Новини змагань

Перша ліга. Герой 18-го туру. Руслан Степанюк

15:43, 11 листопада 2016

Інтерв'ю з нападником "Вереса" Русланом Степанюком


Західноукраїнське дербі в Рівному очікувалося з великим нетерпінням. Справа в тому, що протистояння "Вереса" та "Буковини" налічує вже більше 80-ти зустрічей. В новітній історії чернівчани в минулому сезоні другої ліги виграли обидва матчі. А ось вже на новому рівні – у першій лізі перевага на боці команди з Рівного, яка виграла у команди з Чернівців обидва матчі. А справжнім фахівцем з "Буковини" стає Руслан Степанюк. У першому турі він поклав лік голам у матчі з "Буковиною", а у 18-му турі і відвантажив команді Сергія Шищенка ще три голи.

Завдяки першому хет-трику у першій лізі Руслан Степанюк випередив у гонці бомбардирів Руслана Кисіля і вийшов на перше місце з 14-ма голами, а ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Степанюка Героєм 18-го туру.

— Звичайно, приємно, коли відзначають гру команди — стримано сказав Степанюк в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Але я особливо не зациклююся на таких номінаціях. Добре, якщо стежать за твоєю грою, але головне, щоб команда перемагала.

— Можна сказати, помстилися чернівчанам за обидві поразки у минулому сезоні?

— Так, обіграли Буковину вже вдруге тепер в першій лізі. У минулому сезоні я не грав за "Верес". У першому турі нас серйозно налаштовували на гру, адже у Рівному це дербі має велике значення. У цьому матчі вболівальники теж чекали від нас домашньої перемоги. Вони нас підтримали, ми їм в якості подяки подарували перемогу.

— Ви, напевно, тепер справжній спец по Буковині?

— Так вийшло. Слава богу, що тоді поклав початок своїм забитим м'ячам. Головне, щоб все і далі йшло таким чином.

— Після гри, щоб хоч якось виправдати газон стадіону у Рівному, Володимир Мазяр сказав: «На такому полі ми граємо за життя, а життя для нас – це футбол». Згодні з висловом головного тренера?

— На такому газоні подвійно б'ємося за місто, за себе, за вболівальників, за команду. У Рівному на сьогоднішній день склалася з полем саме така ситуація. Ми закриваємо на це очі, робимо свою роботу і намагаємося грати як би те не було. Тим більше ми не можемо підводити людей, які в нас вірять.

— Можна сказати, що техніка на такому газоні нівелюється. Які якості виходять на перший план у такій ситуації?

— В таких умовах можна виграти за рахунок характеру, бійцівських якостей. Важливо віддавати себе до останньої краплі. І якщо ми виграли, отже, ми цього хотіли. Показали, що з фізичною формою у нас все в порядку на цьому етапі сезону, адже забивали, в тому числі, і в компенсований час.

— Знали перед грою, що у "Буковини" великі кадрові проблеми?

— Чесно кажучи, такої інформації у нас не було. Склад суперника дізналися лише перед грою і корективи вносилися вже безпосередньо перед самим матчем. Але у нас підібраний зараз такий колектив, що ні під кого підлаштовуватися у нас немає необхідності. Якщо граємо у свій звичний футбол, то все буде добре.

— Який з трьох голів вам найбільше сподобався?

— Напевно, другий. Я всю гру чекав від центрального захисника помилки, так воно і вийшло. Значить, футбольне чуття мене не підвело. Після його передачі назад воротарю я прочитав задум, випередив кіпера суперника і забивав вже у порожні ворота.

— Для вас це перший хет-трик. У зв'язку з цим привітань після матчу було більше?

— Чесно кажучи, на такому полі навіть не сподівався, що в мене може так вийти. Слава богу, перший хет-трик у першій лізі вдався, сподіваємося, що він стане не останнім. Зрозуміло, що були вітання від рідних і близьких. Але радіти особливо немає чому, попереду ще багато ігор, потрібно йти далі і в турнірній таблиці знаходитися вгорі.



— Ви випередили маріупольця Кисіля і вийшли на перше місце в списку кращих бомбардирів сезону. Для вас це має значення?

— Я вже говорив, що обійду Руслана в цій гонці. Але ще попереду багато матчів, ніхто не візьметься прогнозувати, що буде далі. Для мене важливо, щоб команда вигравала, а я по можливості став кращим бомбардиром. Але якщо я не забиватиму, а команда виграватиме — теж нічого страшного.

— Атакуючий трикутник – Сергійчук-Степанюк-Козьбан, мабуть, найсильніший у першій лізі. Ви все краще і краще відчуваєте партнерів?

— У нас в колективі хороший мікроклімат, всі дружать не лише на футбольному полі. Всі спілкуються між собою, обговорюють гри. Звичайно, ми зібралися не так давно, потихеньку притираємося один до одного. Я б не назвав наше розуміння ідеальним, але багато чого виходить. Є до чого йти й прагнути.

— Що очікуєте від збірної України в найближчому матчі? Чи варто, на вашу думку, ставити в склад Коноплянку?

— Я, звичайно, не тренер. Але якщо вже питаєте, то я б дав шанс молодому Петряку. Хлопець заслуговує на отримання свого шансу довести, що він для національної збірної вже сформований гравець. І може допомогти здобути перемогу над фінами, якої ми всі чекаємо.

— Що чекаєте від двох найближчих матчів своєї команди в осінній частині сезону?

— Будемо намагатися взяти максимум очок у цих матчах, щоб піти у відпустку з гарним настроєм і вище в турнірній таблиці. Тим більше, що завершальний матч осені проведемо в Тернополі, в черговому дербі. Суперник буде дуже мотивований, адже ми їх у першому колі обіграли 4:2. Тим більше і поле буде не кращої якості. На цю гру, впевнений, приїде чимало вболівальників з Рівного нас підтримати. І ми не маємо права підвести їх очікування.

Бліц

• Я народився в селі Веселе, Нікопольського району, Дніпропетровської області

• Мій перший тренер – Віталій Іванович Меняйло

• Я є вихованцем Дніпропетровського вищого училища фізичної культури

• Улюблена команда у європейських чемпіонатах – мадридський "Реал"

• Захоплююся кар'єрою футболістів Кріштіану Роналду і Бензема

• Моя найближча футбольна мрія – вийти з "Вересом" у Прем'єр-лігу

Прес-служба ПФЛ
Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору