корективи до 20-го туру, адже "Оболонь-Арена" змушена приймати два матчі в один день, а "Суми" з "Полтавою" взагалі зіграють на арені зі штучним покриттям. Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! У таких умовах вашим улюбленим командам потрібно ще більше підтримки! Продовжуйте #Житифутболом!

Посилання на відеотрансляції покажемо окремим матеріалом та у правій колонці офіційного сайту ПФЛ.

 



18 листопада 2016 рік. 17:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».

«Тернопіль» - «Верес»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

У першому колі – 2:4

Дискваліфіковані: Шаповалов – Орловський

Аутсайдер турніру очікує в гості «Верес», який після перемоги над «Сумами» на засніженому полі в Березному повернув собі друге місце в турнірній таблиці.

У першому колі рівняни переграли «Тернопіль», за очками їдуть й на матч-відповідь. На користь гостей свідчить і 3-матчева переможна серія із загальним рахунком 9:3 (обіграні були «Геліос», «Буковина» й уже згадувані «Суми»).

Утім, тернополяни – попри навіть турнірне становище – суперник непростий. 9 зі своїх 10 очок вони взяли вдома. Ще з початку вересня на своєму полі вони не пропускають більше одного м’яча, з того часу програвши лише один із семи домашніх поєдинків.

У Тернополі сніжно, газон місцевого стадіону клуб готує з волонтерами та відповідними службами. Але все ж є сподівання, що матч відбудеться, хоча в минулому турі, нагадаємо, негода завадила зіграти в Чернівцях матч «Буковина» – «Тернопіль».

Є у господарів і суттєві проблеми зі складом – низка травмованих та дискваліфікований центральний захисник Шаповалов. У гостей через аналогічні причини пропустить гру провідний опорник Орловський.



19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: Коберідзе, Філіппов – немає

Дуже цікавий і відповідальний матч відбудеться на «Оболонь-Арені» – перший із двох запланованих на цей день на стадіоні.

«Черкаський Дніпро», бронзовий призер першої ліги минулого сезону, приїжджає в гості до команди, яка наразі посідає третє місце у першості. Щоправда, між суперниками аж десять очок різниці – утім, черкасцям дуже хочеться вибратися із сьомого місця, а щільність в таблиці поки дає таку можливість.

«Десна» в минулому турі обірвала успішну серію поразкою в Охтирці, через що й втратила друге місце. А ось дніпряни дома здолали «Авангард» (1:0), перемогою привітавши свого нового в.о. головного тренера Кобзаря з дебютом на цьому посту.

Номінальні господарі страждають через одночасну дискваліфікацію двох гравців – провідних опорника Коберідзе та форварда Філіппова. Утім, і в такому складі їм хочеться перемоги, щоб зимувати вище третього місця.



19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Стрий. «Сокіл».

«Скала» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецьк)

У першому колі – 2:1

Дискваліфіковані: Рябушко – немає

Дуже цікавий матч з яскравим кадровим підтекстом: охтирську команду очолює екс-наставник «Скали» Книш, від роботи якого в Стрию залишилися позитивні враження. У складі обох команд є гравці, які встигли пограти і там, і там.

Та й результат першого кола (дещо несподівана виїзна перемога новачків першої ліги в Охтирці), безсумнівно, виступить мотивуючим фактором для «Нафтовика».

Відзначимо, що «Скала» в минулому турі програла в Миколаєві (0:2), а ось «Нафтовик» на своєму полі обіграв «Десну» (2:0). Стрияни переживають 6-матчеву безвиграшну серію й особливо потребують очок, щоб не зимувати серед аутсайдерів. Утім, їм не допоможе швидкий і технічний напівоборонець Рябушко, тож, на жаль, господарі не обійшлися без втрат.



19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Миколаїв»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі – 1:0

Дискваліфіковані: немає – немає

«Гірник-Спорт» непросто переживає поразку від «Іллічівця». Команда перебуває на передостанньому місці й чекає в гості «Миколаїв» – чвертьфіналіст Кубка України проведе свою останню репетицію перед двобоєм з «Іллічівцем».

До слова, у гостей турнірне положення у першій лізі також хитке – 12 місце з 21 очком (на 5 більше, ніж у «Гірника-Спорт»). Шість матчів поспіль не може виграти «Миколаїв» у гостях ще від кінця літа.

Утім, «Гірник-Спорт» якраз сильніший, виступаючи в гостях. На виїзді він набрав 9 очок, удома – 7. Тож господарі постараються реабілітуватися за всю осінню частину в заключному матчі, який, до того ж, грається вдома.


19 листопада 2016 рік. 14:00. смт.Петрове. Стадіон «Інгулець».

«Інгулець» - «Іллічівець»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

У першому колі – 0:1

Дискваліфіковані: немає – немає

Новачок першої ліги чекає в гості лідера й фаворита сезону. «Іллічівець» потребує перемоги для хорошого настрою перед відпусткою. «Інгулець» же захоче довести свій рівень на фоні такого суперника. Тим більше, після крупної поразки – «Оболонь-Бровар» у минулому турі здолала петрівчан з рахунком 4:1.

До слова, петровська команда досить сильно виступає на своєму полі – 17 очок із своїх 19-ти вона набрала якраз на домашній арені. Домашня переможна серія «Інгульця» налічує вже три матчі поспіль.

«Іллічівець», як і належить лідеру, один із найкращих за виїзними матчами. Він набрав 19 очок у 9 зустрічах (це другий результат, утім, «Десна» провела в гостях на гру більше).



19 листопада 2016 рік. 14:00. м.Копили. НТБ «Полтава».

«Суми» - «Полтава»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: Бородай – немає

Цей матч було перенесено на заміську базу гостей в Копилах у зв’язку зі станом газону сумського стадіону. До слова, це вже другий матч поспіль, у якому сумська команда є лише номінальним господарем (до цього вона «приймала» «Арсенал-Київ» у Борисполі).

У минулому ж турі сумська команда гостювала у «Вереса». Матч довелося проводити у Березному, а не в Рівному, і господарі здобули вольову перемогу. Гості постраждали ще й тим, що через перебір карток тур пропустить захисник Бородай.

Що ж стосується полтавської команди, то вона зазнала домашньої поразки від «Арсеналу-Київ». Це третя поспіль поразка «Полтави» – як і «Сум». Утім, у номінальних господарів справи гірші – вони не знають перемог уже шість турів.



19 листопада 2016 рік. 15:00. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» - «Геліос»

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)

У першому колі – 0:0

Дискваліфіковані: немає – Лобойко, Чередниченко

Головний тренер "Геліосу" Сергій Сизихін


Цікавий матч двох суперників, які добре знають одне одного (річ у тім, що «Авангард» та «Геліос» у силу географічного сусідства часто грають між собою не лише в офіційних, але й у контрольних матчах).

«Геліос» після виїзної перемоги над «Тернополем» гарантував собі зимівлю на четвертому місці, утім, очки завше потрібні. «Авангард», у свою чергу, знаходиться на десятій позиції, а у випадку успіху зможе зробити ривок вгору.

Гості будуть ослаблені подвійною дискваліфікацією в обороні – тур пропустять досвідчені Лобойко та Чередниченко, що поставить складні завдання перед тренерським штабом. Утім, у харків’ян наразі найкраща оборона в лізі – тож краматорській команді з ними все одно буде непросто. Але це заключний матч року, та ще й перед своїми фанами – можна не сумніватися, що «Авангард» спробує їх порадувати.



19 листопада 2016 рік. 18:00. м.Київ. «Оболонь-Арена»

«Арсенал-Київ» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)

У першому колі – 1:0

Дискваліфіковані: Голіков – немає

Столичне першолігове дербі доведеться проводити на арені оболонців, адже у Борисполі є труднощі з підготовкою засніженого газону. Суперники – сусіди якраз посередині таблиці, маючи порівну очок, що може робити матч ще принциповішим?!

Ясна річ, «Оболонь-Бровар», якій доля дала іще один «домашній» матч перед зимовою перервою, спробує порадувати своїх фанів. Після яскравої перемоги над «Інгульцем» в минулому турі (4:1) номінальні гості спробують реваншуватися перед «Арсеналом-Київ» за поразку в першому колі.

На користь номінальних господарів говорить повернення після дискваліфікації захисників Гетьмана та Майданевича, але от Голіков з тієї ж причини залишиться поза грою.



20 листопада 2016 рік. 14:00. м.Чернівці. «Буковина».

«Буковина» - «Колос»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

У першому колі – 1:3

Дискваліфіковані: немає – немає

Минулий тур Чернівці вимушені були пропустити – снігопад не дозволив провести матч з «Тернополем». Утім, «Колос» чекають в гості з великим інтересом – ці суперники добре знайомі ще по другій лізі.

І, що цікаво, «Колос», який став у підсумку друголіговим чемпіоном, так і не зміг здолати чернівчан. «Буковина» виграла вдома 2:0 завдяки голам Маковійчука та Осадчого, а в Ковалівці була зафіксована бойова нічия 2:2.

Утім, у першій лізі уже «Колос» тріумфував, здолавши «Буковину» – 3:1. Наразі команда із Київщини шоста й має вигравати, щоб не поступитися плацдармом, а то й зробити крок вгору. А ось господарі на 13 місці з не надто великим відривом від небезпечної зони. Тому й тут очки будуть потрібні всім, і матч обіцяє бути цікавим.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору