Новини змагань

Клуби готуються до завершального 20-го туру осені

12:33, 17 листопада 2016

Несподівана зима змусила клуби коригувати плани

 

Зима зі сніжними хуртовинами, яка прийшла до України у середині листопада, вже принесла чимало клопоту Адміністрації та клубам ПФЛ. У минулому турі низку матчів було перенесено, а деякі команди змушені були підлаштовуватися під обставини, які виникли.

У заключному 20-му турі цієї осені особливих опадів не очікується, але низька температура повітря та велика кількість снігу, який випав минулими вихідними, змушує ПФЛ спільно з клубами готуватися до матчів із підвищеною відповідальністю.

Подекуди клуби використовують навіть нестандартні підходи, запрошуючи вболівальників на допомогу. Тернопільський міський стадіон, де проводить свої матчі місцева однойменна команда, замело снігом, через що проведення на ньому гри 20-го туру першої ліги проти «Вереса» опинилося під питанням. Тернопіль найбільше серед інших міст України потерпів від стихійного лиха. За даними синоптиків, у Тернополі за добу випала півторамісячна норма снігу, а на стадіоні сніговий покрив має висоту 60 см.

Керівництво ФК «Тернопіль» звернулося до всіх уболівальників клубу, щоб ті 17-18 листопада прийшли й допомогли очистити клубну арену від снігу. Повідомляється, що роботи на Тернопільському міському стадіоні проводитимуться з 9:00 до пізнього вечора, щоб 18 листопада місцева команда таки змогла прийняти «Верес».

Відео з офсайту ФК "Тернопіль" очистки стадіону в Тернополі станом на 16 листопада.

У обставинах, що склалися благородно вчинив менеджмент київської «Оболоні-Бровар». Спочатку на «Оболонь-Арені» мала відбутися лише домашня зустріч «Десни» з «Черкаським Дніпром». Пізніше на цей стадіон попросив перенести свій матч «Арсенал Київ», оскільки на їх арені в Борисполі газон знаходиться в незадовільному стані.

Але Адміністрація ПФЛ через низку об’єктивних обставин не знайшла можливості розвести ці поєдинки на різні дні, тому ухвалено рішення зіграти обидва матчі в один день. Так, зустріч між «Десною» і «Черкаським Дніпром» відбудеться 19 листопада о 13:00, а поєдинок «Арсенал Київ» - «Оболонь Бровар» - о 18:00.

Фото: ФК "Оболонь-Бровар"


Замело і Чернівці. До своїх уболівальників за допомогою звернулася чернівецька «Буковина». «Друзі! Нам д-у-у-уже потрібна ваша допомога у прибиранні снігу з футбольного поля стадіону «Буковина».  Роботи триватимуть 16-18 листопада з 9:00 до пізнього вечора. Приходьте, будь ласка, і беріть з собою друзів».

20 листопада чернівецька «Буковина» прийматиме колектив «Колос» (Ковалівка). Матч заплановано на 14.00.

Фото: ФК "Буковина"


Із такими ж складнощами зіштовхнулося і керівництво футбольного клубу «Тепловик». Іванофранківський клуб закликав усіх бажаючих долучитися до прибирання франківського стадіону. Адже за кілька днів поле засипало півметровим шаром снігу. Тому працівники стадіону разом із футбольними фанатами і небайдужими франківцями взялися за лопати і почали розгрібати снігові замети.

До ранкового прибирання стадіону також приєдналися самі футболісти. Про це повідомив головний тренер клубу Володимир Ковалюк. "Своїми силами ми не справлялися, і я вдячний тим людям, які відгукнулися. Приємно, що є люди, які дійсно вболівають за команду і за футбол Прикарпаття. Самі гравці «Тепловика» теж попрацюють сьогодні - годинку покидати сніг їм точно не зашкодить", - передає слова тренера інформаційний партнер ПФЛ ua-football.com. Цікаво, що до своїх робіт залучаються навіть коней.

Фото: ФК "Тепловик"


«Тепловик» приймає одеську «Реал Фарму» у неділю, 20 листопада. Початок матчу о 14:00.

Професіональна футбольна ліга України звертається до вболівальників з проханням прийти і підтримати свої команди. В таких умовах важливо згуртуватися і підтримувати один одного. Продовжуйте #житифутболом.

Нагадаємо, що 20-й тур стане для клубів першої та другої ліги останнім у цьому році. Далі команди підуть на зимову перерву до березня 2017-го.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору