Новини змагань

ФФУ: низка клубів ПФЛ мають забезпечити виконання норм Регламенту

14:39, 10 листопада 2016

У Будинку футболу відбулася нарада ФФУ за участю ПФЛ щодо проблемних питань інфрастуктури

Фото: П.Кубанов, ФФУ


На початку цього тижня у Будинку футболу відбулося спільне засідання Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, Комітету з розвитку футболу в регіонах за участю керівників регіональних федерацій футболу.

У нараді взяли участь з боку Професіональної футбольної ліги президент Сергій Макаров та фахівець із організації змагань Геннадій Жданов та представники клубів Ліги - чернігіської "Десни", рівненського "Вересу", запорізького "Металургу" та "Ниви-В" із Вінниці. На жаль, через проведення чергових турів, частина клубів не знайшли можливості взяти участь у нараді.

 

На порядку денному засідання – виконання футбольними клубами «Десна» (Чернігів), «Верес» (Рівне), «Металург» (Запоріжжя), «Скала» (Стрий), «Нива-В» (Винниця), «Поділля» (Хмельницький) та «Суднобудівник» (Миколаїв) вимог Регламенту ФФУ та ПФЛ у частині власних домашніх арен.

 

Навесні 2017-го стадіон у Чернігові ім.Ю.Гагаріна матиме підігрів поля. Фото: FB "Десни"


На початку обговорення проблемних питань перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко зазначив, що перед початком поточного сезону низка українських професійних клубів були атестовані за умови завершення реконструкцій стадіонів та приведення їх у відповідність до регламентних норм, але й досі не виконали свої зобов’язання. За словами Олександра Івановича неприпустимо, коли клуби через невідповідний стан полів та стадіонів проводять домашні матчі за межами регіону, у якому вони зареєстровані. Усі спортивні споруди, які використовуються клубами, мають бути включені до реєстрів ФФУ.

 

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко також наголосив на тому, що перед початком сезону 2016-2017 р.р. виключення зроблено тільки для команд, які залишилися без домашніх трибун через бойові дії на Сході країни та анексію Криму.

«Було прийнято рішення, що тільки ці клуби можуть обирати стадіони для оренди у різних містах – це «Шахтар», «Зоря», «Олімпік». Крім цього, симферопольська «Таврія» заявилася до аматорської ліги та грає у Херсонській області, де знаходиться більшість її вболівальників, які виїхали з анексованого Криму. До того ж президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком було зроблено все, щоб міжнародний футбол повернувся до Одеси, Харкова, де відбуваються матчі збірної та єврокубкові поєдинки. Але не зрозуміло, чому команди з благополучних регіонів без узгодження з місцевими федераціями чомусь проводять свої домашні матчі у інших регіонах. Вболівальники клубів мають право відвідувати домашні матчі за місцем реєстрації команди», - підкреслив Вадим Костюченко.

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та президент ПФЛ Сергій Макаров. Фото: П.Кубанов, ФФУ


Під час спільного засідання зазначеним вище клубам та керівникам регіональних федерацій футболу для вирішеннях існуючих проблем було рекомендовано посилити співпрацю з представниками місцевої влади. Для цього регіональні федерації футболу будуть посилатися на постанову Верховної Ради України «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури та спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

 

У підсумку, Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань та Комітет з розвитку футболу в регіонах звернули увагу ПФЛ на недостатню роботу із забезпечення виконання клубами Регламентих норм ФФУ. ПФЛ та регіональним федераціям доручено до 18 березня 2017 року забезпечити проведення змагань серед клубів Першої та Другої ліги згідно з п. 3 ст. 15 Регламенту ПФЛ сезону 2016-2017 р.р.

 

Прес-служба ПФЛ за матерiалами ffu.org.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору